26.07.2012

Tampereen Asuntomessut kohde 9; Vuoreksen Welho

Kohde nro 9 on messualueen viimeinen kerrostalokohde. Tilaa kahden kerroksen esittelyasunnossa on 81,5 m2. Alakerrassa on keittiö, olohuone ja saunatilt; yläkerrassa kolme makuuhuonetta ja pesuhuone pyykinhoitotiloineen.

Eteinen on tilava ja sisääntullessa välittömästi oikealla on kylpyhuone saunoineen. Pesuhuoneen yksi seinä on laatoitettu tummalla laatalla ja vähän erikoisemmin tiililadonnalla.

Eteisestä edetään seuraavalle oikealla olevalle oviaukolle ja siellä on huoneiston keittiö. Kaapistot ovat Novartilta ja ovimalli on vetimetön ripaovimalli. Allas näyttäisi olevan sama kuin meillä eli Lapetekin Blancodalago 6 Silgranit-allas; tosin meillä se on musta. Minusta tähänkin keittiöön olisi sopinut musta allas kun liesitasokin on musta; olisivat ikäänkuin parit; kun tasokin on sitten eri sävyinen.

Keittiö on 9,8 m2 ja sinne sopii vielä kivasti neljän hengen ruokapöytä.

Keittiön seinällä oli hauska koriste; jotain vanhoja puuharavoita ilmeisesti :)

Toinen puoli alakerrasta on sitten olohuonetta, tilaa 19 m2.

Kalusteet ovat Boknäsin ja siellä onkin kuuluisa Spinnaker-tuoli, jonka tausta voidaan haluttaessa verhoilla aidosta purjekankaasta. Missä lieneekään tuollaisella verhoilulla tehdyn tuolin kangas purjehtinut! Lisää tuolin tarinaa voit lukea täältä.

Kipaistaanpa sitten yläkertaan, jossa kodin makuuhuoneet sijaitsevat. Koti on suunniteltu akateemiselle pariskunnalle, joka matkustelee paljon. Tämän vuoksi kaksi yläkerran huoneista on sisustettu työhuoneeksi. Toinen työpöydän kera….

…ja toinen ikäänkuin lueskelutilaksi. Kello on hauska tekstillään ”Time will tell” ;)

Pariskunnan makuuhuoneessa oli jotain minulle erittäin tuttua; ne Foscarinin Caboche  Piccolat, jotka jo kerran tilasinkin italialaisesta verkkokaupasta. En kuitenkaan osannut heidän luottokorttimaksukäytäntöään, niin tilaus jäi sillensä…täytyy paneutua siihen tässä paremmalla ajalla paremmin. Täällä ne valaisimet tosiaan sitten näin livenä ja onhan ne upeat!

Valopallojen kajo luo seinälle kivat kuviot! Ensin luulin, että kuvio on tapetissa, mutta sehän tulikin noista valaisimista.

Makuuhuoneen yhteydessä on tilava vaatehuone, jonka ovena on kaunis lasiliukuovi.

Yläkerran pesutiloissa on tumma allaskaappi ja valopeili. Täälläkin seinälaatoitus pienellä laatalla tiililadonnalla, joka ei minua oikein sykähdytä ;)

Lopuksi vielä kohteesta tietoja talon ulkopuolella olevan taulun muodossa.


14 Responses to “Tampereen Asuntomessut kohde 9; Vuoreksen Welho”

 1. Jälleen kerran loistava postaus! Kiitos kurkistuksesta messuille joihin vielä en ole livenä päässyt :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva kun tykkäsit:) Nuo minun kuvat on vaan melko utuisia, mutta niillä se on mentävä ja kyllähän niistä kuitenkin selvän saa;)

 2. Avatar kirpparikeiju sanoo:

  Terve!

  Osaatko sanoa, mistä tuo lasinen työpöytä on?

 3. Avatar Minna sanoo:

  Tämä kohde oli mielestäni sisustettu kivasti. Se jäi positiivisesti mieleeni.

 4. Kiva, kun taas teet postauksen asuntomessuista. Aina odotan Sinun kuviasi ja kommenttejasi. Noista makuuhuoneen valoista tulee itselleni niin pahoja takautumia jonnekin 70- ja 80-luvulle, että en niitä ikimaailmassa itselleni kelpuuttaisi, vaikka niistä heijastuva kuviointi antaakin ilmettä :)

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Käytiin viime keskiviikkona messuilla ja täytyy sanoa, että näitä kuvia katsoessa tajuaa, että paljon on taas jäänyt yksityiskohtia huomaamatta. Tosi kiva, että jaksat kuvata ahkerasti! Täytyy itsekin ottaa kuvia, kunhan messut ovat kahden vuoden päästä täällä Jyväskylässä. Tervetuloa silloin tänne kotiseudulleni!

  • Avatar Soile sanoo:

   Ilman muuta myös Jyväskylän messuille tulen ja taidanpa jatkossa yrittää aina päästä mediapäivänä messuille, niin saa enemmän kuvia ilman ihmismassaa:)

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Noita valopeilejä oli melko monessa kohteessa. Itse en pitänyt laisinkaan niistä! Taidanpa tulla niin pitkällä muodin perässä, että muut jo hylkäävät ennen kuin minä alan noista pitää!

  Mutta ne Cabochet kyllä kotiuttaisin! Olen haaveillut moisesta wc:n valaisimeksi nykyisen perinteisemmän kristallikruunu-tyyppisen ratkaisun tilalle.. Mutta yöpöytien päällekin olisi ideaa……

  • Avatar Soile sanoo:

   Itse taas olen jotenkin alkanut lämmetä noille valopeileille. Cabochet jää minulla vielä haaveeksi, mutta vielä joskus ne jossain muodoissa meille kotiutuu;)