23.12.2011

Minttuhuiput

Olen tehnyt tänä jouluna aika poikkeuksellisia asioita; itsevalmistettuja joululahjoja, leiponut Saaristolaisleipää, tehnyt itse kotikaljaa kaljamaltaista ja vielä kaiken lisäksi leivoin pikkuleipiä; Minttuhuippuja. 


Löysin niin helpolta kuulostavan ohjeen, että oli ihan pakko kokeilla.

Ihanan helposti työstettävä taikina; ei tarttunut sormiin ja pallerotkin muodostuivat helposti.

Nää on niin hyviä! Kokeilkaapa tekin ;)

MINTTUHUIPUT
(n. 45 kpl)

1 dl tomusokeria
200 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja


koristeluun:
100 g tummaa suklaata
3-4 tippaa piparminttuöljyä

Sekoita/ nypi ainekset keskenään kulhossa. Taikina on alussa hyvin murenevaista, mutta muotoutuu kyllä ihan tasaiseksi taikinaksi, kun vaan sekoitat. Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille ( voi laittaa aika lähekkäin) Tee keskelle pieni syvennys. Paista 10 – 12 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen pakkaamista


10 Responses to “Minttuhuiput”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Näyttääpä hyvälle. Nams.

 2. Avatar Laura sanoo:

  Täytyy kokeilla ilman muuta!
  Kiitos Soile aivan ihanasta blogista ja oikein rauhallista joulua sinulle ja perheellesi! Laura

 3. Avatar Majan Molla sanoo:

  Sinulla on oikein omatekemä joulu :) Ihanaa joulun aikaa sinne!

 4. Avatar S sanoo:

  kiitos tästä vinkistä, mietin just aamupäivällä et mitä makeaa leipoisin jouluksi ja nää on just sopivia! voi muutaman kääräistä myös kauniiksi pussukaksi sellofaaniin viemisiksi joululahjojen kylkiäisenä :). piparminttuöljyä en löytänyt, joten sulatan piparminttusuklaata. taikina jo valmis ja kohta leipomaan :))

 5. Avatar Soile sanoo:

  Annukka: Ja ovatkin vähän liiankin hyviä;)

  Laura: Kiva kun tykkäät blogistani:) Ihanaa joulua myös sinulle.

  Majan Molla: Joo; harvinaista kylläkin, mutta nyt olen ollut tosiaankin aika ahkerana:) Ihanaa joulun aikaa myös sinulle.

  S: Minäkin laitoin vain Piparminttuaromia, jota olisi voinut laittaa enemmänkin;) Piparmittuöljy taitaa olla apteekkitavaraa ja se onkin tosi voimakasta. Piparminttusuklaa onkin varmaan hyvä siinä; loistava idea!

 6. Avatar Ensoleille sanoo:

  Näyttää herkullisille :) Oikein ihanaa Joulua sinulle!

 7. Avatar Marita sanoo:

  Voi kunpa joskus olisi aikaa omatekemiin juttuihin-ne tuovat jopa enemmän iloa ja ovat persoonallisia! Kiitos tästä blogista! Voisin miltei sanoa, että muutit elämäni ja sain uuden ulottuvuuden sinun blogisi inspiroimana:) Jouluhalaukset ihana Soile!

 8. Avatar Soile sanoo:

  Ensoleille: Kiitos samoin sinulle:)

  Marita: Kiitos Marita ihanista sanoistasi; ilahdutat niin paljon kommenteillasi <3
  Mistähän ihmeestä minulle nyt tänä jouluna iskikin tällainen itsetekemisen into…varmaan alitajunnassa on, että ensi jouluna pitää jo jotain meikäläisenkin duunailla tämän kolmen vuoden työssäelämästä pois olemisen jälkeen ;)

 9. Avatar -Miia- sanoo:

  Hyvää joulua! <3

 10. Avatar KRIS sanoo:

  Näyttääpä herkulta! :) Voisi ehkä kokeilla joulun jälkeen :)

  Hauskaa joulua sinulle!