31.07.2012

Tampereen Asuntomessut kohde 11, Hailuoto 153

Pohjolan Designtalo toi messuille yksikerroksisen Hailuoto 153 kohteen. Talon 136 m2:n tilaan on sovitettu keittiön lisäksi peräti viisi huonetta! Talon punatiiliulkoverhousta on kevennetty paikoin valkoisin puuosin. Ulkoterassien kaiteet on puolestaan sävytetty katon värin mukaan harmaaksi.

(kuva täältä)

Talon sisäänkäynti on talon toisesta päädystä ja ensimmäisenä on kolme makuuhuonetta, keskelle jää olohuone-keittiötila. Toisessa päässä taloa on kodinhoito- ja peseytymistilat sekä vielä yksi makuuhuone.

(kuva täältä)

Reilun kolmen neliön tuulikaapin jälkeen aukenee avara eteistila.

Oikealla on kaksi 10 m2:n makuuhuonetta, jotka on sisustettu kahdelle tyttölapselle.
Molemmissa tyttöjen huoneissa on käytetty tekstiileissä rohkeasti kuvioita ja värejä. Tehosteseinien kuviomaalaukset on toteuttanut Reetta Helenius (yhteystiedot täältä, kohdasta Sisustus).
Eteisestä vasemmalle on sisustettu vanhempien makuuhuone.
Täällä voimakkaitakin värejä tehosteseinän pirteän raitatapetin muodossa.
Seinälle oli jopa lennähtänyt musta pilvi…
Välittömästi makuuhuoneiden läheisyydessä on kodin tummanharmailla kaapeilla varustettu wc-tila.
Wc:n allaskalusteiden vastakkaisella seinällä on upea tehostetapetti.
Suoraan eteisestä mentäessä aukenee talon avara olohuone-keittiötila. Tilaan astuttaessa minä ainakin näin sisustuksessa ylellisen leiman; sen sai aikaan varmaan tilan dramaattiseksikin luonnehdittava sävyt; kultaa ja mustaa. Kuvissa ei saa millään välittymään sitä sävyjen yhteensopivaa upeaa harmoniaa, joka tässäkin sisustuksessa on faktaa. Taulut kodissa ovat Taneli Äikkään Intarsiatöitä. Voisi melkein ajatella, että sisustus on luotu juuri noiden taulujen ympärille ;)
Tilan valaisimeksi oli valittu tuttu Verner Pantonin Onion-valaisin kuparin sävyisenä. 
Suoraa olohuonetilaa vastapäätä on keittiö, jonka toimittaja on Topi-Kalustaja. Itse olisin ehkä jättänyt tuon mitättömän kokoisen saarekkeen hankkimatta. Ajatuksena ilmeisesti on ollut tehdä kylmäkalusteiden välittömään läheisyytenen jonkinlainen ilta- ja aamupalan valmistuspaikka. Mutta kuten pohjakuvasta näette on tasotilaa keittiön ikkunaseinällä sen verran reilusti, että minusta se ei ole tarpeen tuossa kylmäkalusteiden edessä nököttämässä ;)
Saarekkeen vieressä on neljän hengen pyöreä ruokapöytä. Ilman saareketta olisi tähän voinut laittaa vähän isomman ruokapöydän. Mutta varmaa joku hyvä peruste tällekin ratkaisulle löytyy ;)
Talon perällä on vielä yksi makuuhuone, joka on sisustettu toiseksi oleskelutilaksi. Kaksi olohuonetta vierekkäin, hmmh… Kaunis tapetti ja tässä tilassa oli sitten käytetty vaaleampia sävyjä.
Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat myös vaaleat ja alumiinkehäovet toivat jälleen vähän ylellisen vaikutelman ainakin minulle.
Pesuhuoneen suihkujen takainen seinä oli laatoitettu mosaiikkia muistuttavalla kuviolaatalla.
Pesuhuoneen lattia on luonnonkivilaattaa ja siellä vilisteli ”ötököitä”… taisin vähän säikähtää kun kuvakin noin tärähti ;)
Perussauna Lapin Lauteelta. Laudepuu näyttäisi olevan tervaleppää ja seinät kuusipanelia, joka on sävytetty lauteen sävyä mukaillen.
Loppuun vielä perinteisesti talon ulkopuolella sijaitseva tietotaulu.

14 Responses to “Tampereen Asuntomessut kohde 11, Hailuoto 153”

 1. Avatar Erika sanoo:

  En henk.koht. lämmennyt tälle kohteelle yhtään.. Ainut kiintoisa juttu oli etupihalla oleva raudasta tehty heinäsirkka, joka soitti kitaraa..

 2. Avatar Sirpa sanoo:

  Tästäpä oikeastaan tykkäsin kovastikin! Vänkää värien käyttöä, ja jollain tapaa runsaampaa tyylillisesti kuin mitä useimmissa muissa messutaloissa on. Tuo keittiön tilaratkaisu oli minustakin vähän erikoinen, luulisi sille suuremmalle ruokapöydälle olevan kuitenkin enemmän käytössä hyötyä kuin tuosta pikkuruisesta saarekkeesta.

 3. Avatar Marita sanoo:

  Minä taisin tykästyä tähän :)

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  olipa kammottavaa. migreeni. au.

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Muistan tuon lastenhuoneen messuilta. Kaunis ja kotoisa!

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Talo, joka olisi voinut jäädä poiskin messuilta. Ei mitään annettavaa niin arkkitehtuurin kuin sisustuksenkaan kannalta.

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Hienosti sisustettu tosin ehkä vähän vähemmän yksityiskohtia olisi riittänyt, joistain huoneista tuli hieman sekavia, eikä oikein tiennyt mihin katsoa! :)Pidin kyllä asunnosta muutamaa seikkaa lukuun ottamatta :)