30.07.2011

Sisustussuunnitelmaohjelma-pohdintaa

Olen etsiskellyt jotain edullista Sisustussuunnitteluohjelmaa, jolla saisi jonkinlaisia 2D ja 3D -kuvia.
Ilmainen Floorplanner on ollut ihan ok. yksittäisten huoneiden suunnittelussa.
Ehkä senkin ohjelman maksullisessa Pro-versiossa voisi olla enemmän mahdollisuuksia, mutta jotenkin tuo maksaminen tuollaiseen ulkomaalaiseen nettisivustoon ei houkuttele.
Tällainen sillä ilmaisella versiolla tuli taas viimeksi tehtailtua.
…sitten vähän erilaisella sohvalla ja pienemmällä ruokapöydällä…
Pohjakuvat sillä saa siistit ja juuri sen väriset kuin haluaa.
3D kuviin ei sitten ainakaan sillä Floorplannerin ilmaisella versiolla saa valittuja värisävyjä eikä seinille tauluja. 
Siksipä minulla on tapana kopioda kuva Painttiin ja siellä vähän ”vapaalla” kädellä vetelen tauluja seinille ja värittelen oikeita sävyjä ;)
Eihän ne aina niin erinomaiselta kyllä näytä, mutta eiköhän niistä vähän suuntaa saa, miltä sisustus tulisi suurinpiirtein (todella ”suurinpiirtein” :D) näyttämään ;)

8 Responses to “Sisustussuunnitelmaohjelma-pohdintaa”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Heissan! Tuosta MHD-ohjelmasta ei ole kokemuksia, mutta toisaalta itse olen taas saanut Floorplannerin 3D:ssä vaihdettua seinien värit! Tosin se värin kohdalleen sovittaminen on hankalaa, ruutuun aukeava värinvalintatyökalu on vähän kökkö.

 2. Avatar Inanaa sanoo:

  Ihana Soile! Liikut nyt postausaiheinesi juuri niillä alueilla, mitkä mulle on tärkeitä tällä hetkellä. :) Tuollaista suunnitteluohjelmaa olenkin harkinnut, jos se edes vähän paremmin hahmottaisi, miten kannattaa huonekalut yms. sijoitella. Kiitos tuhannesti jälleen kerran!

 3. Avatar Ara sanoo:

  Kiva lukea kokemuksistasi sisustussuunnitteluohjelmien suhteen! Itse olen usempaa ilmaisversiota käyttänyt,mut aika suppeat ovat mahdollisuudet joten kaipailen ”kunnon” ohjelmaa ja mielellään suht edulliseen hintaan :) My Home Designer 6.0 olisi varmasti hyvä ”oikeana” versiona.

  Pidän blogistasi kaiken kaikkiaan,mut erityisesti ompelu jutut ovat super kivoja,selkeiden ohjeiden perusteella ompelutaidotonkin uskaltautuu koneen ääreen. Kiitos siitä!

 4. Avatar Soile sanoo:

  Johanna: Minäkin olen sen seinien värin muuttamisen löytänyt, mutta kalusteiden värit tulevat 3D-kuvassa alkuperäisen kalusteen värin mukaan, vaikka ne pohjakuvaan pystyy värittämään haluamallaan värillä.

  Inanaa: Voi kiva kun on aiheet osuneet:)

  Ara: Minäkin odottelen muutamaan kysymykseen vastausta tuolta ohjelman tilaussivuilta, niin katsotaan onko tuo ohjelma hintansa väärti:)
  Kiva kuulla, että ompelujutuista on ollut hyötyä:)

 5. Avatar Anni sanoo:

  Mielenkiintoista! Täytyy varmaan itsekin kokeilla ohjelmaa!

 6. Avatar Soile sanoo:

  Anni: Tosi helppo ja käyttökelpoinen ohjelma, suosittelen. Sinne voi tehdä vain yhden suunnitelman ilmaiseksi, mutta sitä voi aina muokata:)

 7. Avatar Merja sanoo:

  Eilen lukiessani sun blogipostauksia ni törmäsin Floorplanneriin monessakin postauksessa ja pakkohan se oli testata :D Miehen kanssa eilen illalla sommiteltiin siellä meidän mahd. uutta asuntoa ja kokeiltiin miten meidän huonekalut sinne asuntoon mahtuu :D Oli kyl hupia muutamaks tunniks.

  meppu.blogspot.com

 8. Avatar Soile sanoo:

  Merja: Se on tosi huippu ohjelma!