19.08.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 15, Muurametalot Vuorela

Kohde 15 on Muurametalojen messuille rakentama 130 m2:n moderni kaupunkikoti. Muurametalojen tehdas sijaitsee muuten parinkymmenen kilometrin päästä kodistani. Olen kerran vieraillutkin siellä silloin kun työskentelin Puukeskuksessa. Muuttovalmiit Muurametalot tehdään ”Avaimet käteen” -periaatteella. Talot tehdään lähes valmiiksi jo tehtaalla sisätiloissa. Rakennuspaikalla tehtäväksi jää vain kokoamis- ja sisustustehtävät eli taloon pääsee muuttamaan aika pian tontille toimituksen jälkeen. Talot ovat myös suhteellisen edullisia ja tämänkin talon hinta 296.400 euroa on harvinaisuus messuilla, joissa lähes kaikkien talojen hinta alkaa vähintään kolmosella.

Talon ulkonäkö on yksinkertaisen tyylikäs.

(kuva täältä)

Talon pohjakin tuntuu toimivalta ja avaralta. Huoneet eivät järin suuria ole, mutta 130 neliöön on saatu sopimaan tilava eteisaula, avara keittiö-olohuone-tila, iso kodinhoitohuone…

…ja jopa kohtuullisen kokoiset kolme makuuhuonetta ja aula-tila, jotka sijaitsevat talon kakkoskerroksessa.
Talon pääsisäänkäynti on avaran terassin kautta.

Välittömästi ulko-oven avaamisen jälkeen on vastassa viihtyisästi sisustettu eteisaula. Täällä oli vihdoinkin myös eteisessä kaunis sisustus eli pieni kaunis sivupöytä.

Portaiden alla on oma viihtyisä paikka perheen koiralle.

Eteiseen astuttaessa välittömästi oikealla on ovi talon tilavaan kodinhoitohuoneeseen. Useista messujen kodinhoitohuoneista poiketen myös täällä on satsattu kauniiseen sisustukseen. Mukava tekstitarra seinällä antaa ilmettä muuten niin ”tavanomaiseen” tilaan.

Kodinhoitohuoneesta on käynti pienen pukuhuoneen (katso pohjakuva) kautta pesuhuoneeseen ja saunaan. Saunan L-muotoiset lauteet ovat Sun Saunan mallistoa. Puulaji näyttäisi olevan tervaleppää.

Alakerran olohuone-keittiötila on sisustettu kutsuvaksi.

Keittiökaapistot ovat Puustellin.

Yksinkertaisen kaunis valkoinen keittiö valkoisine työtasoineen tuo tilaan valoa. Huomaa upea seinäkello sekä mielenkiintoinen ikkuna!

Ruokailuryhmän mustat tuolit tuovat valkoiseen tilaan särmää. Kyllä se tuo musta-valkoisuus on vaan niin miellyttävän näköistä :)

Yläkertaan käydään ilmavien valkoisten puuportaiden kautta. Näyttäisi, että portaiden yläpäässä olisi myös kolme Led-valopistettä.

Portaikkoa koristamaan on tehty upea taulukollaasi.

Yläkerran aulaan on sisustettu tv:n katselupaikka.

Aulan ikkunaseinälle on tehty kapea korotettu tila,

 josta on suora näköyhteys alakerran olohuoneeseen (katso pohjapiirros).

Aulan lattia kiiltää niin, että näyttäisi siinä olevan kiiltävä lattialaatta, mutta taitaakin olla kyse vain suojapleksistä (kiitos tiedosta tarkkavaiselle lukijalle; alunperin katsoin lattiamateriaalin kuvan perusteella laataksi).

Aulan seinällä on kiva näkymätön kirjahylly.

Yläkerran makuuhuoneista kaksi pienempää ovat vierekkäin. Toinen niistä on sisustettu työhuoneeksi.

Lattiaan asti olevat ikkunat tuovat tilaan valoa ja tyylikkyyttä.

