09.08.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 13; Passiivikivitalo Mutteri

Kohde 13 on Passiivikivitalojen messuille tuoma mutterin mallinen ja mallinsa mukaan nimetty Mutteri-talo. Sen verran vauhdilla olen siellä talosta taloon juossut, että tämänkin talon muoto ilmeni vasta nyt kun aloin siitä tätä postausta tekemään:) Tosin ihan julkisivusta ei huomaa, että talo on tosiaan muodoltaan kahdeksankulmainen mutteri!

(kuva täältä)
Pohjakuvasta talon muoto jo selviääkin helposti:) Talossa on huikeat 205 m2, josta alakerrassa on normaaliasuintilat 5 huonetta, keittiö ja kodinhoito- sekä peseytymistilat.
Talon yläkerrassa on puolimutterin kokoinen erillinen yksiö omine keittiöineen ja huonetiloineen.
Talossa oli muotonsa lisäksi paljon muutakin erikoista nähtävää. Heti pääovesta sisään astuttaessa kurkkaus oikealle tuo silmien eteen upein mosaiikkitöin somistetun wc-tilan. Koko seinän kokoinen Tampere-aiheinen mosaiikkityö on vartavasten tähän kohteeseen suunniteltu. Näytti kyllä tosi upealta! 
Eteiset olivat useimmissa taloissa aika mitäänsanomattomia eli useimmissa oli vain joku liukuovikaapisto eikä mitään eteisen pikkupöytiä yms. Tässä talossa eteisen liukuovien ulkonäköön panostettu ja ne jäivätkin mieleen erikoisella maisemakuviollaan; ilmeisesti maisema Tampereelta tämäkin.
Eteisestä oikealle aukenee huikean 40 m2:n kokoinen avara olohuone-ruokailutila.
Sisustuksen sävyt ovat koivun, harmaan, mustan ja valkoisen yhdistelmää.
Avaran oleskelutilan yhdessä nurkassa on noin 10 m2:n keittiö, jonka mustan, valkoisen ja koivun sävyin yhdistelty vanerikaapisto on Esan Levykalusteen mittatilaustyötä.
Keittiön erottaa ruokailutilasta korkeampi kaapistoseinä, jonka toisella puolella on saareke keittotasoineen. Liesituuletin on pöytätasoon integroitavaa mallia, joiden olemassaolon itse olen havainnut erään asiakkaani kautta vasta muutama kuukausi sitten. Aika mielenkiintoinen vekotin juuri näihin saarekemalleihin, koska katosta roikkuva saareketuuletin usein ikävästi peittää näkymän kauniisiin keittiökaapistoihin.
Kaapistojen koivuilme jatkuu keittiön korkean kaapiston tason mukaisesti koivuruokapöydällä, jonka päällä komeilee tilaan mielestäni erittäin hyvin sopiva Secto Designin musta Secto-valaisin. Mustat ruokapöydän tuolit ovat myös kuin piste iin päälle tässä kokonaisuudessa.
Olohuoneen vieressä on pariovin varustettu huone, joka oli sisustettu vanhempien makuuhuoneeksi.
Makuuhuoneen yhteydessä on myös lasisella liukuovella varustettu vaatehuone….
…jonka toisessa päässä on käynti kodinhoito- ja peseytymistiloihin.Vaatehuoneen vieressä on myös talon toinen upein mosaiikkitöin koristeltu wc-tila. Huomaa myös kivat lattiavalot, jotka valaisevat taideteoksen mielenkiintoisesti.
Wc-istuimen päälle on tehty seinään upotettu tasohylly lasitasoineen. Seinän pinnoite on tehty Tunto-hienolla.
Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat harmaansävyiset ja ilman vedintä oveen uurretulla vedinuralla.
Kodinhoitotila on tilava ja siihen on sovitettu myös rivi korkeita kaapistoja….
…ja penkkitila naulakkoineen pesulle menijöitä varten.
Pesuhuoneen seinälaatat ovat valkoiset ja niitä koristaa pari luonnonkivipystykoristetta.
Myös saunan sävyissä on yhdistetty tummaa ja vaaleaa. (sorry, tämä kuvien laatu on paikoin enemmän kuin huono, mutta laitan näitä kiireessä vähän tärähtäneempiäkin otoksia kuitenkin mukaan, kun ei parempaakaan ole valitettavasti tarjota;) )
Alakerrassa oli vielä pari makuuhuonetta, joista toinen on sisustettu nuoren pojan huoneeksi…
Huoneen yhteydessä on vaatehuone, jonne käynti on Tampere-aiheella kuvioidun liukuoven kautta.
Huoneen yksi seinä on käsitelty turkoosilla Tunto hieno -pinnoitteella.
Alakerran pienempi makuuhuone on sisustettu askartelu- ja lueskelu -tilaksi. Täälläkin valaisimena Secto Designia, koivunvärinen Atto. Tilassa on myös kuuluisat Tolix-tuolit. Lattialla oleva peti taitaa olla perheen koiran nukkumapaikka.
Huoneen seinällä on pari pirteän vihreää robottia:)
…ja robottien sävyinen vihreä Hee Lounge -tuoli.http://designboulevard.fi/tt_hee_lounge.html#otsikko
Talon yläkertaan pääsi sekä sisä- että ulkokautta. Sisäkautta sinne veivät siniseksi maalatut betoniportaat.
Yläkerrassa oli oma keittiö, josta minulla ei valitettavasti ole kuvaa, koska sen edessä hääräili muutama mies, enkä viitsinyt heitä häiritä. Keittiön vieressä oli pieni keltainen pöytä, jonka äärellä oli pari muhkeaa nojatuolia….
….sekä muitakin mielenkiintoisen näköisiä kalusteita :)
Yläkerran yksiön wc-tilassa jatkui mielenkiintoisten kalusteiden sarja :D
Yksiön olohuone oli sisustettu sitten vähän normaaleimmilla kalusteilla :) Pari HAY:n Tray Table -pikkupöytää sohvapöytinä.
Tässä talossa oli myös kivasti sisustettuja lasitettuja terasseja…
…hauskoine terassikalusteineen.
Lopuksi sitten vielä talon tietotaulu.

