14.01.2012

Talokuumetta

Ollaan jo jonkin aikaa mieheni kanssa mietitty, että meille riittäisi jo vähän pienempikin talo ja niinpä rakentamiskuume aina silloin tällöin nousee pintaan. Meillä oli ensin suunnitelmissa tehdä tuttavapariskuntamme kanssa kolmen perheen rivitalo; päädyt meille ja heille ja keskelle sellainen pienempi kaksio, joka sitten myytäisiin. Nyt ne suunnitelmat on lähes haudattu, joten aloimme mieheni kanssa suunnitella sitten taas sitä omakotitalon rakentamista. Tässä lähellä olisi hyvä tonttikin, mutta vähän hirvittää alkaa siihen vuoden kestävään kovaan työhön. Ainahan voi kuitenkin haaveilla ja suunnitella ;) Niinpä Floorplannerrilla on taas useita iltoja viivoja piirrelty. Lopputulos alkaa jo olla aika lailla toiveiden mukainen.

Pohja on samantyyppinen kuin talossa, jonka teimme v. 2008 – 2009  myyntiin. Talon osti puolituttu pariskunta ja sen jälkeen meistä on tullut hyviä ystäviä ja vierailemme toistemme luona silloin tällöin. Talon tilava keittiö on aina ihastuttanut ja siksipä haluaisin meillekin juuri sellaisen.

 

Yksi suuri haave on myös ollut tilava pukeutumishuone, jonka sijainti on ehdottomasti oltava kodinhoitohuoneen vieressä. Olen niin tottunut siihen, ettei kaappiin meneviä puhtaita vaatepinoja tarvitse kävellyttää ympäri taloa, vaan ne saa kätevästi pyykinhuoltopisteestä suoraan hyllyihin. Nykyisessä talossammekin vaatehuone sijaitsee kodinhoitohuoneen yhteydessä. Tässä pohjassa olen senkin haaveen toteuttanut vielä reilummin; kuuden neliön reilunkokoinen Walk In Closet -vaatehuone sijaitsee makuuhuoneemme ja kodinhoitohuoneen välissä.

 

Kodinhoitohuoneessa tulisi myös olemaan kätevä 150 cm leveä syvennys, jossa sijaitsisi taso pyykkien viikkausta varten ja toisella puolella penkki, josta jollain systeemillä nousisi mankeli tasoineen. Näin penkki voisi olla saunojien vaatteiden riisumispaikka ja samalla siellä olisi mankeli kätevästi nostettavissa käyttöön. Mekanismia tähän en ole vielä kyllä keksinyt, mutta eiköhän se isäntä sen jollakin tavalla osaisi toteuttaa ;)
Myös pienelle pyykinkuivaustelineelle löytyisi vihdoinkin oma paikka!

Kolme makuuhuonetta kuitenkin vielä tarvitaan. Yksi meille, yksi työ- ja vierashuoneeksi ja yksi juniorille, jonka vakituinen osoite on ainakin vielä täällä kotona. Tosin kun talo on valmis voi asia jo olla toinen, mutta varaudutaan siihen kuitenkin ;)

 

Ulkoapäin talo näyttäis suurinpiirtein tältä; tietysti myös katto tehdään ;)

Kaakaon väri (valittu sokkelivärikartasta TVT562), jonka valitsin silloin rakentamaamme myyntikohteeseen on minusta tosi hieno. Sopii hyvin leveiden valkoisten smyykilautojen ja punaisen katon kanssa yhteen.

Edellä olevissa kuvissa kalustusta ei ole vielä loppuun asti mietitty, kunhan vain noita sohvia ja hyllyjä olen jonkin verran pyöritellyt pohjalla. Yksi vaihtoehto vielä tässä.


39 Responses to “Talokuumetta”

 1. Kotomon Taina sanoo:

  kyllä se rakentaminen silti kannattaa vaikka onhan siinä rankat hetkensä! mulla kanssa oli yksi must-have taloa rakentaessa oma pukeutumishuone (josta juttua omassa blogissa, tervetuloa tutustumaan:
  http://kotomolla.blogspot.com/search/label/pukeutumishuone)
  se on vähän sellaista arjen luksusta!
  Ja haaveillahan pitää toki aina!
  Mukavaa viikonloppua!