Toinen pienemmistä makuuhuoneista on sisustettu lapselle.

Vanhempien makuuhuoneeseen käynti on suoraan portaiden ylätasanteen edessä. Täällä ikkunan maisema avautuu suoraan vanhempien vuoteeseen, ei ehkä ihan paras vaihtoehto vuoteen sijoituksella. Tosin huoneessa sijaitseva vaatehuoneen ovi (katso pohjapiirros) ei anna vuoteen sijoitukselle muuta mahdollisuutta.

Makuuhuoneen sävyt ovat beigeä ja valkoista.

Yläkerran wc.

Talon terassi, jonne käynti on lasiliukuovenkautta olohuoneesta.

Talon tuotetaulu.

Tämä talo jäi positiivisesti mieleen:)


39 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 15, Muurametalot Vuorela”

 1. Avatar kirpparikeiju sanoo:

  Hieno tuo koiranpeti! Mistäköhän se on?

  • Avatar Soile sanoo:

   Yritin katsoa tuolta Hannas.fi sivuiltakin, että olisiko sieltä, mutta en löytänyt. Siispä ei tietoa valitettavsti. Voisithan tuolta kohteen sisustajilta; shop (at) hannas-shop.com kysyä.

 2. Avatar Erika sanoo:

  Pidin tosi paljon tän kohteen keittiöstä ja vanhempien makkarista. Toi kirjoista koottu hyllykkö oli tosi hyvä idea! :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Tämä talo on myös yksi minun suosikeistani. Keittiöstä pidin muuten, mutta ohuet tasot ja liesituuletinmalli eivät ole minun makuuni:)

 3. Avatar Sirpa sanoo:

  Tämä oli kyllä eniten mieleeni kaikista näistä messutaloista! Hiukan keskeneräistä paikoitellen, mutta kaunista ja viihtyisää mielestäni. Sisustus oli sillä tavalla myös näppärästi suunniteltu, että mattoja, verhoja, tyynyjä ym. piensisustusta ja niiden värejä vaihtamalla tilasta saa tunnelmaltaan aivan toisenlaisen. Tykkäsin!

 4. Avatar Kati sanoo:

  Heissan,

  Tämä oli ihan ehdoton suosikki minun mielestäni. Kiva, yksinkertainen, hyvät tilaratkaisut ja ennenkaikkea: Normaalin perheen saatavissa!! Kauniisti myös oli sisustettu:))!
  T,Kati

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Mäkin tykkäsin tästä, kiva perustalo oikealle perheelle monen ”hifistelytalon” rinnalla. :) Sitä en vaan voi ymmärtää, että miten omakotitalossa voi olla noin onneton keittiö???? Siis lähhinnä mietityttä laskutasojen puute. Leivopa siinä nyt sitten lasten kanssa… Tosin tuohon taitaa mahtua aika isokin ruokapöytä, mutta silti itse kaipaan perhetaloon perhekoon keittiön.

  Fanni80

  • Avatar Soile sanoo:

   On siellä kulmassa vähän lisää laskutilaa; mutta eihän tämä keittiö tosiaan järin suuri ole.

  • Avatar Ansku sanoo:

   Minunkin suosikkini oli tämä talo. Samaten keittiön pienuus kummastuttaa, ehkä täällä sitten syödään valmisruokia, mikä taas ei talon muuhun henkeen oikein istu. Mattoja mietin, miten ne käytännössä toimivat, kun on paloista tehty. Ei ainakaan kissaperheessä taitaisi kestää nuo ”tilkkuompeleet”. Mutta hauskan- näköisiä ja kodikkaita toki ovat.

