12.08.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 14; Lammi-Kivitalo Villa Hesse

Talo 14 on Lammin kivitalojen 181 m2:n yhdessä tasossa oleva muunneltava moderni kivitalo.

(kuva täältä)

 Talossa on kolme makuuhuonetta, mutta tarvittaessa niitä voidaa olohuonetta pienentämällä järjestää taloon viisikin kappaletta.

Talon pääsisäänkäynti on talon sisäkulmasta. Terassikaiteet ovat talon modernista ilmeestä poiketen tehty vähän ”krouvimmista” mustaksi petsatuista puunrungoista.

Eteisestä oikealla on talon peseytymistilat, joihin käynti on puupanelilla verhoillun pukuhuonetilan kautta.

Pukuhuoneessa on myös pieni pätkä kalusteita pesualtaan kera ja pukuhuoneen perällä lasioven takana on pieni erillinen wc.

Pesuhuoneen yksi seinä on turkoosin sävyistä lasia….

….sama turkoosi lasiseinä jatkuu myös löylyhuoneeseen (katso pohjapiirros).

Peseytymistilojen pukuhuoneen kautta on käynti myös vanhempien makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen tekstiilit ovat uniikkeja designtekstiilejä, joiden tekijät ovat Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen Eveliina Holopainen, Päivi Häkkinen, Suvi Kalli ja Sirkka-Liisa Tanttari.

Vanhempien makuuhuoneesta on käynti vaatehuoneen…..

…kautta märkäeteisine varustettuun kodinhoitohuoneeseen.

Kodinhoitohuoneen pyykinpesukone ja kuivausrumpu on sijoitettu mukavammalle käsittelykorkeudelle.

Kodinhoitohuoneen vieressä on iso suihku-wc -tila, jossa turkoosi-valkoinen värimaailma jatkuu.

Nyt olemmekin kiertäneet talon toiseen päähän makuuhuonetiloihin. Nykyisellään talossa on vain kaksi makuuhuonetta. Tämä talon toisen pään kahden makuuhuoneen kokoinen tila on sisustettu lastenhuoneeksi.

Tila on jaettu nukkumis- ja leikkialueeksi pienellä avohyllyllä.

Avohyllyn takana on lasten pieni puuhailutila.

Lasten huoneen vieressä on iso olohuone, jonka ”lisämakuuhuone”-tila on sisustettu oleskelutilaksi.

Iso takka lämmittää huoneen keskiosassa.
Olohuoneen toisessa päässä on ruokailutila….

..joka on erotettu suurella saarekkeella talon keittiöstä. Keittiökalusteet ovat Domus-keittiöltä.

Kuva vielä talossa ruokailutilan vieressä olleesta upeasta taideteoksesta.

Talon ulkopuolella oli hauskoja purjeen näköisiä terassikatoksia.

Talon tuotetietotaulu.


16 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 14; Lammi-Kivitalo Villa Hesse”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  Asuntomessut tunniste puuttuu.

  • Avatar Soile sanoo:

   Hyvä kun hoksasit; tässä uudessa bloggerissa minulla tahtoo nuo tunnisteet usein unohtua. Kiitti.

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Tämän sisustus on kyllä jäänyt aivan kesken. Huonekalut vain paikalleen, mutta punainen lanka puuttuu. Erikoisen muotoisia ikkunoita olisi pitänyt osata käyttää hyödykseen. Nyt ne mielestäni tekevät tuosta oleskelutilastakin vain jotenkin bunkkerimaisen.

  Talon pohjakin on mielestäni vähän outo. Kenties tontille ei muuta saanut tehtyä. Itse en osaa kyllä kuvitella, että ainoat ulko-oleskelutilat olisivat etupihalla kadulle päin. Tai voihan siinä amerikkalaisittain seurata kadun liikennettä. Itse paistattelen päivää mieluummin omassa rauhassa.