 2. Johanna sanoo:

  Kiva suunnitelma! Talokuume on kamala tauti… :D

 3. Sabuska sanoo:

  Talo näyttää toimivalta ja itse olen myös todennut vaatehuollon toimivuuden tärkeyden :-) Meillä tehtiin kanssa suunnitelmia pohjan kanssa ja ollaan tyytyväisiä että muutettiin alakerran toinen makuuhuone vaatehuoneeksi, neliöitä siitä meni myös kodinhoitohuoneeseen joka kiepautettiin ympäri alkuperäisestä. Meidän alakerran makkariin ei tule vaatekaappeja vaan ne tulee siihen kodinhoitohuoneen viereiseen vaatehuoneeseen. Lapsilla tulee olemaan huoneissaan kaapit koska vaatehuonesta en saanut isompaa, muuten niidenkin vaatteet olisivat tulleet sinne. Toimi meidän vanhassa talossa hyvin, kun ei tarvinnut tansittaa ympäriinsä.
  Ihan parasta on kyllä rakennuttaa talo kun voi miettiä toimivuutta oman perheen tarpeisiin. Meillä talo projekti alkaa olla loppusuoralla, mutta haaveissa siintää vielä yksi; se yksitasoinen pienempitalo meille ja 1-2 lle kotona asuvalle ;-)

 4. Minni sanoo:

  Tosi kiva tuo pohjapiirustus! Mut minusta se teidän nykyinen ratkaisu, että eteisessä olis myös vaatehuone on hyvä. Jo pelkästään kahdella ihmisellä on ulkoilutakkeja ja kenkiä niin paljon, että vaikea mahduttaa ne neljäänkään tavalliseen kaappiin (etenkin kengät…).

  Mullakin aina välillä talokuume ja olis kiva rakentaa sitten kun lapset jo muuttaneet omilleen.

  Myös tuo makkarista vaatehuoneen kautta kodariin on ihan ehdoton.

  Itse haluaisin oman pienen makuuhuoneen joka vois olla vaikka 7 tai 8 neliötä ja sinne tulis vain sänky ja yöpöytä. Olen herkkä uninen ja ois luksusta olla ihan oma makuuhuone. Lisäksi toki oma huone muuten ompeluksille, omalle telsulle yms.

  Miehelle myös oma työhuone ja lisäksi se yhteinen makkari :)

  Voi kun vielä sais houkuteltua omanki miehen rakennuttamaan talon! Tiedän myös alueenkin minne sen vois tehdä n. 8 vuoden päästä…:) Unelmia pitää olla!

 5. Anonymous sanoo:

  Oi raskisitteko luopua tästä teidän nykyisestä ihanasta talosta? Tietysti onhan se aina mukava aloittaa uuden talon rakennus saa valita kaikki sisustusmateriaalit uusiksi, sinäkin saisit sen haaveilemasi keittiön :) Mielenkiinnolla jään seuraamaan miten projektillenne käy :)

  T:Vakkarilukija

 6. Susa sanoo:

  Nayttaapa tosi ihanalta suunnitelmalta!

 7. Ninni sanoo:

  Hei Soile! liittyen erääseen aiempaan postaukseesi, olitko ilmoittautunut tämän vuoden GoFatGo-haasteeseen? Jos olet, niin oletko jo saanut siitä ne tunnukset ja ohjeet?
  Itse olen myös ilmoittautunut, mutta vieläkään ei niitä kuulu, vaikka sivuilla mainittiin että olisi jo pitänyt tulla.

  terv. Peppi

 8. Anonymous sanoo:

  Moikka! Onko tuo floorplanner ilmainen?
  Hienolta näyttää suunnitelmat :)

  -Leena

 9. Tiina sanoo:

  Ompa kivannäköinen suunitelma ja yhdessä tasossa :))

