23.08.2018

Uuden talomme keittiö

Nyt on aika alkaa kurkkimaan meidän uuden talon sisustusta vähän tarkemmin. Ensimmäiseksi esittelen meidän Ideal-keittiön. Olen siihen todella tyytyväinen. Se on toimiva ja mielestäni sopii tilaan erinomaisesti. Musta väri aina välillä vähän mietityttää, mutta mielestäni se ei tee tilaa tunkkaiseksi vaan päinvastoin antaa ryhtiä kokonaisuuteen. Sormenjälkiä kyllä vähän näkyy tässäkin ovimallissa, mutta yksivärisessä mustassa ne olisivat näkyneet vielä selkeämmin, joten yritän olla niistä nyt stressaamatta. Vedinvalinnan tein vasta vähän ennen muuttoamme ja päädyin pienen pieneen mustaan Lungo-vetimeen. Altaana meillä on Stalan musta komposiittiallas. Tykkäsin jo edellisessä kodissa tästä isosta mustasta altaasta, jossa on helppo pestä pellit ja jääkaapin osat. Se on myös puhdistuksen kannalta paljon helpompi kuin teräsallas tai joku valkoinen allas. Hanan päällä olevan luutun olisi kyllä voinut kuvauksen ajaksi laittaa sivuun, mutta kerronpa siitäkin vähän. Se on bambua ja aivan loistava käytössä; ei haise ja pyyhkii todella hyvin. Ostin niitä kaksi yhdestä verkkokaupasta ja muuta en ole sen jälkeen käyttänyt. Kiitos vaan asiakkaalleni Tiinalle vinkistä :)Hana on Lapetekin musta Linus-S silgranit ulosvedettävällä juoksuputkella.  Ulostuleva suihkuletku on erinomainen kun huuhtelee altaan nurkkia. Tässä hanamallissa ei ole apk-venttiiliä, joten sen homman hoitaa Damixan elektroninen apk-venttiili.  Hanan avaaminen suoritetaan hipaisemalla hanan vieressä näkyvää lantin näköistä nappia. Eipä jää enää vahingossakaan hana auki astianpesujen jälkeen, kun hana sulkeutuu automaattisesti kolmen tunnin päästä sen avaamisestaLiesi/liesituulettimena meillä on aivan loistava keksintö; Savon Bora Basic. Ei tarvita mitään näkyvyyttä peittäviä roikkuvia tuulettimia kun Savon Bora hoitaa hommaa ja hoitaakin todella tehokkaasti. Se toimii meillä aktiivihiilisuodattimella ja ne suodattimet pitää vaihtaa noin vuoden välein eli pieni lisäkustannus per vuosi on kyllä tiedossa, mutta säästän suodattimien hinnan sitten jossain muussa. Keittiön ihanuus on aamiaskaappi! Onko parempaa keksintöä piilottaa kaikki ikävännäköiset johtoviidakot ja pienkoneet tuonne ovien taakse. Toimivakin se on tuossa jääkaapin vieressä. Meillähän on tosiaan kaksi jääkaappipakastinta. Toinen on saarekkeen toisessa päässä lieden vieressä, jossa meillä on kaikki ruoanlaittoa varten olevat tuotteet. Toinen on aamiaiskaapin vieressä ja siellä on kaikki aamu- ja iltapalatuotteet. Toimii käytännössä erittäin hyvin ja ihana kun on normaalia enemmän sitä niin tärkeää jääkaappitilaa! Mikron piilotin uunin päällä olevaan kaappiin. Alunperin se oli tarkoitus laittaa aamiaiskaapin hyllylle, mutta se ei näyttänyt siellä kivalta.Kahvinkeitintä en halunnut laittaa aamiaiskaappin, sillä sen parempi paikka on mielestäni jäteastian ja vesipisteen vieressä. Hankin sävyihin sopivan Moccamasterin, joten ei haitanne vaikka se tuossa saarekkeella tököttääkin ;) Valaisimet saarekkeen päälle tilasin Sotkan verkkokaupasta. Niitä etsiskelin kauan kiiltävänä ja kokonaan kuparisena. Olisi löytynyt kyllä mattakuparina ja designvalaisimena, mutta siinä hinta hirvitti. Niinpä päädyin näihin 99 euroa kappale maksaviin edullisempiin versioihin. Näissä on ehkä parempi valotehokin, kun alaosa on kirkasta lasia. Kuparinsävyä olen sitten pikkuripauksin laittanut muuallekin; pöytävalaisin Prismasta….…ja talouspaperiteline Campadre.com -verkkokaupasta. Tuolla verkkokaupassa on muuten paljon hyviä tarjouksia monenlaisista merkkituotteista. Kaupan idea on myydä erilaisia sisustuksen ja vaatteiden, asusteiden ym. merkkituote-eriä huimilla alennuksilla. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Telineen vieressä on musta tasoon upotettu Twist-pistorasia. Niitä meillä on kaksi; saarekkeen molemmissa päissä.Kuparinen seinäkello tuli jo aikaisemmin esiteltyäkin, mutta tässä vielä kuva siitäkin. Se löytyi googlettelemalla Lahdesmaki.fi -verkkokaupasta. Saarekkeen päässä on molemmin puolin kaksi tuolia eli arkiruokailu tapahtuu aika pitkälle tässä saarekkeen ääressä. Tuolit ostin Ikeasta. Päätytason allekkin sijoitin vielä yhden kapean kaapin, niin tuli sekin tila käytettyä hyödyllisesti :)Pieni vinkki kun olette ostamassa tuoleja 900 mm korkeaan keittiön tason ääreen, niin tuolin korkeus pitää olla 62 – 65 cm. Aika paljon on myynnissä noin 72 – 75 cm korkeita baarijakkaroita, jotka ovat ihan liian korkeita 900 mm korkean tason ääreen.