  Milloinkahan tuotteiden valmistajat/markkinoijat ymmärtävät, ettei esim. nuo betonipenkit joita on viljelty joka paikkaan, mutta jätetty muuten sisustus keskitiehen, tule ainakaan positiivisesti esille. Mukavahan se on saada tuotteensa esille, mutta…

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Tämä on kyllä tylsä talo kaikinpuolin, mielestäni siellä ei ollut mitään jujua ja odotin kyllä tältä talolta paljon paljon enemmän… Olen pettynyt…

  Vaan olisihan se ollut kiva päästä itsekin paikan päälle näitä ihmettelemään, mutta kun ei pystynyt kaikkeen kesän aikana venymään, niin ei tiedä olisiko sitten paikan päällä kuitenkin mielipide ollut toinen, nyt muiden kuvaamien kuvien perusteella olen mielipiteeni muodostanut…

 4. Avatar Erika sanoo:

  Rakastuin messuilla tän kohteen kylppäriin; siinä yhdistyy lempivärini valkoinen ja turkoosi. Oikeastaan se on vähän sellainen kylppäri, jonka itselleni haluaisin sitten joskus, kun kotoa pois muutan..

  • Avatar Soile sanoo:

   Minun mieleen kylppärit taas ei oikein ollut:( Tuosta turkoosista tuli jotenkin mieleen vesieristys ja se sai tuntemaan, että seinästä puuttui viimeistely;)

 5. Avatar Anne sanoo:

  Onpa mukava lukea näitä sinun bloggauksiasi. Minulla on nyt jostain syystä tänä vuonna Asuntomessut menneet aivan ohi. (ensimmäisen kerran!) En ole edes lehdistä lukenut kohteista. Mutta, mukava kun täällä sinun sivuillasi niitä voi seurailla pikkuhiljaa. Tuli tuosta kodinhoitohuoneesta mieleen, että minä olisin halunnut koneet myös korkeammalle, mutta kaappiedustaja sanoi,että omalla vastuulla ja sitten meillä oli kuitenkin toisenlaiset ratkaisut mietittynä yläkaappeihin, joten koneet ovat nyt vierekkäin, mutta lattialla ja hyvin ovat toimineet! :D
  Käyppäs kurkkaamassa jotain minun ideoita tuolta ”villa emmasta.” Minun pitäisi jossain vaiheessa kysyä sinulta vinkkiä yhteen huoneeseemme, mutta mietin ensin paikan päällä sen varsinaisen käyttötarkoituksen. ;)

  Mukavaa syksyn odotusta!
  Anne/Villa Emmasta

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva kun messupostaukseni kiinnostaa ja niistä on iloa. Tosin nuo minun ottamat kuvat eivät mitään laatukuvia ole, mutta kyllähän niistä kuitenkin näkee mistä on kysymys;)

 6. Avatar Ansku sanoo:

  Minulta jäi tämä talo katsomatta, kun oli niin pitkä jono… Hieman kylmän oloinen kokonaisuus, tietysti tuo voimakas turkoosikin olisi voinut olla hieman pehmeämmän sävyinen.
  Oli kuitenkin kohtuullisen kokoinen talo, eikä turhaa prameilua mistä en pidä. Betonilattialle en kyllä lämpene.

  • Avatar Soile sanoo:

   Betonille en minäkään lämpene; ei ainakaan vielä ole minun makuun, mutta eihän sitä koskaan tiedä;)

 7. Avatar Sirpa sanoo:

  Herttileeri, olipas kummallinen sisustus! Jotenkin tuli olo, että on vain ostettu sellaisia huonekaluja, jotka ovat silmää miellyttäneet, miettimättä niiden sijoittelua saati yhteensopivuutta, ja sitten vain heitetty ne sisälle!

  Tämän vuoden messutalot ovat kyllä ihan eri planeetalta verrattuna viime vuotisiin! Viime vuonna oli minusta aika selkeästi yhdenmukaisen muodin mukaan sisustettuja asuntoja, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Nyt tuntuu olevan enemmän persoonallisen tyylin hakemista, joka sinänsä on minusta mukavaa, vaikka joskus siinä sitten mennäänkin vähän jorpakkoon! :-D

  • Avatar Soile sanoo:

   Totta puhut; enemmän on nykyään sellaisia tosi ”erilaisia” ratkaisuja äärilaidasta toiseen;)

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Kiitos Soile upeasta asuntomessut postauksesta. Mielestäni tämä Villa Hesse on asuntomessujen paras talo. Pohja on on erinomainen, talon ulkoasu samoin. Sisustaa voi sitten kukin mielensä mukaan.
  t. Susanna

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva kun tykkäät ja kyllä näitä mukava on tehdäkin; samalla tulee itselläkin paremmin tutustuttua taloihin.