  • Avatar Soile sanoo:

   Matot olivatkin jotain erikoiskäsityötä…

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei
  Tämä oli kiva, toimivan oloinen:)
  T. Anne

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Voi kuka näitä enää jaksaa kattella…

  • Avatar Soile sanoo:

   Voi kuule monikin oikein odottaa näitä ja ennenkaikkea minä itse:) Tämä on itselleni hyvä keino paneutua näihin kohteisiin paremmin ja samalla jää yhdelle koolle talteen kaikki messutalot. Jos sinä et jaksa, niin ei kannata sitten muutamaan viikkoon ehkä pariin kuukauteenkaan blogiani katella, sillä näitä nyt tulee tasaiseen tahtiin taloon 38 asti.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Tiedoksi anonyymille, että kyllä näitä ihan oikeasti odotellaan!

   Toi leijuva kirjahylly on hieno. Olen nähnyt jossain yhden version missä kirjat oli vielä päällystetty sisustukseen sopivilla erilaisilla tapeteilla. Oli muuten hieno.

   -Sohvi

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin minäkin luulen, että siellä on monia lukijoita, joita nämä kiinnostaakin:) Aina ei kaikki valitettavasti tykkää kaikesta ja silloin täytyy vaan nopsasti sulkea Sisustus ja Sepustus -sivu ;)
   Oi; varmaan tosi jännä sellainen piilokirjahylly, jossa kirjatkin ovat seinän kanssa samansävyiset!

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  On todella kiva lukea sepustuksiasi :) Kävimme itsekin messuilla, mutta kuvat ovat edelleen kamerassa. Täältä saa kattavan kuvan messuista ja ideat palautuu mieleen ! Tosi-tosi paljon kiitoksia näistä postauksista :)

  – Krisse

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva, että tykkäät:) Itsellekin tämä on niin mainio keino paneutua messukohteiseen kunnolla. Hyödyksi tässä ammatissanikin:)

 9. Avatar Jonsku sanoo:

  Tämä talo oli jotenkin tosi symppis! :) Mietin muuten tuota kiiltävää lattiaa: eikö se ole vain jotain suojapleksiä messujen ajaksi? En itse kiinnittänyt siihen huomiota messuilla, mutta nyt jäin miettimään… Kiva kun teet näitä messupostauksia, itse en jotenkin osaa kuvata siinä tunnoksessa ja se monesti harmittaa kun ei tule otettua riittävästi kuvia.

  • Avatar Soile sanoo:

   Saattaapa tosiaan sittenkin olla vain pleksiä…Itselläkin tuli niin nopeasti talot kierrettyä, ettei oikein ehtinyt siellä paikanpäällä juurikaan muuta kuin kuvaamaan. Ajattelin vain, että kun lattia kiiltää ihan sen piipunkin ympärillä aulassa, että erehdyttävästi kyllä näyttäisi laatalta, mutta kun tarkemmin katsoo, niin kyllä siellä puulattia kuultaakin alta, eli pleksiähän se onkin!

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  Hihihii mietin jo että ”mahtava idea, lehtihylly saunaan” mutta sitten tajusin että se olikin vain esitteitä varten. Kuvittelin jo itseni löhö-asennossa lämpimässä saunassa lukemassa :D

 11. Avatar Celia sanoo:

  Esitin kysymyksen sen oikean postauksen alle mutta ajattelin että jos sen tästä uusimmasta huomaat paremmin. :) ELI: http://sisustusjasepustus.blogspot.fi/2011/03/nayttotutkintokuvauksia.html mistä tuossa postauksessa (ja parissa muussakin stailatussa mm. tyttäresi entisessä kodissa) esiintynyt valkoinen koukerotapetti on hankittu? Näin tuon naapurillani ja hän sanoi ostaneensa Starkilta, mutta enpä löytänyt. :( Haluaisin niiiin kovasti omaan asuntooni samaa!

