12.01.2009

Puupanelit sisustuksessa

Puu on kaunis ja ekologinen sisustusmateriaali. Nyt saatte pienen sisäverhouslautojen profiili-kurssin. Olette varmaan usein nähnyt puutavaraliikkeiden mainoksissa lyhenteitä STV, STP ym. Nämä lyhenteet tarkoittavat laudan profiilia. Sisäverhouslautoja tehdään nykyään tosi monenlaisella profiililla; tavallisimmat ovat STV ja STP. Niiden rinnalle on kuitenkin suosituksi nousseet myös sormipanelit ja helmipanelit.

Tässä kuvassa profiilien muoto näkyy selvästi, S-kirjain edessä tarkoittaa, että lauta on nimenomaan sisäverhoukseen, (U-kirjain edessä tarkoittaa ulkoverhoukseen)

UPM toi markkinoille vuonna 2004 Taideteollisen Korkeakoulun opiskelijan Jaana Ylitalon lopputyönään suunnitteleman sisäverhouslautaperheen; TASA, LAINE JA VIISTE -panelit.
Työ palkittiin tuolloin Taideteollisessa Korkeakoulussa vuoden parhaana teollisen muotoilun lopputyönä:

vasemmalta oikealle; Tasa, Laine ja viiste

Tasa-Laine-Viiste -paneleita voi yhdistellä mieleisellään tavalla, alla on yhdistelty Tasaa ja Lainetta valkolakattuna:

kuva: upm

Valkoinen puupaneli on nykyään suosittua myös pesutilojen sisustuksessa:

kuva: mtv3/tila (klikkaamalla kuvaa, näet sen isompana)

Olohuoneen koko seinä on paneloitu valkolakatulla sisarpanelilla:

kuva: Luvian Saha


4 Responses to “Puupanelit sisustuksessa”

  1. Avatar Jenni sanoo:

    Minulle ei ole ikinä tullut paneloinnista mitään kauhean positiivista mielikuvaa kun muistan vaan lapsuudenkotini 90-luvun alkupuolen puolipaneloinnit keittiössä ja eteisessä. :P Mutta kuvista sain huomata että panelointi voi näyttää kivaltakin, vaikken ehkä itse kotiini ottaisikaan. :)

  2. Jenni: kiitos kommentista:) En minäkään ehkä ihan olohuonettani paneloisi….mutta kodinhoitohuoneessa ja vessassa meillä on valkolakattu STS-paneli ja olen kyllä siitä tykännyt; helppohoitoinen ja aina siistin näköinen:)

  3. Avatar Nia sanoo:

    Paneleilla saa kyllä vaikka mitä kivaa aikaan:)

  4. Nia: olen kyllä ihan samaa mieltä:)