19.11.2018

Lettuja vähän terveellisemmin

Ai että oli makoisia pinaattilettuja! Minulla on tapana aina kuvata jossain lehdestä lukemani mielenkiintoinen ruokaohje ja tämäkin on tullut jossain kuvattua. Se on sitten odotellut puhelimen arkistoissa sitä, että muistan ostaa täysjyvävehnäjauhoja. Nyt yksi päivä muistin ja päätin paistaa letut meille iltapalaksi. Teki niin mieli jotain herkkua, mutta vähän terveellisemmällä tyylillä.Lettujen paistossa piti olla kärsivällinen ja antaa niiden kunnolla paistua ja hyytyä kauttaaltaan. Silloin kääntäminen onnistui erinomaisesti. Pari lettua meni alussa palasiksi kun käänsin liian aikaisin.Paistamiseenkin käytin normaali öljyn sijasta kookosöljyä. Ohjeen mukaisista aineksista tuli 11 reilun kokoista ja rapsakkaa lettua.Keitin meille iltateet ja nautiskelimme letut tällä kertaa ilman täytettä. Miehenikin oli epäilevistä katseista huolimatta yllättynyt lettujen hyvästä mausta. Hän jopa laittoi totuttuun tapaansa lettujen päälle sokeria ja hilloa, joka minusta tuntui vähän hassulta kun oli kyse pinaattipitoisista letuista :D Mutta kuulemma hyvin sopi lisäkkeet päälle niinkuin tavallisiinkin lettuihin.Muutama lettu jäi meillä iltapalalla syömättä ja seuraavana päivänä lämmitin niitä pari kappaletta mikrossa juustoraasteen kera. Kääräisin sisään vielä ennen lämmitystä proteiinilisäksi reilusti kalkkunaleikkelettä.


4 Responses to “Lettuja vähän terveellisemmin”

 1. Jykä sanoo:

  Kyllä melkein piti kauppaan lähteä!! Herkullisilta näyttää!! :)

 2. Marru sanoo:

  Ihana kun jaat näitä reseptejä tarkkojen ohjeiden kera. Blondikin voi kokeilla. Ihanat nämä sinun sivut. Aina pitää kurkata oletko laittanut päivityksiä.
  Ihanaa Joulun odotusta vaikka lunta ei ole näkyvissä

  • soile sanoo:

   Kiitos, onpa mukava kuulla, että reseptitkin kiinnostavat :) Hyvää joulunodotusta myös sinulle <3