27.07.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 10, Lakka Kivitalo HausKaks

Lakka Kivitalojen HausKaks talossa näkyy värileikki jo talon ulkopuolelta.

Talon 128,5 m2 on jakautunut kahteen kerrokseen niin, että yläkerta on sisääntulokerroksena ja siellä on keittiö, ruokailutila ja olohuone tilavana ja avarana oleskelukokonaisuutena. Pienenä puutoksena näkisin wc-tilan puuttumisen tästä kerroksesta. Muutenkin vähän kauhistelen taloa, jossa on vain yksi wc-istuin :(

Alemmassa kerroksessa ovat kodin makuuhuoneet sekä peseytymis- ja kodinhoitotilat. Huomaa myös kodinhoitotilan yhteydessä oleva tilava vaatehuone, joka mielestäni on parhaimmalla paikallaan juuri pyykinhuoltotilan vieressä.

Sisään tultiin siis kakkoskerroksen kautta ja ulko-ovesta heti oikealla on talon kivannäköinen keittiö. Keittiötoimittaja on Nixi-keittiöt. HausKaks-talossa on paljon hauskoja yksityikohtia; yksi niistä kiva pyöreä ikkuna keittiössä. Muutenkin ikkunat on sijoitettu kivasti yläkaapiston ylä- ja alapuolelle.

Kaapistojen vieressä on pirteän limen sävyinen istuskelutaso, jossa voi seurata ja jutella keittiössä häärävän henkilön kanssa.

Keittiöstä on esteetön näkymä pirtein sävyin sisustettuun ruokailutilaan. Olen itse erittäin ihastunut tällaiseen avaruuteen ja väljyyteen nimenomaan tiloissa, joissa oleskellaan.

Olohuoneessa on reilun kokoinen sohva, johon mahtuu isompikin perhe aikaa viettämään. Irtotyynyt puolestaan ainakin minua hirvittää, koska sellaiset tyynyt ovat aina vinksin vonksin ja tällaiselle perusneitsyt-luonteelle tyynyjen sekaisuus on tiukka paikka;)

Olohuoneesta on käynti tilavalle katetulle terassille.


Lähdetäänpä kohti alakertaa massiivisin porraskaitein varustettuja portaita pitkin.


Portaista vasemmalla käännyttäessä löytyy kerroksen ns. kirjasto-tila. Iso; 17 m2:n huone on nimensä mukaisesti varustettu kookkaalla kirjahyllyllä. Vieressä on Ikean Vika Amon/Vika Lerberg työpöytä. Edullinen ja silti ihan kivan näköinen. Sama pöytä oli kohteen 2 aamupalapöytänä ja saman pöydän ostin minäkin stailauskohteeseen, jonka parissa olen tämän viikon illat viettänyt. Siitä enemmän omassa postauksessaan:)


Kirjaston vieressä on vanhempien makuuhuone. Vähän hirvitti tuo seinän väri…tuli mieleen kosteuseristys:/

Yksi makuuhuoneista on sisustettu kuvitteellisen 6-vuotiaan ”taiteilijanalun” huoneeksi.

Täällä seinien sininen sävy oli jo hillitympi ja toi mieleen sinitaivaan:)

Wc:ssä ja peseytymistiloissa oli reilusti betonipintaa, joka ei minua oikein näin suurissa määrin miellytä. Näkisin betonin vain jossain keittiön välitilassa. Isoina pintoina se ei minuun ainakaan vielä ole iskenyt.

Suihkuseinät myös betonia; tulee ihan kylmä fiilis :(

Betonin sävyä on sitten pehmennetty oranssilla altaalla, joka sijaitsee ns. pukuhuoneen nurkassa ennen suihku-ja saunatiloja.  Ei ole minun makuuni tämä, sillä varmaan kuvatkin sumenivat;)

Saunasta tykkäsin; hauskat lauteet!

Kiuas on integroitu laudetasoon. Kaunis haapa ihastuttaa vaaleudellaan, mutta on mielestäni haastava puhtaanapysymisen kannalta.

Kodinhoitotila isoine vaatehuoneineen minulta on jostain syystä jäänyt kuvaamatta. Olisiko ollut niin kesken. Tosiaankin paljon oli taloissa keskeneräisyyttä. Niistä tiloista olisi tullut niin ikäviä kuvia, että jätin ne suosiolla kuvaamatta.

Tässä vielä kohteen ulkopuolella oleva tietotaulu.


18 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 10, Lakka Kivitalo HausKaks”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  Hmmm, aika melenkiintoisia ratkaisuja. Osasta tykkäsin, mutta se ettei alakerrassa ole vessaa ei miellyttänyt minuakaan ja vanhempien makuuhuone näytti kyllä aika karsealta. Ihan kuin olisi sisustaminen jäänyt kesken.