19 Responses to “Uuden talomme keittiö”

 1. Eltzir sanoo:

  Pitkäjalkaisena koen miellyttävämmäksi korkean baarituolin 90cm korkean pöydän edessä, koska tällöin jaloille on tilaa enemmän kun tuolin jalkaosa on alempana eikä tarvitse istua polvet koukussa. Tietysti tätä ongelmaa ei olisi matalemmankaan tuolin kanssa jos jalkatilan syvyys olisi yli 40cm.

 2. Marita sanoo:

  Keittiö näyttää tosi tyylikkäältä ja hienolta! Erityisesti pidän lamppuista ja aamiaiskaapista.

  • soile sanoo:

   Kiitos, lamput sopii tosiaan erittäin hyvin keittiön sävyihin ja kokonaisuuteen.

 3. Sanna sanoo:

  Todella hieno keittiö teillä! Odotan myös muita kodin tilojen esittelyjä!

  Oispa ihanaa vielä itsekin rakentaa joskus talo, vaikka sitten huvilaksi :)

 4. Marja K sanoo:

  Aivan ihana keittiö! Kaikki mietitty tarkkaan että keittiöstä on saatu noin toimiva. Myös silmä lepää kauniissa keittiössä. Hienoa työtä jälleen kerran.

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon Marja. On niin mukava lukea näitä teidän positiivisia kommentteja keittiöstämme, tulee niin hyvälle mielelle <3

 5. Henna-Maria sanoo:

  On ollut mukavaa seurata teidän kodin valmistumista, onnea vaan uuteen kotiin!

  Täytyy sanoa, että keittiö on kokonaisuutena oikein kaunis. Näyttää myös kivalta kun tuo aamiaiskaappi on auki, mistä sen ihanan värinen takaseinä on tehty? En ole itse mustan keittiön ystävä, mutta nuo kaappien ovet on kyllä hienot, tykkään tuosta pinnan elävyydestä ja kahvat sopii tosi hyvin kokonaisuuteen. Kupariset yksityiskohdat on kauniita!

  Appivanhemmillani on myös ulosvedettävä suihkuletku ja se on tosi kätevä että saa altaan reunat ja nurkat huuhdeltua, ja joskus täyttää tiskipöydällä olevia astioita ilman sinne altaaseen laittoa.

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon. Itsekin pohdin kovasti tätä keittiön väriä ja halusin, että ovissa on jotain twistiä eikä pelkkää sileää mustaa jo sen puhtaanapidonkin kannalta. Neitsyt-luonne kun ei kestä niitä plänttejä ovissa kovin kauaa katsella ja näissä ne ei niin selvästi erotu. Tuntuu jopa, että käytössä tuo pinta alkaa enempikin hylkimään sormenjälkiä sekä ovessa että tuossa sileässä tummassa tasossa, joten tyytyväinen olen valintaani.

   Takaseinä on meillä Ideal Keittiöillä tilattavissa olevaa väliseinälaminaattia nimeltään lankkubetoni, sitä samaa on myös tuo aamiaiskaapin taso. Kaappi on tehty kosteudenkestävästä levystä ja siinä on jo valmiina valkoinen ohut laminaattihylly pohjalla eli se ei vaatisi erillistä tasoa, mutta halusin sinne vähän väriä.

 6. Sanna sanoo:

  Todella kaunis ja toimiva köökki.valaisimet todellakin sopii niin kauniisti.itse valkoisen keittiön ystävänä ajattelin,että tuleepa synkkä,mutta yhtään ei ole!
  Tiedä vaikka itsekkin innostuisin joskus mustaan!Kyllä kelpaa tuolla touhuilla.

  • soile sanoo:

   Kiitos. Tää tila on niin iso, että en edes osaisi ajatella vaaleaa keittiötä tähän.

 7. Satu sanoo:

  On kyllä niin mun makuun!
  Oon lukenut blogiasi alusta lähtien ja joka postauksen. Harvakseltaan vaan tulee kommentoitua.

  • soile sanoo:

   Kiitos ja ihana kuulla, että niin pitkään olet viihtynyt juttujeni parissa <3

 8. Susaanna sanoo:

  Upea, kaunis keittiö!

  Näyttää oikein hyvältä ja toiminnoiltaan kätevältä. Mielestäni erityisen ihana on tuo häivähdys kuparia ja puuta, jotka tuovat sellaista lämpöä ja ylellisyyden tuntua. Lisäksi minusta keittiön mustat pinnat näyttävät oikein eläväpintaisilta ja siksi mielenkiintoisemmilta.

  Olet suunnitellut perheellesi todella onnistuneen keittiön!

  • soile sanoo:

   Kiitos. Ripahdus kuparia on kyllä omasta mielestänikin onnistunut ratkaisu tässä tumman puhuvassa ympäristössä :)

 9. Pilvi sanoo:

  Kivan näköinen keittiö – ja toimiva varmasti! Olen ihmetellyt pitkään miksi rakentajat laittavat edelleen uusiin taloihin keittiön välitilaan rumasti keskelle pistorasioita. Eikö ne vois olla pöytätasolla tai sitten yläkaappien alareunassa. Miksi keskellä .

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Totta tuo, mitä ihmettelet. Itse suosittelenkin aina keittiöasiakkailleni sitä kolmion muotoista pistorasiaa, joka sijoitetaan välitilan yläreunaan. Se on myös lasivälitilan kanssa hyvä ratkaisu, kun lasiin ei tarvitse tehdä kalliita ja näkyviä reikiä.

 10. Nopi sanoo:

  Kaunis keittiö! Tuliko teille lopulta kaksi tiskikonetta? Muistankohan oikein, että kirjoitit joskus pohtivasi kahden laittamista?