  Minäkin toisinaan suunittelen millainen olisi talo jos sellaisen voisin rakentaa (lottovoittoa odotellessa).
  Vaikkei talon tarvitsisi olla kovinkaan suuri, yksin kun koiran kanssa asustelen niin se on aina ollut haaveeni ettei seiniä olisi juurikaan ollenkaan, siis sisäseiniä.
  Haaveena olisi sellainen avoin pohja, ainakin olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön suhteen.
  On hyvä olla suunitelma valmiina jos vaikka joskus sellainen tilanne kohdalle sattuisi, että sitä pääsisi toteuttamaan.

  Olisipa mukavaa seurata talon suunitelmaa ja rakentamista ja valmistumista ja sitä millaisia materiaaleja uuteen kotiisi valitsisit ja samoin sisutuksen.

  Mukavaa viikonloppua.

 10. Soile sanoo:

  Kotomon Taina: Oi, teillä oli ihana koti! Ja sen Kotilieden olenkin nähnyt, jossa kotinne esiteltiin:)

  Johanna: On se kamala tauti, tietää paljon unettomia öitä ;)

  Sabuska: Olenkin mielenkiinnolla seuraillut teidän uuden kodin valmistumista, upea tulee!

  Minni: On se vaatehuone tuossa eteisen yhteydessä kyllä ollut tosi hyvä ja sitä olenkin harkinnut, mutta sitten se 60 cm menisi keittiöstä…täytyy vielä miettiä jos vähän vielä talon mittaa venyttäisi;)

  Vakkarilukija: No kieltämättä se tulisi olemaan tosi haikeaa… Olen tykännyt tästä talosta ja paikasta tosi paljon, mutta kun meille pienempikin koti riittäisi.

  Susa: Hyvä siitä tulisi…saisi juuri niitä toivomiaan tiloja.

  Peppi: En ole ilmoittautunut tällä kertaa, ajattelin ihan itsekseni noudatella sitä aikaisempaa versiota:)

  Leena: On ilmainen yhden suunnitelman verran, mutta sitä yhtä voi aina muutella:)

 11. Soile sanoo:

  Tiina: Olis kyllä mukava päästä touhuilemaan talonrakennuksen parissa taas pitkästä aikaa:) Toivotaan, että haaveista tulis totta ;)

 12. Kotomon Taina sanoo:

  Voi kiitos, vakkari lukijanasi kiva kuulla mielipiteesi! (Ja tässä kuussa on vielä yksi toinen juttu, vielä en saa paljastaa missä lehdessä)
  Vaikka sinänsä taloon olen tyytyväinen, ainahan se on kiva pyöritellä niitä vaihtoehtoja että JOS sitä joskus vielä, niin sitten laittaisinkin tollee… :)

 13. Geranium sanoo:

  Kiva pohjapiirros, erityisesti khh, vaatehuone, mh. Paljonko tuossa on neliötä?

 14. Anonymous sanoo:

  Heippa! Ihanaa huomata että talokuume on jo noinkin korkealla että pohja on mietittynä! Haluankin vastikään rakentaneena antaa vähän ideaa purtavaksi: oletko harkinnut ettei khh olisi välihuoneena kylppäriin? Muistelen jotain kommenttejasi asiasta asuntomessu-postauksen yhteydessä…mutta 1,5 v asumisen perusteella voin lämpimästi suositella että vaatehuolto ja kylpyläosasto ovat erillään. Ihana mennä vierashuoneen läpi kylppäriin ja nauttia ihanan siististä (=pyykittömästä) ympäristöstä. Jos kappaletavarasta tekee ja itse suunnittelee niin vain taivas on rajana pohjaratkaisulle! Parhaiten talon toimivuus selviää kun miettii asuvansa kodissa jonka pohjapiirustusta katselee :) sen toki kokeneena tiedätkin. Tsemppiä suunnitelmien totetukseen ja ihania pakkaspäiviä! T:Anniina

 15. Anonymous sanoo:

  Ihan hyvä, että olette tehneet tärkeää pohjatyötä. Tässä suunnitelmassa on kuitenkin paljon pientä kehittelemisen tarvetta. Suosittelen yhteistyöhön suunnittelijaa, joka uskaltaa ottaa kehittämisehdotuksia esiin. Myöhemmin olette kiitollisia hänen näkemyksistään.