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin; tai se vessa puuttui siis yläkerrasta, jossa on olohuone ja keittiö. Vanhempien makkari on tosiaan aika erikoisesti sisustettu…

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Muistutti tuo oranssi alassa aika lailla nuita vanhempien junien nurkassa olevia pesualtaita. :)

 3. Avatar susssuu sanoo:

  en tykännyt sitten yhtään! :(

 4. Avatar Sirpa sanoo:

  Hui, olipas… No. Vähän vierastan tuollaista värien käyttöä. Kun koko muu ympäristö on muuten hyvin vaaleaa ja neutraalia, sitten sinne lykätään jotenkin tyyliin sopimattomasti joku oranssi allas, tai muuta vastaavaa, tulee ainakin minulla pikkuisen väkisten virkistetty tunnelma. :-D Toisaalta sitten juuri tämä vanhempien makkarin sinisyys oli ihan päälle hyökkäävää vaikka muuten siellä olikin karua. Erikoisia ratkaisuja, sanoisin. Itse tykkään värien käyttämisestä sisustuksessa, meillä kotona on hyvinkin värikästä, mutta tämän asunnon toteuttamistavat olivat minusta vähän ihmeellisiä. Vaan makuja on monenlaisia, jonkun mielestä varmaan meillä kotona on ihan kamalaa! :-D Kiitos tästä postauksesta hirveästi, on aina terveellistä nähdä tyylejä ja makuja, joita ei tulisi itse ajatelleeksikaan! Saa oikeasti pohtia omiakin mieltymyksiään!

 5. Avatar K sanoo:

  Nyt on kyllä kaikkea muuta kuin mun makuun tämä talo :D Varmasti joku tykkää, mut mä en lämmenny oikein millekään. Ehkä sille pyöreelle ikkunalle keittiös ;)

  • Avatar Soile sanoo:

   Talon olohuoneista tykkäsin; mutta muut tilat olivatkin sitten vähän liian värikkäitä minun makuuni.

 6. Avatar Marja K sanoo:

  Ei ollut tämä talo ollenkaan mun mieleeni. Hirveitä värejä käytetty ja vielä monenlaisia. Ja ihmettelen minäkin että asunnossa on ainoastaan yksi vessa. No, eipä tarvi mun sinne muuttaa.

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Kävin myös messuilla ja ihmettelin että mikä toi on tossa lapsen huoneen lattialla? O.o ihankuin sulanut Eero Aarnion Dino :D kerro mulle mikä se on ;D heh!

  • Avatar Soile sanoo:

   Kertoisin jos voisin:) Mikähän lienee; aivankuin pumpulikerä….no tässä talossa oli paljon yllättäviä ratkaisuja;)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Siellä oli lappu, jossa luki, et mömmö on räjähtänyttä uretaania rakennusajalta. Siitä kasasta oli tullut lasten suosikkilelu, joten se oli päätetty säästää:)

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Jep, melkonen sillisalaatti taloksi. Keittiö ja olohuone on vielä ihan ok (vaikka tylsiä noista ihmeen väripilkuista huolimatta), ja tuo sauna on kiva, mutta sekin on ihan täysin eriparia pesuhuoneen kanssa. Ja nuo makuuhuoneet… Ihan kuin joku ei olis osannut päättää että lähdetäänkö karulla ”loft” -tyylillä, vai vaalealla ”perusnätillä” tyylillä, vai tosi boheemilla värien käytöllä. Eri tyylien käyttäminen ristiin voi kyllä toimia, mutta jotain rajaa…

  Tosin tällasissa näyttötaloissa häiritsee aika paljon se, jos sisustaminen jää keskeneräiseksi. Sen kun tietää että monesti just ne viimeistelyt tekee tosi paljon ja voi muutta ilmettä tosi paljon. (Tosin tuota kämppää ei varmaan enää millään viimeistelyllä olis voinu pelastaa :D)

  -Taru

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Talohan oli todellakin paljon kesken. Mm. nuo kuvassa olevat portaitten kaiteet olivat väliaikaiset, lampun paikoista roikkui johtoja ym. Mut ei munkaan makuun, vaikka olisikin ollut valmis.

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  Noissa porraskaiteissa oli muistaakseni merkintä, että ovat väliaikaiset ja siihen on tulossa lasikaide. Mutta oli kiva toteutus väliaikaiseksi kaiteeksi. Oranssista altaista tuli mieleen vr:n yöjunien pesualtaat. Lisäksi lauteet vaikuttivat erittäin epämukavilta. Niissä muuten oli myös discovalot.