05.12.2018

Yhteinen käsityöprojekti 93 v äitini kanssa

Minun 93 vuotiais äitini on vielä aika supermuori.  Hän on aina ollut todella taitava tekemään käsitöitä, mutta nivelrikkoiset kädet ja kaikki muut iän mukaanaan tuomat hidasteet ovat tietenkin vaikuttaneet huomattavasti kaikkeen ja käsityötkin ovat jääneet pikkuhiljaa kokonaan käsistä pois. Huomasin kuitenkin, kuinka hän piti kovasti kun sai viime keväänä osallistua veljeni ystäviensä kanssa tekemän peittolahjan kutomiseen. Niinpä ajattelin kysyä vieläkö hän jaksaisi muutaman peittopalan tekaista, niin saataisiin meidän tyttären tytölle vaunupeitto täällä mummolassa oleviin mustiin vaunuihin.Niinpä kävimme yhdessä ostamassa langat ja eipä siinä mennyt kuin reilu pari viikkoa kun äitini oli palaset kutonut. Niin siistiä jälkeä, vaikka näkökään ei enää ihan parasta A luokkaa ole. Minä sitten ompelin palaset yhteen ja virkkasin reunaan pitsikerroksen.Toiselle puolelle ompelin iloisen värisestä trikookankaasta vähän pehmeämmän puolen, jotta peitto ei kutita pienen ihoa.Hieno peitto siitä tuli ja olen kyllä niin ylpeä äidistäni. Ei monella vauvalla liene 93 vuotiaan isomummon kutomaa peittoa♥Ensi viikolla peitto vaunuineen tuleekin käyttöön, kun he saapuvat tänne mummolaan♥


12 Responses to “Yhteinen käsityöprojekti 93 v äitini kanssa”

 1. Jykä sanoo:

  Komia on! 😊

 2. Seija sanoo:

  Niin aurinkoisen suloinen ja mikä tunnearvo 🥰

 3. Sanna sanoo:

  Ihana ja varsinainen aarre!oma mummoni,joka menehtyi parisen vuotta sitten 99 vuotiaana(hän oli samanikäinen kuin suomi),kutoi tossuja ja sukkia melkein viimeiseen asti.
  Nämä vanhanajan mummot,jotka ovat maatilat ja lehmät hoitaneet,ovat terästä!

 4. leena sanoo:

  musta-kelta ruudut on niin sulassa sovussa :) hyvä neulos on kyllä isolla mummolla.nätti on, peitto lämmittää vielä useamman tuutijan tulevaisuudessa.
  mikä on lapun koko ja silmukka määrä? ompelitko käsin tuon kankaan neulokseen?

  • soile sanoo:

   Kiitos. Yhteen lappuun tuli 40 silmukkaa ja noin 20×20 on lapun koko. Käsin ompelin pienillä pistoilla taustakankaan.

 5. Tiina sanoo:

  Voi miten ihana juttu ja peite. Varmasti myös pikku tytön äiti on ylpeä mummonsa kutomuksesta, jonka voi laittamaan vaikka kiertämään suvussa, jos muita lapsenlapsen lapsia mummolle tulee. Itse tehty arvokas asia nyky maailmassa.

 6. Päivi sanoo:

  Taidanpa pöllöä tämän idiksen itselleni:-) Äitini täyttää ensi vuonna 90v ja vaikkei jälkikasvuni ole vielä mummua musta tehnyt, niin kyllä vaunupeitto tarvii valmiina olla :-D Ihanan rohkeat värit tuossa peitossa:-))