  Ammattilainen

 16. Anonymous sanoo:

  Onnea ja menestystä talokuumeen kanssa !
  Testaile vielä rollaattorin kanssa liikkuminen esim saunan wc & teidän makuuhuone, jotta tilat olisivat valmiit&riittävän isot myös eläkepäiviä ajatellen.
  Go for it. t. AnneH

 17. Nanna sanoo:

  Kivoja suunnitelmia teillä ja vautsi että toi kaakaoväri näyttää hyvältä talon seinässä, enpä ole tajunnutkaan ennen! :P

 18. Anonymous sanoo:

  Hei! Kiva suunnitelma, ja mahtava olis tuommoinen vaatehuone kodinhoitohuoneen yhteydessä! Ainoa mikä kiinnitti huomiota, on tv takan vieressä. Ei välttämättä kaunein ratkaisu, ja tv ei tykkää takasta tulevasta kuumuudesta…Joten se on yks asia jota työstäisin vielä hieman..
  Haaveita pitää aina olla, joten jatka suunnittelemista! Haaveethan käy monesti toteen! :)

  Kivaa viikonloppua!

 19. Hanna sanoo:

  Moi! Tosi kiva suunnitelma. Sieltä taitaa tontinkin saada helpommalla kuin täältä :-) Mukavaa viikonloppua!

 20. Anonymous sanoo:

  Hei!
  Meillä on hyvin samantyyppinen talo mitä suunnittelette. Ja tuo pukeutumishuone on pian tulossa meille, kun keskitetään kaikki liukuovikomerot yhteen huoneeseen.

  Paljonko tuossa teidän suunnitelmassa on neliöitä?
  T: Annika

 21. Anonymous sanoo:

  Kuulostaa kivalta! Paljonko talossa on neliöitä?

 22. Sanna sanoo:

  Taitaa orastava kevät antaa vauhtia pesänrakentamiselle… Hienon suunnitelman olet saanut aikaan. Meillä vaatehuone on myös khh:n yhteydessä ja on ollut todella toimiva ratkaisu arkipäivässä ja matkalle lähtö on lapsiperheessä paljon helpompaa. Meillä ei ole läpikulkua, koska näin saimme lisätilaa pieneen tilaan. Meidän vaatehuone on aika pieni, mutta huonekorkeus (280cm) antaa yllättävän hyvin lisäsäilytystilaa.

 23. Anonymous sanoo:

  Hei! Kiitos kivasta blogista. Voisitko auttaa minua sen verran, että kertoisit, mistä osista olet koonnut tuon keittiönne korkeamman Bestån?

 24. Anonymous sanoo:

  Talon rakentaminen on tosi mukavaa puuhaa. Itse rakensimme hiljattain talon neljän pienen lapsen kanssa, ja toista taloa jo suunnittelemme. Ei jäänyt mitään kammoa raksa-ajasta. :) Päinvastoin, innostus on niin kova, ettei tahdo malttaa odottaa, että kaksi vuotta tulee täyteen tässä talossa, ja voimme laittaa myyntiin tämän.

 25. Soile sanoo:

  Kotomon Taina: Aina sitä jotain ehkä tekisi seuraavassa talossa toisin; vasta asuessa loppujen lopuksi huomaa mikä on hyvin ja mikä tarvitsisi parannusta:)

  Geranium: Neliöitä on 128.

