10.09.2018

Uuden kotimme eteinen ja etuterassi

Tänään esittelyvuorossa on uuden kotimme eteinen ja etuterassi. Pääulko-oveksi valitsimme kotimaisen Kaskipuu Thermo-ulko-oven. Päätin suosia suomalaista laatutyötä ja Kaskipuun ovet vakuuttivat minut jo aikanaan kun työskentelin Puukeskuksessa.  Thermo-ovessa ovilevyn paksuus 86 mm joka on noin 30 % paksumpi kuin vakio-ovi. Thermo-rakenteella saavutetaan jopa 0,6:n u-arvo. Perus ulko-oven u-arvo 1,0. Oven malli on valkoinen FE3. Tällaisessa ”tuulikaapittomassa” eteisessä ajattelin sen myös hyväksi ratkaisuksi. Valitsimme oveen myös Yale Doorman älylukon, josta edellisessä kodissamme meillä on tosi hyvät kokemukset. Ihana kun ei tarvitse huolehtia avaimista, vaan oven voi aukaista koodinumerosarjalla. Meillä on siihen myös sellaiset pienet ”läpsykät”, jos on tarve nopeampaan ovenaukaisuun. Vielä olis maalaushommia ulkopuolella, mutta ne jäivät ensi kesään.Etuterassi meillä on aika suuri; 2×9 metriä eli noin 18 m2. Sitäkin on ollut mukava sisustaa.Ulko-oven toiselle puolelle laitoin meidän ison korituolin, jonka olen aikanaan tilannut Hobby Hallista. Sen viereen ostin Rustasta pienen tarjotinpöydän, jolla siihen voi kantaa kivasti aamupalan aurinkoisina aamuina. Lakkapäältä ostin pari isoa mustaa lyhtyä, joissa onkin jo pimenevinä iltoina lyhtykynttilät loistaneet. Etuterassin pilarit maalasin viime viikolla mustaksi. Palkki jäi vielä maalaamatta kun en siihen ylettynyt. Talostahan on väritykseltään tulossa musta-valkoinen eli talo ja reunalaudat kokonaan valkoiset, etuterassilla on musta komposiittilauta. Myös kaikki rännit ja syöksyt tulevat mustana. Toiselle puolelle ulko-ovea ostin mustan cafe-ryhmän kesän alussa Lakkapäältä. Heinäkuun puolivälissä hankkimani valkoiset hortensiat ovat muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Hyvältä kuitenkin vielä näyttävät toisen värisenäkin.Eteisessä meillä on 2400 mm leveä liukuovikaapisto. Tähän teki mieli ensin laittaa vähän erimallista ja kahta eri syvyttää olevaa komerosarjaa, mutta piti ottaa järki käteen eli maksimoida tilan säilytyskäyttö. Meillä ei tässä talossa ole yhtään vaatehuonetta, joten säilytystilaa piti saada mahdollisimman paljon kaikkiin talon komeroryhmiin.Kaapiston runkoina on Ideal Keittiöiden komerorungot; 4 kpl 600 mm leveää ja 1920 mm korkeaa runkoa, josta minun ulkovaatteilleni 2 kpl ja mieheni ulkovaatteille toiset kaksi. Ihan viime hetkeillä ennen komeroiden asennusta sain loistoidean!  Pyysin miestäni asentamaan komerorungot irti lattiasta noin 150 mmn korkeudelle. Näin liukuovien taakse jäisi kenkätila, jossa pohjana on lattia ja sinne olisi helppo potkaista kengät jaloistaan. Komeroissa on siis takana sokkelijalat ja puolessa välissä pohjaa on 30 cm:n päässä välisokkelilevy, jotta kengät eivät pääse menemään etureunasta 30 cm kauemmaksi. Tämä toimii todella hyvin eli ne kengät sujahtaa meillä molemmilla sinne komeroon, eivätkä jää komeron eteen lojumaan! Lattianpohja on myös paljon parempi, kestävämpi ja helposti siivottavampi alusta kengille kuin komeron pohja.Erilliset komerorungot mahdollistivat myös kaapiston yläpuolelle yhtenäisen ison säilytystilan ilman väliseiniä. Täällä 2400 mm leveässä yhtenäisessä korkeassa tilassa on mainio säilyttää kaikkea isompaa tavaraa, kuten matkalaukut yms. Koko seinää en kuitenkaan halunnut kaapistoilla peittää, joten suunnittelin ja toteutin nurkkaan vierasnaulakkotilan.  Ylhäällä on kippikaappi….…ja alhaalla penkki laatikolla. Vähän kevensi näkymää ja onhan naulakko tarpeellinen vierasvaatteille. Penkille voi myös istahtaa jos on tarvetta. Tasona kaapistossa on yksi minun lempparitasosävyistä Ideal Keittiöiden valikoimassa; nimeltään lankkubetoni eli sama kuin keittiön aamiaiskaapin tausta ja taso. Vetimenä on pieni huomaamaton 40 mm Lungo-vedin.Liukuovien ala- ja yläosan pintamateriaali on sama kuin laatikoissa eli hento vaakaraitakuosinen valkoinen; nimeltään Nuoska Ideal Keittiöillä.  Keskellä on kirkas peili, joka kivasti tuntuu tuplaavan eteisen tilan.Eteiseen halusin tumman keittiön vastapainoksi paljon valkoista, joten vaihdoin myös meidän perhekuvien mustat kehykset valkoiseksi.Eteisen lipaston puoleiseen nurkkaan sopi vielä meidän vanha pystynaulakko, joten vierasvaatetilaa on nyt erittäin paljon.Eteinen on osoittautunut todella toimivaksi ja säilytystilaltaan käytännölliseksi.Avoin käynti eteisestä huonetiloihin onkin nykyään todella yleistä. Mielestäni on erittäin hyvä, että niistä pienistä ahtaista tuulikaapeista on talojen suunnittelussa luovuttu lähes kokonaan. Pieni vinkki vielä tähän loppuun; Ideal Keittiöillä on nyt syyskuun loppuun asti huima -30 % alennus valikoimaamme tulleesta uudesta Boxx-säilytysjärjestelmästä. Kannattaa pistäytyä lähimmässä Ideal Keittiö -myymälässä ja suunnitella meidän myyjien kanssa teidänkin kotiin kauniit ja toimivat liukuovikaapistot tai vain pelkät liukuovetkin. Sivuiltamme löytyy kaikkien myymälöiden yhteystiedot. Ei muuta kuin suunnitteluaikaa varamaan, niin laitetaan suomen kotien säilytysjärjestelmät ajanmukaiselle tasolle ;)