  • Avatar Soile sanoo:

   Tapetti on ostettu K-raudasta, joten käypä siellä kysymässä. Tapettimallistot tosin muuttuvat aika tiheään tahtiin, joten voi olla, että sitä ei enää saa. Tässä kuitenkin tapetin nimi ja nro, toivottavasti löytyy vielä:
   Living Walls 5791-57

  • Avatar Celia sanoo:

   Kiitos paljon, pitää heti käydä kyselemässä! :)

  • Avatar Celia sanoo:

   Juu ei enää löytynyt. :( Karvas pettymys kyllä oli.. Mutta täytyy vaan katsella jotain muita, hieman vastaavan löysin ja sitä nyt mallailen. Hitto kun täytyy noin nopealla syklillä vaihtua mallistot. :/ Tuohon kuitenkin on suht ”ajaton”. Ja nyt kun oli ehtinyt saada jo päähänpinttymän tuosta tapetista niin hankala enää löytää muuta mikä miellyttäisi. :D

   Ja täytyy sanoa hauskana lisänä että kun Lahden K-raudasta tuota kyselin niin jannu googletti noilla tiedoilla (kun ei heidän koneeltaan löytynyt) niin sanoi ”liittyyks tää joku sisustus ja sepustus jotenkin tähän asiaan..” :D

  • Avatar Soile sanoo:

   No voi harmi; luulisi, että jotain vastaavaa löytyy… Itseasiassa yhtenä päivänä selailin tapettikirjoja kun etsin asiakkaalle tapettia ja ainakin yksi vastaava löytyi; lisään sen nimen tänne vielä:)

   Vai sinne minne blogiin se vain vei kun tapettia googletti :D

  • Avatar Soile sanoo:

   No niin; nyt löytyi vastaavan näköinen tapetti eli RTV:n tapettikirjasta FABOLOUS VELVET; tapetti nro 765724. Tässä vielä linkki RTV:n sivuille ao. tapettikirjaan:
   http://www.rtv.fi/tapetit/stabilit-tapetit/fabulous-velvet/fabulous-velvet-kuosit?b_start:int=0

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle! Ollaan samana päivänä syntyneitä, niin muistan sinutkin :) Anniina Oulusta

 13. Avatar Satu sanoo:

  En tiedä montako samaista olet jo haalinut, mutta minulla on sinulle blogissani tunnustus http://satunen.blogspot.fi/2012/08/ihka-ensimmaiset-tunnustukset.html

  Mukavaa sunnuntaita!

 14. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Aika paljon kivoja ideoita tuossa kodissa, ei täysin sellainen sisustus mistä itse unelmoin mutta silti siitä löytyi monta kiinnostavaa yksityiskohtaa

 15. Avatar Anonymous sanoo:

  Täytyy kommentoida kun täällä olen viime aikoina jonkin verran käynyt :) Tän talon kodinhoitohuoneen (ja taisi olla jossain makkarissakin) seinän väriin ihastuin niin, että se kaunistaa meidän olohuoneen seinää! Asuntomessujen sivuilta löytyi onneksi sävy eli Tikkurilan värikartasta V484, Ajopuu. Pelkäsin että siität ulee liian beige, mutta siinä on kiva harmahtava vivahde, sopii hyvin vastakkaiseen keittiön harmaaseen (M497) seinään. Harvoin löydän sisustuslehdistä käyttökelpoisia ideoita (vaikka on niitä mukava katsella) mutta nyt Dekoa selaillessani koin ahaa-elämyksen. Peitettiin tällä sävyllä (vaati pari valkoista maalikerrosta väliin) edellisen asukkaan fuksian värinen hieman ”päällekäyvä” seinä :) Asuntomessuilla käytiin kyllä ja tässäkin asunnossa vierailtiin mutta silloin ei väri vielä iskenyt.
  t.mekku

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva kun olet viihtynyt blogini parissaa ja kiitos paljon kommentista. Ajopuu on tosi upea sävy, jota itsekin olen käyttänyt ja suositellut muutamassa kohteessa:)

 16. Avatar Riikka sanoo:

  Heips, pisti silmään tuolla yläkerran wc:ssä oleva musta ”puu”, osaisitko heittää arviota mistä sellaisen voisi hankkia, yritin jo tuolta hannas.fi:stä penkoa mutta en ainakaan vielä ole sitä sieltä löytänyt.. :D