28.08.2012

Tampereen Asuntomessukohde 16, Jämerä-Onni

Tänä vuonna messuilla oli vain 12 taloa, jotka olivat reilummin yli 150 m2 kooltaan. Niistäkin vain puolet yli 200 m2:n taloja.  Sinänsä siis kohtuullisen kokoisia koteja. Yksi näistä kohtuullisen kokoisista taloista on kohde 16; Jämerä-kivitalojen 128 m2:n Jämerä-Onni.

Talon muoto on kivitalon tyyliin suoralinjaisen moderni.

(kuva täältä)

Talo on kaksikerroksinen. Alhaalla on oleskelu-, kodinhoito- ja peseytymistilat.

Toisessa kerroksessa on kolme makuuhuonetta ja suihkullinen wc-tila. Olohuoneen osalta katto on korotettu.

 Alakerran pieni wc sijaitsee talon keskellä. Nykyisin lähes jokaisessa wc-tilassa on laatikollinen allaskaappi. Valot valopeilissä ovat kätevät ja säästävät hankalilta pölyjen pyyhkimiseltä seinävalaisimista.

Talon keittiö on Novartin mallistosta. Vetimetön ja talon tyyliin sopiva suoralinjainen musta-valkoinen keittiö. Kaappitilaa on maksimoitu molemmin puolin kaapeilla varustetulla liesisaarekkeella. 
Saarekkeen edessä on ruokailutila, johon mahtuu kookaskin ruokapöytä.
Ruokailutilassa on isot ikkunat kahdella seinällä.
Ruokailutilasta kulman takana on olohuone.
Myös olohuonetta hallitsee isot ikkunat kahteen eri ilmansuuntaan.
Talon sisustuksen on suunnitellut kuuluisa suomalainen muotoilija Harri Koskinen. Kalustevalinnoissa onkin panostettu suomalaiseen osaamiseen ja laatuun.
Eteisaulassa on lähes seinän kokoinen Art Worksin värikylläinen taulu.
Kodinhoitohuoneessa on märkäeteinen ja mielenkiintoinen eläväpintainen tehosteseinä kapeine yhden laattarivin laatoituksineen.
(kuva täältä)
Sama mielenkiintonen tehosteseinä on myös suihkujen takana; onkohan tuo jonkinlainen tasoitepinta?
Saunan puuosat on käsitelty mustaksi.
Yläkertaan käydään lasikaitein varustettujen U-mallisten portaiden kautta.
Vasemmalla on vanhempien makuuhuone, jonka seinä on maalattu erikoisesti eri värillä ikkunan alareunaan asti.
Makuuhuoneessa on lattiaan asti ulottuva ikkuna.
Toinen yläkerran makuuhuoneista on sisustettu musiikin kuunteluhuoneeksi. Kauniit Woodnotesin nojatuolit raheineen takaavat mukavan istuma-asennon.
Kolmas yläkerran makuuhuoneista on sisustettu lapselle.
Kiva isokuvioinen tehostetapetti.
Yläkerran wc:ssä on myös suihku ja mielestäni ”väärinpäin” asennettu valopeili. Mielestäni nuo valot kuuluisi olla peilin molemmilla sivuilla, mutta kai se näinkin ajaa asiansa ;)
Kohteen tietotaulu.

15 Responses to “Tampereen Asuntomessukohde 16, Jämerä-Onni”

 1. Avatar Erika sanoo:

  Minulta jäi tämä(kin) kohde väliin, mikä ei nyt oikeastaan tämän kohteen osalta harmita. Ainakaan kuvien perusteella ei oikein mikään kolahtanut meikäläiseen.

  • Avatar Soile sanoo:

   No juu; sisustus ei kyllä ihan minunkaan mieleeni ollut, mutta talon muodosta ja pohjaratkaisusta tykkäsin:)

 2. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Tästä talosta voisin heti ottaa itselleni tuon ruokailutilan ja sen ihanat ikkunat, sekä sen makuuhuoneen maahan asti ulottuvan ikkunan. Sen jälkeen puuttuukin enää talo mihin ne laittaa :D

  • Avatar Soile sanoo:

   Nuo ikkunat oli kyllä minunkin mieleeni; ihanan avarat…ainoa oli tuo olohuoneen ylisuuri ikkuna, jonka pesun onnistumiseen tarvitaan taas nosturi ja siitä en tykkää.

