11.01.2011

Turhamaisuusvalintani on aito merkkilaukku

Ostin ensimmäisen aidon Mulberry-laukun vuonna 2008. Tilasin laukun suoraan Mulberryn verkkokaupasta. Valintani oli Oakin värinen Emmy, joka oli silloin puoleen hintaan ja maksoi 500 euroa…joo; se on paljon, mutta suunnitelmissa oleva ulkomaanmatkani peruuntui ja ajattelin, että siihen budjetoidut rahat voisin nyt sijoittaa hyvään nahkalaukkuun ja niin tein ;)
Toisen; vähän edullisemman laukun ostin v.2009 Oulun Stockmannilta; Burberryn.
Sekin oli silloin Kanta-asiakas alennuksessa; maksoi 329 euroa.
Tämä laukku keikkuikin olallani vuoden yhteen menoon ja tykkäsin kovasti sen koosta ja muodosta, mutta  laukun laatuun petyin täysin!
Laukun tereistä alkoi pintanahka ikäänkuin kuoriutua palasina pois. Otin yhteyttä tehtaaseen, mutta kun oli vuoden vanha, niin ei ole kuulemma enää minkään ”takuun” piirissä :(
Ensimmäinen ja viimeinen Burberryni!
Kolmas merkkilaukkuni on Mulberryn Bayswater. Kuten viime kesänä kerroin; sain laukkusetin työnantajaltani 50 v lahjaksi. Kaikki määrätyn ajan firmassa olleet 50 v täyttävät saavat tietyn arvoisen tavaralahjan ja minä sain Mulberry-laukkusetin, johon kuului myös isompi kassi ja lompakko.
Näillä laukuilla mennäänkin sitten loppuelämä. Uusia laukkuja en aio enää hankkia eikä ole tarvettakaan.
Mulberryt ovat tosi vahvaa nahkaa ja paranevat vain käytössä.
Väitänkin, että vaikka nuo laukut olivat ostaessa kalliita, niin niiden myötä olen luopunut jatkuvasta laukkujen ostosta. Ennen tuli ostettua aika ajoin muutaman kympin laukku ja kun niihin menneet rahat laskee yhteensä, niin olisin jo aikaa sitten säästänyt hankkimalla kerralla kunnon laukun.
Toki kunnon nahkalaukkuja saa edullisemminkin, mutta jotenkin tuollainen laukku on ajaton.

15 Responses to “Turhamaisuusvalintani on aito merkkilaukku”

 1. Avatar anne sanoo:

  Juu, myönnän. Olen heikkona merkkilaukkuihin :)

  Ensimmäisen taisin saada mieheltä lahjaksi jostain ulkomailta juuri tuollaisen Burberryn, mutta hieman eri mallisen vuonna -2000 tai jotain, eikä ole ollut mitään valittamista. Kaapista löytyy kolme muuta burerryä ja myös pari Louis Vuittonia (ruskea ja valkoinen monogrammilla) sekä iltalaukku Chanelilta (klassikko 2.55).

  Ikuisia laukkuja ja varmasti kelpaa myös tyttärelle :)

  Tänä vuonna olan tehnyt sen päätöksen, että kaappiini ei tule uutta laukkua eikä myöskään kenkiä. Saas nähdä kuinka tässä projektissa onnistutaan, uskon että hyvin :)

 2. Avatar Lumo sanoo:

  Lakeri saattaa helposti murtua ja ”kuoriutua”, etenkin jos pääsee kostumaan.

  Monet ennen laadukkaat merkit ovat tulleet laatuvaatimuksissaan roimasti alaspäin, etenkin päädyttyään suurten korporaatioiden syliin, joille on tärkeintä vain laajentua ja myydä mahdollisimman suurella volyymilla. Näin on tainnut käydä Burberryllekin.

  Dana Thomasin kirja ”Deluxe: How Luxury Lost Its Luster” on mielenkiintoista luettavaa merkkituotteista. Vaikka itse toimin muotialalla ja olen päässyt seuraamaan alan huonompaan suuntaan mennyttä kehitystä sisältä käsin, oli kirjassa paljon uutta tietoa minullekin. http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Luksuksesta+tuli+kauppatavaraa+massoille/HS20071001SI1TA02mif

 3. Avatar Nanna sanoo:

  No ohoh kun Burberry oli noinkin huono! :( Itse haaveilen jostain Mulberryn laukusta, en välttämättä edes Bayswaterista. Ne on kyllä kaikki niin ihania. :) Jos vaikka valmistujaislahjaksi itselle..

 4. Avatar naana sanoo:

  Ihania laukkuja, nam!! :P

  Itsekkin rakastan merkkilaukkuja ja muita enään käytäkkään.

  Mulla on kaksi burberryn laukkua, eikä ole tosiaan tuollalailla kuoriutunut (ovat n. 4v. vanhoja). Ne kuuluvatkin suosikkeihini ja sitten ehdoton suosikkini on Louis Vuitton Speedy 30 laukku. Maksoihan se maltaita, mutta on sen arvoinen!