20 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 13; Passiivikivitalo Mutteri”

 1. Avatar Erika sanoo:

  Itselläni jäi tämä kohde vain pihan tutkimukseen, ja nyt se harmittaa suuresti! Kohde on nimittäin ihan näköiseni, ainakin suurimmaksi osaksi.

 2. Avatar Katriina sanoo:

  No harmi, tämä talo jäi minulta kokonaan messuilla näkemättä. Näyttää juuri sellaiselta sisustukselta, josta pidän ja josta saa hyviä ideoita.

  Kiitos tästä!

  • Avatar Soile sanoo:

   No voi harmitus; täällä oli kyllä paljon kivaa katseltavaa, mutta kiva jos nämä kuvat vähän lohduttaa.

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Nää nykyajan talot ei sytytä minua sitten yhtään.Rumia ulkoa ja kliinisiä sisältä.Tietty tilanne muuttuu jonkun verran,kun perhe muuttaa taloon,tuo tavaroitaan ja talo ”herää henkiin”.Itse asun 40-luvun kivitalossa omenapuiden keskellä,jossa kaikki on vinksinvonksin.Enkä vaihtaisi taloamme yhteenkään näistä:)-sanna-ps.mielenkiintoista kuitenkin katsella!

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin; makuja on monenlaisia ja varmasti näistäkin joku pitää toinen ei; ja onneksi on useita makuja myös kotien suhteen:) Tosiaan eihän näissä messutaloissa vielä näy se ”perhe-elämän” jälki, mutta ihan kivahan näitä on tosiaan katsella:)

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  No mutta… olenko väärässä jos sanon että kasimutteri on? Mutta ihania kuvia ja kiitos niistä. Muutenkin hyvä postaus.

  • Avatar Soile sanoo:

   No niinpäs onkin! Korjasin laskuvirheeni myös tekstiin, kiitti kun huomasit:)

 5. Avatar Johanna sanoo:

  Tämä oli yksi suosikkitaloni. Ihana sisustus ja paljon kivoja ideoita! Osaatko Soile kertoa mistä löytäisi tuollaisen vanhempien makuuhuoneen seinässä olevan valokuvakehyksen? Sellainen sopisi meillekin ;D

  Ihan loistojuttu, että laitat kuvia ja tietoja asuntomessujen taloista blogiisi!

