25.04.2012

Höyrysilityskeskus

Piti elää yli 50-vuotiaaksi, ennenkuin ymmärsi helpottaa silitysurakkaansa! No; parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt minulla on aivan loistava höyrysilityskeskus; kiitos Kirpparikeijun:) Häneltä sain nimittäin vinkin tästä Tefalin höyrysilityskeskuksesta, jota ainakin Oulun Limingantullin Prisma möi puoleen hintaan (yksi mallikappale jäi minun käynnin jälkeen vielä ao. kaupan hyllylle).

Tefal-höyrysilityskeskuksen alennettu hinta oli vain 49,95 euroa. Kaiken lisäksi kun hankin sen viime sunnuntaina, jolloin Prismoissa oli vielä -15 %:n asiakasomistaja-ale, jäi raudalle hintaa vain 42 euroa! Ei hassumpi hinta kunnon höyrysilitysraudasta.
Vajaan kymmenen minuutin silittelyn jälkeen tuloksena oli jo iso pino sileitä tyynyliinoja. Tekstiilit silisivät sellaista vauhtia, että voisin myöntää silittämisen olevan jopa hauskaa, ainakin näin eka kerralla ;) Laitteella voi silittää myös pystyasennossa suoraan hengarilla roikkuvan paidan. Tosin ainakaan kokeilemani vahvaa puuvillaa oleva valkoinen paitapusero ei oikein tuntunut sillä keinoin siliävän, mutta varmaan jonkun ohuemman ja aremman tekstiilin saisi silläkeinoin turvallisemmin sileämään.
Varsinkin leveäkantilliset tyynynpäälliset ovat aina olleet haastavia silitettäviä. Niiden rullalle menneitä reunoja on pitänyt hinkuttaa vanhalla raudalle pitkä tovi, ennenkuin edes osa rypyistä oli oiennut. Nyt silitys sujui pikavauhtia; katsokaa ja kuunnelkaa iloista suhinaa :D 
Olen niin tyytyväinen ostokseeni! Kuudessa minuutissa käyttövalmiiksi lämpenevä uusi apulaiseni sai pysyvän paikan kodinhoitohuoneen pöydältä. Siinä se ilahduttaa minua johdot siististi niputettuina pelkällä läsnäolollaan:) 
Innolla odottelen seuraavaa paitapuseroiden silitysurakkaa! Niin tai ei se tämän laitteen hankkimisen jälkeen enää mikään urakka ole ;)  

30 Responses to “Höyrysilityskeskus”

 1. Anne sanoo:

  Olipas kyllä tehokas! :) Minäkin sain uuden silitysraudan joulupukilta ja jo on kyllä tehokas entiseen verrattuna. :)
  Mukavia silityshetkiä!
  -Anne-
  http://villaemmassa.blogspot.com/

 2. Mape sanoo:

  Oi, tuollainen minunkin pitäisi saada! =)

 3. Sinähän Soile saat jokanaisen haaveilemaan silityksestä =D Itseasiassa uusi silitysrauta pitäisi ostaa, nykyisessä on tuo kädensija katki… Joten miksei tehdä samalla hieman ”upgreidausta” perinteiseen malliin. Kuulostaa niin helpolta! Pelottavaa, että alan himoita silittämistä…

 4. kirpparikeiju sanoo:

  Ah, arvasin, että pystyasennossa paitojen silittäminen on mahdotonta >:) Hetken aikaa epäilin, että olisin itse vain niin avuton.

  Kiva että tykkäsit raudasta, minustakin se on aivan mainio :)

  • Soile sanoo:

   Joo….ei se oikein siihen ollut paras mahdollinen, mutta kyllä se riittää kun laudallakin oikenevat. Kovasti vielä kiitos vinkistä; niin edullisesti sain laatutuotteen sinun ansiostasi:)

 5. Frisco sanoo:

  Näppärältä näyttää silitys! Jääkö tekstiilit ihan kuiviksi tuon vempeleen jäljiltä vai jääkö kosteutta?

  • Soile sanoo:

   Aika kuiviksi jäivät, sen verran ohutta ja kuumaa höyryä se työntää ulos:)

 6. Heli sanoo:

  Mahtavaa et sait uuden silitysraudan! Ja alat jo pitämäänkin hommasta ;)
  Tollanen kelpais mullekin, ei nimittäin meidänkään raudalla meinaa saada tarpeeks sileetä :/
  Et pitäiskö tästä lähteekin suoraan Limingantulliin ostoksille? :D

 7. Elina sanoo:

  wow! pitikö se itekki ostaa tuollanen nii innostuis silittämisestä taas.
  nimim. omistan sellasen silitysraudan joka ”kusee” ku vähänkään laittaa vettä säiliöön

