17.10.2018

Lapsenlapsemme kastejuhla tanskalaisittain

Meidän pieni suloinen tyttären tytär sai viime sunnuntaina Kapernaumin kirkossa Kööpenhaminassa nimen Ella Sofie Tuulikki.Kastejuhlassa oli paikalla meidän perhe ja tyttäreni avopuolison perhe sekä molempien ystäviä. Vieraita siis Suomesta, Tanskasta ja Saksasta. Vauva kastettiin normaalin sunnuntaipäivän jumalanpalveluksen yhteydessä. Suuren kastemaljan ympärillä seisoivat kasteen ajan vauvan vanhemmat, kummit sekä molemmat isovanhemmat.Paljon me ulkomaalaiset emme tanskan kielellä olleista saarnoista ja virsistä ymmärtäneet….…mutta kovasti yritin mukana laulaa sen jälkeen kun bongasin virsien numerot jonossaan kirkon seinältä.Kirkon yhteydessä oli suuri seurakuntasali, johon me kaikki kutsuvieraat ja perheet kokoonnuimme kahvittelemaan.Tarjoilupöydän katseenvangitsijaksi tyttäreni oli tilannut upean vauva-aiheisen kakun.Kakun päällä oli Ellan nimi.Muut tarjottavat valmistimme me mummot ja tyttäreni itse. Hän oli leiponut kastejuhlaan kaksi erilaista kakkua; kirsikka-suklaakakun ja valkosuklaakakun. Toinen mummi oli leiponut omenakakun.Suolaiseksi tarjottavaksi teimme voileipäkakkuja; minä tein kalakakun….. …ja tyttäreni teki lihakakun. Voileipäkakut olivatkin ihan uutta tanskalaisille ja saksalaisille. Tanskalaisillahan on kyllä smörrebrödit, mutta ne ovat enemmän voileipätyylisiä, joten nämä kakun muotoon tehdyt leipäkakut olivat kovasti ihmettelyn ja ihastelun aiheena. Tarjolla oli myös erilaisia juustoja leivän ja leipätikkujen kera.Meidän Teemusta tuli yksi vauvan neljästä kummista ja kummilahjaksi hän toi vauvalle pienen sormuksen. Sopi hienosti pienen sormeen, mutta eihän sitä tietenkään muuta kuin kokeiltiin kuvauksen ajaksi siihen. Ella voi sitten isompana pitää sitä vaikka ketjussa kaulassaan :)


4 Responses to “Lapsenlapsemme kastejuhla tanskalaisittain”

 1. Sanna sanoo:

  Monipuoliset,herkulliset tarjottavat,ja kauniin nimen sai pikkuinen.Paljon onnea vielä kerran!

 2. Annukka sanoo:

  Voi että. Ihana, tärkeä ja tunnelmallinen juhla. Ja kiva nimi.

  Arvaan, että pikkuinen Ella on Soile-mummolla koko ajan mielessä <3

  • soile sanoo:

   Oikein arvattu, eipä montaa hetkeä mene ettei häntä mielessään katselisi, niin suloinen pikkuinen <3