  • Avatar Soile sanoo:

   Eipä ole missään sattunut silmään, mutta löytyisikö jostain sisustusliikkeestä vastaava. Kiva kun tykkäät asuntomessupostauksistani, niitä on tosi kiva tehdäkin:)

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Juu makuja on monenlaisia.Ja hyvä niin.En lainkaan tarkoittanut,että kaikkien kodit tulisi olla sellaisia,kuin minun makuni on:)Minua ne ei vaan sytytä.Jotakuta muuta ei taas sytyttäisi minun huushollini:)-sanna-

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin ymmärsinkin:) Ja varmaan on paljon ihmisiä, jotka ihastuisivat sinun kotiisi aivan täysillä:)

 7. Avatar Siru sanoo:

  Tässä talossa messuilla vieraillessani kuulin paljon negatiivisia kommentteja muilta vierailijoilta; tyyliin ”kummallinen”, ”älyttömän paljon tyhjää hukkatilaa”, ”epäkäytännöllinen” jne. Omasta mielestäni tämä oli kuitenkin oikein hauska talo, siellä tuli jotenkin niin hyvälle tuulelle :) Eikä kaiken kai aina tarvitse olla niin viimisen päälle harkittua ja käytännöllistä ;)

  • Avatar Soile sanoo:

   Siellä kävellessä kuulee kyllä niin monenlaista kommenttia, mutta kyllä tämä minusta oli ihan kiva talo:)

  • Avatar MT sanoo:

   Valitettavasti yhdyn talossa vierailijoiden kommentteihin :) Vaikka mutteri hauska olikin etenkin sisustuksen osalta, niin pohja ei ollut minun makuuni kaikkein onnistunein – hukkatilaa, eli outoja koloja ja kulmia kun jäi todella paljon, ja osa niistä oli sellaisia ettei niitä pystyisi oikein hyödyntämään tavaroiden tms. säilytyksessä. Olen ehkä liian perinteinen :D

  • Avatar Soile sanoo:

   Erikoinenhan tuo taloratkaisu kieltämättä on ja ei kyllä olisi minunkaan talovalintani, mutta kiva on nähdä tällaisia vähän erikoisempiakin ratkaisu.

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  En käynyt ihan kaikkia taloja läpi messuilla (ei ole ajankohtaista talon rakentaminen..), mutta tässä kohteessa kävin ja tää jäi kaikkein positiivisesti erikoisimpana mieleen. Kivoja ”soppia” talossa ja aina jotain jännää kulman takana.. Alakerran olkkarin sisustus hiveli silmää + alakerran olkkarin ja yläkerran olkkarin äänentoistovehkeet kiinnosti mukana roikkunutta miestä. :) Lapset varmaan tykkää tosta talosta, varmaan hauska leikkiä piilosta tuolla. :D

  Paras talo oli silti sellanen hirrestä (tai hirren näköisestä materiaalista) tehty talo, jossa oli paljon maalattua puuta näkyvillä sisäpuolellakin. Taisi olla synkän musta ulkoapäin, mutta sisältä ihana. Toivottavasti oot käynyt siellä ja saanut kuvia, itse ottamani olivat niiin huonoja. :(

  -tii

  • Avatar Soile sanoo:

   Kaikissa omakotitaloissa kävin, joten eiköhän kuvia tule tuostakin talosta. Tosin ei nämä minunkaan kuvat niin laadukkaita ole, mutta niillä mennään ja talot esitellään;)

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Tämä talo oli tosi positiivinen yllätys. Ennakkoon pohjapiirustus suorastaan ärsytti hyvin kasariysärivaihteen kulmikkaine muotoineen ja vinojen seinien takia. Sisältä talo tuntuikin tosi kotoisalta. Hyvät mittasuhteet, hyvin jaetut tilat sekä mainio talon henkeen sopiva sisustus! Lisää tällaisia messuille!!