19.09.2018

Uuden talomme kodinhoitohuone

Vihdoinkin meillä on sellainen kodinhoitohuone, jota olen aina toivonut. Kaikissa edellisissä rakentamissamme taloissa on tuo tila ollut aina putkimallinen. Nyt se on tässä talossa L-mallinen ja erittäin toimiva. Enää minun ei tarvitse silittäessäni seisoa kapealla käytävällä ja väistellä ohi kulkevia perheenjäseniä.Sen sijaan tilan kuvaaminen oli aika haastavaa, mutta eiköhän näistä nyt jotain selvää saa. Kalusteet ovat tietysti Ideal Keittiöiden mallistosta. Ovena kiiltävä valkoinen kalvo-ovi Veneto ja tasona 40 mm savumäntylaminaatti. Myös välitila on samaa savymäntyä 4,5 mm vahvuisena välitilalevynä. Olen kovasti mieltynyt tähän tapaan laittaa sama materiaali ja väri välitilaan, kuin mitä taso on. Vetimeksi valitsin tännekkin pienoisen 40 mm Lungo-vetimen valkoisena. Kalusteissa on pesutornin vieressä kätevä pyykkikorikaappi. Siinä on kaksi 350 mm korkean etusarjan takaa avautuvaa koria; toinen valkoisille vaatteille ja toinen muille väreille. Pyykkikorikaappia saa myös 500 mm leveänä, meillä se on 600 mm leveä.Meillä kodinhoitohuoneessa on myös aina ollut laatikostosta vedettävä silityslautamekanismi. Se on mielestäni kätevin tapa sekä käyttää että ”säilyttää” silityslautaa.Käytävän puolella on syvyydeltään 450 mm olevat komerot, joissa meillä on vuodevaatteet, pyyhkeet ja liinat yms. Toinen komeroista on 1000 mm leveä ja toinen 500 mm leveä. Mielestäni sekä normivaatteiden että vuodevaatteiden ja  pyyhkeiden säilytykseen tulevat komerot ovat ihan riittävän kokoisia normaalia kapeammalla syvyydellä eli noin 400 – 450 mm syvyydellä. Näin niihin saa kivasti yhteen riviin sopimaan puserot, lakanat ja pyyhkeet yms. Ei tarvitse kaivaa syvän komeron uumenista sitä toista riviä, vaan näet yhdellä silmäyksellä mitä hyllyllä on. Toki ulosvedettävillä koreilla voi helpottaa sitä ongelmaa, mutta nekään eivät ole toimivia muuta kuin komeron alaosassa. Hengarivaatteille pitää tietysti silloin myös valita ns. ulosvedettävä vaatetanko. Esittelen ne myöhemmin kun on aika kertoa meidän pukeutumishuoneestamme. Käytävällä vastakkaisella puolella komerorivistöä on siivouskomero ja sen vieressä penkki, jonka laatikkoon sujahti mukavasti keskuspölynimurin pitkä letku. Avonaisessa tilassa on naulakko, johon yövieraat voivat kätevästi jättää pyyhkeensä kuivumaan. Tähän avonaulakkoon on myös vakiintunut miehen työvaatteiden säilytys.Kodinhoitohuoneen kaikki seinät on maalattu samalla Deco Gray 1948 sävyllä, jota on tehosteena myös vessoissa, eteisessä ja olohuoneessa. Kodinhoitohuoneesta on käynti meidän takaterassille, jossa meillä oli kesän ajan ihana ulkoporeallas.  Se oli sellainen edullinen hankinta, joka ei kestä talvipakkasia. Siitä enemmän tietoa aikaisemmassa juhannuksen jutussani.


10 Responses to “Uuden talomme kodinhoitohuone”

 1. Ulla sanoo:

  Hei
  Todella kiva päästä teille kylään näin virtuaalisesti :)
  Hienolta ja tyylikkäältä (kotoisen tyylikkäältä) näyttää.

 2. Susaanna sanoo:

  Hei olipas kiva haastattelu Lapin radiossa! Oikein oli iloinen hetki, kun hoksasin sinua haastateltavan :)!

 3. Sanna sanoo:

  Ihana!voisin asustaa ihan tuolla:D

 4. Nina sanoo:

  Hei! Näkyykö tuolla koiran vesikuppi? Onhan Rollekin muuttanut mukananne? En ole kuvissa huomannut pientä linssiludetta.

  Kiva ja harmoninen kodinhoitohuone :)

  • soile sanoo:

   Kyllä siellä on vesikuppi :) Toinen vesikuppi ja ruokakuppi on saarekkeen vieressä. On tietysti myös Rolle muuttanut mukanamme tänne <3

 5. Päivikki sanoo:

  Vaikuttaa niin käytännölliseltä! Mahtavaa kun on noin hyvät tilat. Oletko itse tyytyväinen ratkaisuihin ja tunnelmaan?

  • soile sanoo:

   Taloon olen kaikin puolin oikein tyytyväinen. Tosi toimivat ja meille riittävät tilat. Kaipaan kuitenkin rehellisesti sanottuna lisää valkoista ja puunväriset tuolit sekä juuttimatot vaihtuvat todennäköisesti jonkun ajan päästä. Mustaan keittiöön olen tyytyväinen. Muutenkin keittiökin on niin toimiva.