  Tykkään myös Guessin laukuista ja niitä raaskinkin ostella ja vaihdella välillä. :)

  Mukavaa tiistaita!

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  AUTS!
  Kun näin laukkujen hintoja, ajattelin heti että onpas jollain ylimääräistä rahaa… Järkyttävän hintaisin, ainakin lapsen hoitovapaalla olevalle äidille, joka saa alle 2oo € kuussa. Tarkoituksena ei ole loukata, ehkä osaltani hieman ”vihreyttä” ilmassa ;)

  Jos minulla olisi varaa, valitsisin tuon ensimmäisen laukun. Se on AIVAN IHANA:) ja kyllähän se niin on, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Monesti hieman arvokkaampi kestää huomattavasti pidempään, aivan niinkuin sanoit!

  Ehkä minäkin saa omani joskus:)

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Laatu on aina laatua,sitähän sanotaankin, että köyhällä ei ole varaa ku parhaaseen. Itsekkin sijoitan mieluummin siihen kallimpaan kun ostan monta halpaa vähänväliä.

  S-a-n-n-a

 7. Avatar Soile sanoo:

  Anne: Näin minäkin varsinkin noista Mulberryista olen ajatellut, että aikanaan myös tyttäreni saa niistä vielä ihan kunnon laukut olalleen;)

  Lumo: Näin vähän ajattelinkin; kun Brändi on saatu on sama miten laukut valmistetaan; myynti on kuitenkin varmaa!

  Nanna: Mulberryt ovat kyllä todella kunnon nahkaa ja uskonkin, että kestävät äidiltä tyttärelle;)

  Naana: Minulla on myös pieni Guessin juhlalaukkuna, jonka ostin Italiasta myöskin puoleen hintaan eli 50 eurolla:)

  Anonyymi: Itse ainakin olen sitä mieltä, että loppujen lopuksi rahaa ei kyllä kulu enempää, kun kerran satsaa ja on sitten vuosia tyytyväinen valintaansa.

  Sanna: Juuri näin:)

 8. Avatar Minttu sanoo:

  Ihanat sivut sinulla, jotka käyn joka päivä lukemassa :) Kiitos niistä.

  Nyt on pakko kommentoida, kun on laukuista kyse <3 Upeat Mulberryt. Itse olen todella innoissani Louis Vuittonista.

  Ostin ensimmäisen LV -laukkuni Montorgueil PM joulukuussa 2009 (535,-). Kesällä 2010 ostin Multicolore Milla Pochette MM, jota käytän lompakkona (320,-).

  Joulukuussa 2010 ostin Speedy 30 Idyllen, jonka hinta oli 790,-. Se jo hiukan kirpaisi, mutta kuten sanoit, näistä laukuista riittää useammaksi vuodeksi iloa eikä heräteostoksina tule ostettua koko ajan uusia laukkuja.

  Itse en juo enkä polta, joten ehkä käytän sitten ne rahat laukkuihin :)

 9. Avatar Soile sanoo:

  Minttu: Kiitos tosi paljon kun kommentoit ja noin kivasti sanot blogistani:) Totta puhut, että rahojen käyttö on valintakysymys; joku voi tupakoida montakin laukkua vuodessa savuna ilmaan;) Ihania laukkuja omistat sinäkin.

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  HIENOA! Upeita laukkuja. Olet varmasti ansainnut ne työlläsi jne.
  Mielestäni Mulberryn laukut ovat hintansa väärtejä, ne kestävät kulutusta ja ovat laadukkaita.

  IHANA TÄMÄ SINUN BLOGI!!!!

  T: Pia 30.v. Helsingistä

 11. Avatar Soile sanoo:

  Pia: Mulberryn laukut tuntuvat minustakin parhaimmilta sekä laadultaan, että näöltäänkin ovat ajattomia ja hillityn näköisiä;) Kiitos ihanasta loppulauseestasi:)

 12. Avatar Susanna sanoo:

  Kivaa, kun on olemassa ihmisiä, jotka tajuavat, ettei laukkuja tarvi olla montaa, varsinkaan merkkilaukkuja. Muutama laadukas ihana riittää :)

 13. Avatar Soile sanoo:

  Susanna: Nimenomaan! Ja siinä jos missä säästää kuitenkin loppupeleissä:)

 14. Avatar Anonymous sanoo:

  Voi ei, haluaisin juuri tuon Mulberryn Emmyn itselleni. Muistinkin nähneeni sen blogissasi ja tulin katsomaan muistinko oikein :) Kerro jos olet valmis luopumaan omastasi, ostaisin sen mielelläni käytettynä. T.Marianne

 15. Avatar Soile sanoo:

  Marianne: Laita mulle sähköpostiin tarjous, millä hinnalla sen ostaisit; se on ihan aito; olen tilannut sen Mulberryn omasta nettikaupasta Englannista.