15.10.2008

Aurinkoa Eilatissa

Blogissani oli vähän pitempi hiljainen kausi, koska päätimme ottaa viime hetken matkan, joka suuntautui Eilattiin, Israeliin. Olimme kahdeksaan vuoteen ensimmäinen matkatoimiston järjestämä Suomalainen turistiryhmä Israelissa! Vastaanotto Ovdan kentällä oli hieno; soittokunta soitti ja meille tarjottiin taateleita ja viiniä sekä jokainen sai tulipunaisen ruusun tervetulotoivotuksena. Säät olivat upeat; yli 30 astetta päivisin ja öisinkin yli 20 astetta. Oikea lepoloma! Rauhallinen ja turvallisen tuntuinen, tosin huikean kalliin hintatason maa. Shoppailtavaa oli kahdesta äärilaidasta; basaarien rihkamat vastaan merkkikaupat, kuten D&G, Gant, Tommy Hilfiger etc.

Paluumatkalla, Ovdan lentokentällä, tullimiesten (tai -naisten..noin 25 vuotiaita tyttöjä) toiminta oli varsinainen kokemus: he kyselivät jokaiselta noin 10 minuutin ajan mitä mielenkiintoisempia kysymyksiä: Miksi tulitte Israeliin? Koska päätitte lähteä? Kuka maksoi matkan? Kuka pakkasi laukkusi? Mitä teette työksenne? Ostitteko jotain ja jos ostitte, näittekö koko ajan tuotteen kun se pakattiin? Onko teillä ase? Tietysti kaikki oli meidän turvallisuuden vuoksi ja hyvinhän siitä kysymystulvasta selvittiin. Rentouttava reissu kaiken kaikkiaan.

Näin komeat ruusut meille ojennettiin lentokentällä tullessamme maahan!

Tässä kuva hotellimme uima-altaalta:

Tässä kuva Punaiselta mereltä päin rantaa ja hotellialuetta, aivan oikealla näkyy Jordanian Akaba-kaupunki.


6 Responses to “Aurinkoa Eilatissa”

 1. Avatar taloprojekti sanoo:

  Varmasti olet saanut varastot täyteen auringon valoa tulevaan talveen. Toivottavasti kirjoittelet matkastasi vähän lisää. Kirsi

 2. Avatar Susanne sanoo:

  Tervetuloa Suomeen!
  Lomapaikkanne näyttää kivalta ja aurinkoiselta.
  Varsin mielenkiintoiselta kuulostaa tuo tullimiesten toiminta.
  Minäkin odotan lisää matkajuttua kunhan olet toipunut matkasta ja ehdit kirjoittaa.

 3. Avatar Milla sanoo:

  Mahtavaa kun ilmat suosivat ja pääsitte kunnolla rentoutumaan! Keneltä matkanjärjestäjältä loma oli varattu? Olemme mieheni kanssa lähdössä viikon päästä Krakovaan.

 4. Kirsi: Kyllä oli ihana kokea kokonainen viikko auringonpaistetta meidän kylmän kesän vastineeksi.

  Susanne: Kiitos, aurinkoa todellakin riitti, harmi vaan, etten saanut sitä tuotua tänne Suomeen;-)

  Milla: Olimme Lomamatkat Oy:n järjestämällä matkalla. Mukavaa matkaa Krakovaan, varmaan mielenkiintoinen kaupunki.

 5. Avatar Eija sanoo:

  HEI!

  ME olimme mieheni kanssa tuolla samaisessa paikassa 1998 ja ihan samalsta kuulosti kertomuksiesi kuin silloin, tullimuodollisuudet sekä aseistetut vartijat siellä täällä. Ja kuvista päätellen olemme olleet jopa samassa hotellissa :) Hauska yhteensattuma …..

 6. Avatar Soile sanoo:

  Eija: Olipa vain hauska yhteensattuma. Eilatissa kyllä aurinkoa ja lämpöä riitti…nyt olis taas mukava päästä johonkin lämpimään täältä pakkasten keskeltä:)