  Anniina: Itseasiassa minä olen aina ollut sitä mieltä, että kodinhoitotilan tulee olla pesutilojen yhteydessä. Meillä se on aina ollut ja minusta se on siksi hyvä, että kun menee pesulle voi vaatteet riisua suoraan kodinhoitohuoneen likapyykkikaappiin. Se on minusta aina toiminut hyvin näin. Siitä olen puhunut muistaakseni messupostausten yhteydessä, että keittiön viereen en välttämättä halua kodinhoitotilaa…tosin tässä se nyt tulisi siinä olemaan. Mutta kaikkea ei voi saada;)

  Ammattilainen: Olisi kiva kuulla, miten kehittäisit pohjakuvaa. Vinkit ovat aina tervetulleita.

  AnneH: Kyllä me taidetaan sitten siirtyä muunlaiseen asumismuotoon, kun rollaattoreita tarvitaan ;) Eihän sitä sitten enää jaksa tehdä lumitöitä, joten varmaan joku kerrostalohuoneisto voisi olla vanhuusiän asunto.

  Nanna: Se on tosi upea talonväri!

  Anonyymi: Joo; tv ei tulisikaan siihen vaan sille olohuoneen yhdelle ehjälle pitkälle seinälle tulisi Beståmme telkkareineen:)

  Hanna: Joo; täällä on kyllä aika hyvin tontteja tarjolla ja haluan myös ehdottomasti tästä nykyisen talon läheltä.

  Annika: Talossa on 128 m2.

  Anonyymi: Neliöitä on 128.

  Sanna: Vaatehuone kodinhoitohuoneen yhteydessä on aivan parasta. Säästyy monta askelta kodin askareissa;)

  Anonyymi: Bestå on koottu kahdesta 60×128 valkoisesta rungosta, neljä 60×64 TOFTA korkeakiiltoista valkoista ovea ja alumiinikehikkojalka.

  Anonyymi: Meilläkin on kyllä ihan mukavasti aina rakentamiset sujuneet; ollaanhan jo neljä taloa itse rakennettu:)

 26. Anonymous sanoo:

  Terve!
  Ja kiitos ihanasta blogista. Löysin tämän aivan äskettäin ja olen itsekkin sisustuksesta kiinnostunut ja valmistunkin sisustajaksi keväällä. kysyisinkin, millä ohjelmalla teet 3D suunnittelu kuvia?
  -Laura

 27. Soile sanoo:

  Laura: Kiva kuulla, että tykkäät blogistani:) Teen kuvat ilmaisella Floorplanner-ohjelmalla. Tuolta tekstistä löytyy myös linkki ohjelmaan. http://www.floorplanner.com

 28. Anonymous sanoo:

  kiva pohja! Siskoni kodin pohja muistuttaa paljon tätä, heillä tuo keittiön/olohuoneen seinä ei ole tehty umpeen kattoon asti, vaan loppuu vähän kaapistojen yläpuolelle ja antaa mielestäni ihanan avaran ja näyttävän yksityiskohdan :)

 29. Soile sanoo:

  Anonyymi: Mietin sitä vähän itsekin, että voisi olla kiva jos se olisi auki…takan lämpökin siirtyisi paremmin keittiöönkin:)

 30. Inanaa sanoo:

  Moikka Soile! Laitoin blogiini haastetta sullekin. :)

  http://whitefresh.blogspot.com/2012/01/haaste-hetkia-vuodelta-2011.html

 31. Ansku sanoo:

  Kiva pohja. Ainoa juttu mikä meillä ei toimisi, olisi tuo tv:n paikka, sitä on ehkä hankala katsoa sivusta, ellei sitten aina käännä tv:n vinottain. Meidän tulevassa kodissa on neliöitä 111. Keittiö on olkkarin yhteydessä aikas pieni. Mutta kaikkea ei voi saada, kun valmiiseen muuttaa. Onnea rakennussuunnitelmaan, hienoa kun jaksatte vielä rakentaa!!

