27.10.2018

Herkullista proteiinipizzaa

Tiesittekö, että pizzapohjan voi tehdä ilman jauhoja? Tyttäreni teki pari vuotta sitten meillä pizzaa tällä ohjeella ja kirjoitti silloin ohjeen minullekin. Nyt vasta itse kokeilin sitä ensimmäisen kerran. Oli kyllä niin hyvää, että meillä taidetaan tästä lähtien tehdä pizza aina tällä tapaa; ilman mitään jauhoja. Terveellisemmin raaka-ainein. Pohjaan tulee rahkaa, munia, raejuustoa, juustoraastetta, leivinjauhetta ja kaurahiutaleita. Tosin tätä voisi kutsua suolaiseksi piirakaksikin. Täytteeksi laiton kylmäsavupororouhetta, keltaista paprikaa, jalopenoa ja öljyssä säilöttyä artisokkaa. Laitan nykyään aina pizzaan tuota artisokkaa, se on niin hyvää! Täytteiden alle tomaattipyrettä ja mozzarellaraastetta. Päällekkin vielä ennen uunin laitttoa sitä mozzarellaraastetta. Sitä oli jääkaapissa…ehkä voisi seuraavalla kerralla laittaa vähän kevyempää juustoraastettakin ;)Tekasin pizzan ja salaatin. Sytyttelin kynttilöitä sinne tänne. Kutsuin ystävätterni miehineen kylään. Nautiskelimme pizzaa salaatin kera ja totesimme yhteen ääneen, jotta toimii.Ihanat ystävät ja hyvä ruoka; parhaita elämän iloja!


4 Responses to “Herkullista proteiinipizzaa”

 1. leena sanoo:

  hei . herkulliselta näyttää pitsa.
  millainen tulisi ilman kanamunia,(vaiko vaihtaa kanamunat muuhun) noilla pohja aineilla? olen kokeillut
  leivinjauheella tekoa joskus niin kova pohja tulee .
  hienot kynttilä korit, onko led kynttilät noissa?

  • soile sanoo:

   Oli yllättävän hyvää ja kylmäsavuporo siinä ihan parasta :) Kananmuna varmaan sitoo sitä koostumusta, joten en osaa sanoa millä ne voisi korvata. Tämä pohja oli tosi kuohkea ja pehmeä vaikka mukana oli leivinjauhe. Lyhtyihin kuuluu sisälle lasikippo, jossa on oikea kynttilä palamassa.

 2. Annukka sanoo:

  Oujee. Tätä pitää pakosti kokeilla. Kiitos tästä (tyttärelle kans) :)

  • soile sanoo:

   Oli kyllä niin hyvvää, että lämpimästi suosittelen. Pitää itsekin tekasta pikimiten uudestaan. Välitän kiitokset myös tyttärelle :)