17.02.2011

Feng Shui -kirja

Pitemmän aikaa mielessäni on ollut tutustua tarkemmin FENG SHUIhin sisustuksessa.
Nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus, kun bongasin Citymarketista asiasta kertovan kirjan.
Kirja maksoi vain 12,95 euroa.
Kirjassa on paljon Sisustamiseen liittyviä aiheita; 
ihan omana kappaleenaan Feng Shui ja sisustaminen.
Huone kerrallaan kerrotaan Feng Shuin periaatteita sisustamisessa.
Neuvotaan mm. taulujen seinille asettamisessa.
 Kirjassa oli paljon kauniita sisustuskuvia, joista välittyi todellakin kalusteiden…
…. ja esineiden sijoittelun harmonia. 
Kirjassa oli myös Feng Shuin periaatteet Kodin myyntiin ja….
…Uuden Kodin etsimiseen :)
Yksi hyvä neuvo sieltä jo painui mieleen; ”kirjoitan usein paperille sen minkä haluan jättää taakseni, ja poltan sitten paperin vakaassa uskossa, että on olemassa voimia, jotka voivat nostaa taakan harteiltani”.

6 Responses to “Feng Shui -kirja”

 1. Sisustussuunnittelijakurssillani oli eräs sisustusalan yrittäjä, joka käytti feng shuinperiaatteita työssään. Muutamia ihan kivoja vinkkejäkin kuulin häneltä, mutta osa hänen feng shui-tulkinnoistaan oli kyllä vastoin ajatuksiani.

  Hänen mielestään peili ulko-ovea vastapäätä ”työntää tulijat ulso ovesta”. Minä taas rakastan isoa, vanhaa peiliä, joka meilä on eteisessä ulko-ova vastapäätä. Kun tulen kotiin raskaan työpäivän jälkeen, on ihana vilkaista kuvaansa peilistä ja ihan konkreettisesti nähdä olevansa kotona…

  Samoin eräässä Feg Shui-oppaassa pidettiin luontaantyöntävänä näkymää Manhattanin Flatiron buildingin ”terävään kulmaan”, minusta se on taas hyvin dynaaminen.

 2. Avatar Sabuska sanoo:

  Minultakin löytyy tuo kirja ja eräs toinenkin Feng shui kirja, tykkään ja omaan elämään soveltanut vapaasti mukaellen, tykkään :-)

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Minulla ainakin tökkii ajatus peilistä heti ulko-ovea vastapäätä. Anteeksi, tämä ei ole tarkoitettu loukkaukseksi edellä kirjoittavalle, tuntuu vain siltä, että jos astun sisään johonkin taloon, niin en halua ensimmäisenä katsoa itseäni peilistä :). En varsinaisesti ole tutustunut Feng Suihin, mutta kerran jotakin opusta lukiessani huomasin, että oli tietämättäni noudattanut joitakin Feng Shui -”oppeja”, lähinnä juuri sisustuksessa, huonekalujen asettelussa yms.

  En ole mikään vakavasti otettava sisustaja :), teen aina mikä itsestäni tuntuu omassa kodissani parhaalle ratkaisulle.

  power c

 4. Avatar Soile sanoo:

  Villisilkki: Paljon on tosiaan sellaisia suosituksia Feng Shui -sisustamisessa, joita minäkään en ole noudattanut, eikä ole silti epäonnea tuonut;) Makukysymyksiä loppujen lopuksi.

  Sabuska: Nimenomaan tuo vapaasti mukaellen on ihan hyvä muistaa kun sisustelee erilaisten oppien mukaan;)

  PowerC: Varmaankin onkin hyvä tehdä ja sisustaa niinkuin itsestään parhaalta tuntuu.

 5. Avatar Johanna sanoo:

  Minä olen hiukan hurahtanut tähän feng shuihin itsekin… :) Hauska, kun hetki sitten mietin postausta aiheesta oman kotini kannalta, miten feng shui ”hömpötykseni” vaikuttaa meidän kodissa! Ei kuitenkaan todellisuudessa sen enempää, kuin nämä kolmen esineen ryhmien välttämiset, makuuhuoneen harmonia – ja sotkut pois että energia kiertää :)

 6. Avatar Soile sanoo:

  Johanna: Kieltämättä siihen on helppo hurahtaa; paljon mielenkiintoisia juttuja:)