6 Responses to “Uuden kotimme eteinen ja etuterassi”

 1. Annukka sanoo:

  Kaunista, valoisaa ja toimivaa, joista viimeinen kohta on se tärkein <3

  Niinkuin oli puhetta aiemmin, meillä on vastaava Skaalan ulko-ovi, josta tykkään aina vaan tosi paljon vielä näin 12 vuoden jälkeenkin (kääk, että aika kuluu, kun tuntuu, että remontti oli ihan vasta just äsken..). Ihanasti siivilöityy valo sisälle ja hyvin pysyy lämpö, kun ei sitä ovea alvariinsa kumminkaan auki pidetä. (Tuulikaapit on kyllä ihan vihoviimeinen keksintö, enkä oikein edes ymmärrä, mitä ne auttaa, kun en vielä koskaan ole tainnut nähdä kaappia, jossa se sisäpuolen ovi aina jaksetaan laittaa kiinni)

  • soile sanoo:

   Tuo on kyllä kivan yksinkertainen ja ennenkaikkea helposti puhdistettava ovimalli. Onneksi tosiaan niistä tuulikaapeista on päästy; ihan hölmöjä pikkukoloja, joissa ei varmaan monessakaan kodissa ole käytännössä se toinen ovi kiinni.

 2. jenny sanoo:

  Teillä on kyllä kaunis koti. On kiva seurata postauksiasi huone kerrallaan. Keittiönpöytäsi on aivan ihana. Mieheni lupautui tekemään minulle samanlaisen pöydänkannen. Hän on tehnut jalat puusta ja nyt on kannen aika. Millälailla kiinnititte levyt yhteen? Nuo urat näyttävät niin kauniilta ja siisteiltä. Teittekö viisteet myös niihin?

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon Jenny :) Tuo pöytä onkin tosi helppo ja edullinen toteuttaa, jalat voi tehdä vaikka kertopuustakin. Meillä oli noissa rautakehikkojaloissa reiät ruuveille eli levyt on altapäin ruuvattu kiinni pöytälevyyn. Puustahan se ruuvaaminen onnistuu ilman erikseen tehtyjä reikiäkin. Mieheni teki ympäriinsä pienet viisteet joka levyyn.

 3. Varpu sanoo:

  Ensinnäkin onnea uuteen kauniiseen kotiin.

  Kysyisin tuosta älylukosta. Meillä sellainen haaveissa, vaan olen kuullut ettei toimisi suomen talvessa.
  Miten teillä,onko ollut mitään ongelmia pakkasen suhteen? On varmaan kyllä kätevä ja siksi haluaisin kuulla käyttökokemuksia.
  Meilläkin tulisi katoksen alle, olisi suojassa sateelta.

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon :) Meillä ei ole kyllä ollut talvellakaan sen kanssa ongelmia, aina on toiminut.