 32. Soile sanoo:

  Inanaa: Kiitos paljon haasteesta; minäpä lähden sen noutamaan:)

 33. Soile sanoo:

  Ansku: Itseasiassa tv ei tulisi siihen vaan sille yhdelle olohuoneen pitkälle ehjälle seinälle Beståmme telkkareineen ja sohva sitten selin meidän makkarin ovea vasten. Heittelin nyt tuossa ekaversiossa noita kalusteita sinne tänne ;)

 34. Anitta sanoo:

  Kiitos hyvästä blogista :) Monta hyvää vinkkiä olen saanut. Tämä floorplanner niistä uusin ja se on ihan huippu. Meidän talon alakerta on nyt sinne piirretty, vielä kun osaisin yläkerran tehdä.

  t.Anitta

 35. Soile sanoo:

  Anitta: Kiva, että tykkäät:) Tää Floorplanner on tosi kiva suunnittelukaveri! Kaksikerroksista en oo minäkään onnistunut kyllä sillä tekemään…

 36. Anonymous sanoo:

  Kivalta näyttää pääosin, sillä joitakin juttuja muuttaisin itse, mutta jokainenhan suunnittelee talonsa tietenkin omien tarpeidensa mukaan.
  Itse en henk.koht. tykkää tuosta, että khh on samalla myös pukuhuone vaan laittaisin ne erilleen toisistaan, mutta silti vierekkäin juurikin tuon kätevyyden pyykkihuollon suhteen. Yksi parhaista jutuista mitä meillä on koskaan ollut, on eräässä asunnossamme ollut rakentajan oivallus: pukuhuoneen puolella ollut likapyykkikaappi oli samalla seinän takana olevan khh:n pyykkikaappi, molemmilla puolilla oli siis vain ovet, ei seinää ollenkaan välissä – käytännössä kätevää kun sai suoraan poimia pyykit korista pestäväksi!

  Iso keittiö on ihana, samoin kunnon pukeutumistila!
  Jos nyt saisin suunnitella talon, niin haluaisin siihen ehdottomasti kunnon ”entisajan” ruokakomeron, sellaisen jossa voisi säilyttää myös kaikkea muutakin keittiöön kuuluvaa ettei kaappeja tarvitsisi täyttää esim. harvemmin käytettävillä isoilla tarjoiluastioilla ym. :)

  Antoisia suunnitteluhetkiä sinulle!
  t. Maisa

 37. Anonymous sanoo:

  Rakennatte viidennen talon?! Olette kyllä energisiä:) Me rakennettiin eka ja ainoa talo 20v sitten, onneksi tulisi passeli heti ens yrittämällä. Lainatkin on maksettu vuosikymmen sitten eli huoletonta elämää jatkamme mielellään.

  Sirpa

 38. Ansku sanoo:

  No nyt näyttääkin hyvältä. Sainkin itselle idean tuosta järjestyksestä, meillä tulee olemaan samaan tapaan pariovet olkkarin vieressä. Tosin niiden taakse tulee työhuone kirjahyllyineen. Itse en saisi nukuttua kun muut katsoo myöhään telkkaria olkkarissa.

 39. Soile sanoo:

  Maisa: Tosi hyviä vinkkejä; kiitos. Varsinkin tuo pyykkikomero; aivan loistoidea! Se vaan, että kun tämänkokoisessa talossa ei valitettavasti voi saada kaikkea; vaikka kuinka yrittää huoneita pyöritellä. Olen koittanut ottaa vinkkiä sadoista pohjakuvista ja tässä sain lähes kaikki toivomani asiat suunniteltua, kun tilaa sai olla alle 130 m2.

  Sirpa: Rakentaminen on mukavaa ja ennenkaikkea siinä tekee aika mukavan tilin vuodessa ;) Mekin ollaan rakennettu eka talo jo 23 vuotta sitten ja onneksi ei enää talovelkoja tosiaan ole, niin voi rohkeammin tehdä lisää taloja:)

  Ansku: Joo, noin voisi olla ihan hyvä:) Meillä tässä tulisi nyt olohuone joka makuuhuoneen viereen, joten ei taida päästä tv:tä pakoon enää mihinkään;) Mutta yleensä me laitamme mieheni kanssa aika yhtä aikaa unille, joten ei ehkä tule olemaan ongelma;)