 8. Anonymous sanoo:

  Hei, olipas oikeen hyvänmielen postaus :0) tarttui ihan tänne asti sinun ilosi.
  T: kirsmaaria

 9. Hanna sanoo:

  Suhina oli ainakin pätevä :D

 10. Satu sanoo:

  Itseltäni löytyy useita vuosia vanha Philipsin höyrysilitysrauta, josta maksoin ostaessani ehkä 20-30€. Höyryllä olen aina kaiken silittänyt ja usein olenkin miettinyt, että silittääkö joku pelkällä silitysraudalla ilman höyryä, koska eihän sillä saa mitään sileäksi :)

  • Soile sanoo:

   Oli minun entinenkin silitysrauta höyryversio, mutta kun se höyryn tuotto eroaa niin kovasti eri rautojen välillä:)

 11. Anonymous sanoo:

  Mikä tuon alustan merkitys on? Miten siis eroaa tavallisesta höyrysilitysraudasta? Pitäisi mennä silitysrautakaupoille, kun entinen ei kestänyt puhdistusoperaatiota. :)

  -Kata

  • Soile sanoo:

   Alusta on juuri se vesisäiliö eli kun on isompi säiliö tulee höyryäkin kauemmin; eikä tarvi koko ajan olla lisäämässä vettä. Kookkaaseen telineeseen oli myös huomattavasti helpompi laskea silitysrauta aina välillä.

 12. Hobgoblin sanoo:

  Tehokkaalta vaikuttaa!
  Harmi vaan kun ei ole kodinhoitohuonetta jossa tuollaista pitäisi. Siivouskaapissa tuota on hieman hankala säilyttää ja myös hankala kuljetella silityspaikalle (makuuhuone/olohuone). Silittelen aina olohuoneessa samalla jotain hömppää tv:stä katsoen.

  • Soile sanoo:

   Juu; kyllähän tuo vähän tilaa vaatii; mutta hyvin mahtuu nyt tuohon meidän kodarin pöydän kulmalle:)

 13. Anonymous sanoo:

  Tuollasta vois harkita. En inhoa silittämistä, mutta työn jälkeä vihaan. Ei saa sileitä, ei sitte millään.
  Kestipäs tällä urpolla kauan tajuta tuon raudan idea. Ei tuumannu mennä jakeluun tuon alustan tarkoitus ja sitten se, miten se höyry sinne rautaan pääsee:) (Ihan vaan sähköjohdoksi piuhaa luulin)
  Kerroppa tässä joskus, kun olet enemmän siljaillut, oletko vieläkin tyytyväinen rautaan. Tälläiset blogi keskustelut ovat hyviä ideapankkeja, saa valmiiksi testattuja ideoita.
  Hyvät kevään jatkot!

  • Soile sanoo:

   No niin se varmaan on enempi minullakin; nimittäin kuin ei siliä, niin homma tuntuu ikävältä. Ei tunnu enää:)

 14. Anonymous sanoo:

  Jos tuo silitysrauta vaikuttaa noin hyvältä, niin hankin sellaisen meidänkin perheeseen. Meillä on ihan perussilitysrauta ( höyry sellainen eikä kovin vanhakaan, mutta tehoton) ja olen ollut turhautunut lukemattomia kertoja silittäessäni mm. pellavaliinoja, tyynynliinoja jne… , kun tuolla meidän silitysraudalla ei vaan siliä.
  Kiitos vinkistä.

  ps. en ole oikein koskaan tykännyt silittämisestä, en tiedä, onko jotain ”traumoja”, kun nuorena tyttönä ollessani au-pairina , jouduin välillä silittämään hirveät kasat perheen vaatteita sukista ja alusvaatteista lähtien… no se siitä, onneksi sain stiten vaihdossa inhimillisemmät ”työolosuhteet” :)

  • Soile sanoo:

   Minusta se on hyvä ja ainakin sileää jälkeä tulee ja nopeasti. Aivan eri tasoa kuin minun entiset silitysraudat.
   ps. Tyttärelläni on au-pair vuodestaan täysin samanlaisia kokemuksia;)

 15. Näyttä mainiolta vempeleeltä, mulla myös sellainen tehoton höyryrauta ja sen myötä jääny silittelyt aivan välttämättömiin pakollisiin, ei jaksa tapella :( Tuoleeko tota höyryä kokoajan silitettäessä automaattisesti vai pitääkö esim. painaa kokoajan jotain nappulaa, entä saako höyryn halutessaan pois käytöstä?

  • Soile sanoo:

   Raudassa on tosiaan sellainen nappula, jota pitää painaa, että höyryä tulee. Tehokkaampi oli tulos kun painoi sitä nappulaa lähes koko ajan; toki voi silittää ilman höyryäkin.