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Upea talo muuten, mutta minusta tuo lapsen huone on aika ankea ja pimeä… kovin pieni ikkuna ja niin korkealla ettei edes ulos näe, kovan näköinen punkka (varmaan on kuitenkin pehmeä) ja väritys melkein pelkkää valkoista… toivottavasti ei kovin pieni lapsi joudu täällä asumaan… no ehkä lelut sitten tuovat piristystä. Välillä vaan tuntuu että design-hurmos menee joillain vanhemmilla hieman liian pitkälle.

  • Avatar Soile sanoo:

   On siellä huoneessa toinenkin isompi ikkuna; näet kun katsot pohjapiirrosta, se ei vaan osunut kameraan:)

 4. Avatar K sanoo:

  Voin kuvitella tuon lastenhuoneen tapetin, kuinka se meillä ajais äkkiä värityskirjan osaa :D

  • Avatar Soile sanoo:

   Jotakin tuttua siinä tapetissa olikin; värityskirjan sivuiltahan se tosiaankin näytti :D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Jossakin ulkomaisessa sisustusojelmassa (oisko ollu Ty Pennisonin sarja) oli tapetti jossa ikäänkuin valokuvakehyksiä täynnä ja ohjelmassa ainakin annettiin ymmärtää että tarkoitettu juurikin piirtelyyn =) Pienelle lapselle vain vaikea ensialkuun varmasti hahmottaa että vain tähän yhteen tiettyyn seinään saa piirtää ja muihin ei!

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin; siitähän tulee vain persoonallisempi seinä kun sitä vähän värittää:)

 5. Avatar Ansku sanoo:

  Näissä moderneissa isoikkunaisissa taloissa häiritsi se, että missään ei muistaakseni oltu ehditty ratkaista, miten ikkunoita peitetään syyspimeillä. Tuskin asujat haluavat elää näyteikkunaelämää laatikoissaan. Tämä kertoo sisustusten viimeistelemättömyydestä. Tässä talossa nuo makkarin sängyt ovat aivan kamalat, kun ei edes tyynyjä oltu ehditty laittaa päällisten sisään. Yövalaisimetkin olivat niin matalat, että ei niiden kanssa voi lukea. Ja kutsuuko sohva nojailemaan? Käytännöllisyys ja mukavuus kyllä unohtui moderniuden nimissä. Plussaa olivat mielestäni kivat tehosteseinät pesu-ja kodinhoitotiloissa, värikäs taulu ja juuri tuo K-tuoli raheineen. Toki Harri Koskinen on taitava muotoilija ja ihan hauska toisaalta nähdä hänen sisustamansa talo.

  • Avatar Soile sanoo:

   Ja minusta on kummallista kun tehdään isoja ikkunoita yleensäkin sellaiselle kantille taloa, missä niitä pitää sitten peittää:(

 6. Avatar Sirpa sanoo:

  Hui, jopas oli! Olen yleensä pitänyt Harri Koskisen muotoilusta, mutta minusta tämä ei nyt kyllä ollut kovin onnistunut. Periaatteessa yleensä suoraviivainen design on mieleeni, useimmiten, mutta esimerkiksi juuri tuo olohuoneen sohva oli mielestäni suorastaan ruma. Vaan kaipa ihan huipultakin lähtee joskus mopo itsekseen kohti taivaanrantaa… :-D

  • Avatar Soile sanoo:

   Täytyy sanoa, että ei nyt ihan minuakaan tämä sisustus ihastuttanut, mutta tyylinsä kullakin:)

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Kävin tässä talossa 3 kertaa messujen aikana. Sisustus ei miellyttänyt, mutta talon kohtuullisiin neliöihin nähden mainiot – paikoin nerokkaat – tilaratkaisut kylläkin. Tässä oli meille ihan kaikki tarpeellinen, eikä mitään liikaa.
  Päätimme rakentaa pohjapiirrustusen perusratkaisuiltaan samanhenkisen talon – suunnitelmat ovatkin jo valmiina. 128 neliön sijaan neliöitä tuli 145, sillä lisäsimme taloon yhden huoneen – rennon vilvoittelu-/pukuhuoneen saunatilojen yhteyteen. Samalla taloon saatiin lisää arvokasta säilytystilaa. Edellä puhutaneisiin ikkunoihin tuli myös muutoksia.

  Sisustukseltaan talomme tulee olemaan aivan erilainen kuin tämä Koskisen designeeraama talo. Paljon lämpimämpi ja kodikkaampi.