29.04.2010

Keittiön uudistaminen

Miehelläni on jälleen alkanut uusi kerrostaloasunnon remonttiprojekti. Tämä on kyllä jo ennestään aika hyväkuntoinen huoneisto, mutta pientä stailausta vielä tarvitaan, että asunnosta saadaan parempi. Kohteeseen tehdään siis täydellinen pesuhuoneremontti ja kaikki komerot uusitaan sekä keittiötä vähän parannetaan.
Keittiö on muutama vuosi sitten uusittu, mutta aika vähin eväin ;) Sinne tarvitaan lisää kaappeja, astianpesukone ja liesituuletin. Myös liesi vaihdetaan nykyaikaisemman näköiseksi. Haastetta liesiseinän kaapistojen asennukseen toi tuo syvennys tuolla peräseinällä….mutta ratkaisu löytyi siihenkin ;)
”Jonkinlainen” keittiöremontti tähän kohteeseen on toteutettu muutama vuosi sitten. Mielestäni kuitenkin ilman käytännöllisyyden ajatuksen häivääkään. Altaan yläpuolelle on laitettu vain 80 cm kaapistoa, vaikka siihen sopisi 10 cm enemmän. Olisiko sitten ollut niin, että asennettu yläkaappi on ollut valmiina odottamassa….vai onko silloin haluttu symmetriaa tähän kohtaan…voi olla, mutta kyllä on vähäiseksi jäänyt säilytystila.

Keittiön toisessa päässä oli toisella seinällä pikku pakastin ja sitä vastapäätä pikku jääkaappi….aika levottoman näköiseksi teki muuten niin kivan keittiön.
(hih, itse työmiehestäkin näkyy vasemmalla pieni vilaus…tarkasti kuuntelee uusien suunnitelmien laadintaa:))

Tässä sitten suunnittelemani muutos. Syvennystä ei tässä kuvassa näy, mutta se tullaan säilyttämään ja siihen kohtaan laitetaan yläkaapiksi alakaapin (syvyys 60 cm) rungot, joiden syvennystä pienennetään niin, että niiden etureunat tulevat vasemman laitimmaisen yläkaapin kanssa samalle tasalle. Näin saadaan hyötykäyttöön kaikki käytettävissä oleva  tila ja mukava tamminen laskutaso jää tuonne lieden taakse. Olemassaolevat harmaa laatikosta ja allaskaappi jäävät ja lisäksi laitetaan valkoista APPLÅD-kaapistoa. Kivasti antaa tuo harmaa osa ilmettä tähän keittiöön. 
Valitettavasti tilaan ei sovi 60 cm:n astianpesukone, joten tyydymme 45 cm leveään koneeseen.

Keittiön oven oikealle puolelle tulee rosterin (sama kuin astianpesukoneen etupaneli) värinen jääkaappi-pakastin yhdistelmä ja näin erilliset jääkaappi ja pakastin poistuvat ja kylmäsäilytys yhdessä paikassa rauhoittaa tilan.

Mitä sanotte, sopiiko teidän mielestänne nuo harmaat kaapit jäämään tuonne alas vai pitäisikö niihinkin vaihtaa valkea ovi?

7 Responses to “Keittiön uudistaminen”

 1. Avatar Elli-Leena sanoo:

  Itse olen aina tykännyt tuosta tumma-vaalea-yhdistelmästä eli itse jättäisin nuo hyväkuntoiset ja hyvännäköiset harmaat alakaapit paikoilleen. Ovat myös mukavan modernin näköiset.Ja kaveriksihan tulee myös sitä tyylikästä rosteripintaa. Voi kun itsekkin saisi uuden keittiön ja rosteriset kodinkoneet…

  t.Laura H.

 2. Avatar Aikku sanoo:

  Eikö se ole ekologistakin jättää hyväkuntoiset alakaapit paikoilleen? Sopivat hyvin uuteen ilmeeseen.

 3. Avatar Tiina sanoo:

  Myös minun mielestä kannattaa jättää harmaat ovet paikoilleen. Antavat kivan säväyksen sisustukseen ja kun kerran ovat noin hyvä kuntoiset niin turha lähteä vaihtamaan.
  Minäkin niin kovasti kaipaan tuon keittiön freesaamista, pelkillä ovien vaihdolla ja työtasojen uusimisella saisi niin kivaa aikaiseksi. Ehkäpä sitten joskus…

 4. Avatar Tiina sanoo:

  Se vielä tuli mieleen kun kuvia katselin, että alakaapeissa laittaisin kaikki vetimet samaan suuntaan, eli vaakaan niin kun ovat vanhoissa kaapeissa. En tiedä mikä on käytäntö, pitääkö yläkaappien vetimien olla samassa suunnassa kun alakaappien vai voisivetko ne olla pystysuunnassa. Kait niihinkin on olemassa jonkinlainen sääntö mutta todellisuudessa se taitaa kuitenkin olla niin miten kyseinen asukas vetimensä haluaa :))

 5. Avatar Alma sanoo:

  Tällaiset postaukset on tosi mielenkiintoisia! Valmiista keittiöstä toiv. sitten myös kuvia?:)

 6. Avatar Satu sanoo:

  mielenkiintonen projekti taas :)
  ite ehkä vaihtaisin kaikki ovet valkoisiksi noin pienessä keittiössä. sit ois valkosta, rosteria ja puutaso :). mut makuasia!

 7. Avatar Soile sanoo:

  Elli-Leena: Minustakin ne ainakin näin tämän kuvan perusteella sopii. Ihana tuo Ikean ohjelma kun sillä voi katsella etukäteen miltä eri vaihtoehdot näyttävät:)

  Aikku: Niin juuri, ei hyvää kannata heittää menemään jos sen voi käyttää, tosin nuo kaksi valkoista yläkaappia kyllä poistuu, mutta ehkä niille löydetään hyvä paikka:)

  Tiina: Joo; minustakin vetimet ovat mukavamman näköiset samansuuntaisesti, mutta IKEAN ohjelma ei anna muuttaa vetimien suuntaa vaan laittaa ne aina itsepäisesti laatikoissa vaakaan ja muualla pystyyn! Siitä onkin meillä yhdessä keittiössä käynyt niin, että minä olisin halunnut vetimet ylhäälläkin vaakaan, mutta isäntä oli katsonut kuvaa ja kysymättä minulta asentanut vetimet kuvan mukaisesti:(

  Alma: Kiva kuulla, että nämäkin kiinnostaa…vähän mietinkin, että josko joku jo kyllästyy näihin minun keittiökuviini;) Joo ja kuvia valmiista tulee ilman muuta:)

  Satu: Ajateltiin, että katsotaan ensin miltä lopputulos näyttää ja sitten jos tuntuu, että ei sovi niin käydään Ikeasta näppään uudet etulevyt noihinkin kaappeihin;) Se on niin helppoa kun tuo Ikea on niin lähellä:)