04.05.2011

Ihanan Pihan Ihana Parveke

Puutarhaohjelmia tulee taas innokkaasti seurattua ja haaveita sen puutarhan suhteen aina riittää!
Viime ohjelmassa sisustettiin kivasti parveke.

Sävyt varsinkin olivat kovasti mieleeni; mustaa, oliivinvihreää ja valkoista.
Parvekkeelle ei saanut tehdä seinään reikiä, joten suunnittelija keksi mukavan tavan tuoda seinälle somistetta aidoilla koivunrungoilla.
Parveke näytti ennen tältä:
Sisustus näyttäisi olevan aika pitkälti Ikean kalusteilla tehty.
Istumatyynyt olivat valkoiset mutta ne värjättiin mustaksi.
Parvekkeelle sopi vielä erillinen tuoli ja koivupuska tuo kivasti lisää luontoa parvekkeen sisustukseen.
Etsiskelin Ikeasta parvekkeella käytetyt kalusteet, joten tässäpä ostoslista mikäli alkoi omalle parvekkeelle tekemään mieli kohennusta:
Hinta Ruotsin puolella on siis noin 530 euroa.
Suomen puolen Ikeasta nämä samat tuotteet sai 489 eurolla.
Kruunun kurssi on nyt niin harmittavan korkealla, että hinnat ovat usein Suomessa halvemmat.

10 Responses to “Ihanan Pihan Ihana Parveke”

 1. Katariina sanoo:

  Kaunis parveke! Minun makuuni :)

 2. Misty sanoo:

  Tekisi niin mieli sisustaa meidänkin takaterassi varsinkin nyt näitä postauksia lukiessani. Harmi muuten, ettei ”meidän” Ikeasta löytynyt niitä viehättäviä muovituoleja, joista kirjoitit. Ne olisivat sopineet täydellisesti meidän talon tyyliin ja hinta oli just sopiva =)

 3. Soile sanoo:

  Katariina: Minäkin tykkäsin kovasti noista sävyistä ja olen jotenkin lämmennyt jo noille Ikean Polyrottinki-kalusteillekin:)

  Misty: Meidänkin Ikeasta ne muovituolit menivät pikavauhtia; jopa tämä uusi eräkin parissa päivässä. Ne on kyllä kivan muotoiset:)

 4. Marika sanoo:

  Seuraa hassu kysymys.. :) Kehuit jokin aika sitten Ikean paistomittaria ja mekin hankimme sellaisen. Nyt on mittari koekäytössä, mutta se aloitti piippaamisen jo 12 lämpöasteen jälkeen ja vilkuttaa ruudussa H. Tiedätkö tälle syytä? Olen koittanut oikoa johtoa ja asetella mittaustikkua uudelleen, jolloin mittari on välillä vilauttanut ties mitä lämpötilaa (kuten 120 astetta, mikä ei ole mahdollista) ja aloittanut jälleen piipityksen..

  Jos osaat auttaa, niin iso kiitos!

  Nim. Paisti uunissa.. :D

 5. Soile sanoo:

  Marika: Meillä mittari on ollut jo useita kertoja käytössä ja on kyllä toiminut moitteettomasti. En kyllä osaa sanoa mikä siinä voisi olla vikana…sen täytyy kyllä olla jotenkin epäkunnossa. Onhan sinulla varmasti se takana oleva vipu kunnolla Cook-kohdalla. Luithan ohjeet eli vasemman puolinen luku kertoo olevan lämpötilan ja oikealla puolella oleva luku tavoiteltavan lämpötilan ja sen kyllä pitäisi vasta sitten piipata kun vasemman puolimmainen luku on sama kuin oikealla. Voi; kunpa osaisin auttaa, mutta jospa sinulle sattui epäkuntoinen kappale…harmi, kun muistan että sinulla on muutenkin vähän huonot kokemukset noista Ikean tuotteista…vai muistanko väärin?

 6. Marika sanoo:

  Kiitos Soile vastauksesta. :) Kyllä tässä on kaikkea jo ehditty koittaa, otettu mittari pois, jäähdytetty ja koitettu uudelleen, mutta aina vasemmalla olevan luvun päälle ilmestyy H ja piippaus alkaa.. Nyt pitää vain luottaa omaan aika-arvioon paistin kypsymisestä. :)
  Ehkä sekoitat johonkuhun toiseen, omat kokemukseni Ikeasta ovat aivan hyviä. Tosin tällä viikon takaisella reissulla mukaan tarttuneen senkin pintalevyssä oli särö, mutta aiemmin kokemukset ovat olleet hyviä. Tässäkin vekottimessa ajastin toimii moitteettomasti.

  Ehkä mulla on vain huono tuuri lihalämpömittareiden kanssa, edellinen perinteinen versiokin kesti vain muutaman käyttökerran. :P

 7. Anonymous sanoo:

  Ihan kiva muutos, ainut oli noi puunrungot, vähän liikaa. :) Musta ei myöskään mulle oikein uppoa, toi on jotenkin hieman maskuliinivärinen, mä olisin taas kerran laittanu vaikka sitä turkoosia piristämään. :D T.Laura

 8. Soile sanoo:

  Marika: No voi harmi. Toivotaan, että paisti onnistuu mittarin sekoilusta huolimatta.

  Laura: Turkoosi on kyllä pirteä värilisä, mutta jotenkin nuo luonnon värit tuossa kokonaisuudessa ihastuttavat minua:)

 9. Sara sanoo:

  Suomen ja Ruotsin IKEAn väleillä hinnat on aika paljonkin erilaiset. Jotkut tuotteet ovat Suomessa halvempia, mutta useimmat tuotteet ovat, huolimatta kruunun korkeasta kurssista, edullisempia Ruotsissa..

 10. Soile sanoo:

  Sara: Jep; sen olen tässä kolme vuotta hintoja seurailtuani myös huomannut. Nyt kyllä alkaa olla jo tosi paljon enemmän tuotteita, jotka ovat kurssin mukaan kalliimpia Ruotsissa, sillä Ruotsin kurssi on nyt tosi tosi korkealla!