13.09.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 18, Talo Encore

Suomen Kodikas-Talojen messukohde on 109 m2:n puutalo Encore.

(kuva täältä)

Ulkoapäin talo näyttää mielestäni isommalta kuin reilun sadan neliön talolta. Kodissa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja ihan mukavan kokoiset kodinhoito- ja pukuhuoneellinen peseytymistilakin.
Talon eteinenkin on tilava; 12,2 m2. Seinässä oli vähän useampikin tekstitarra;)
Heti eteisestä oikealla on kodin pienempi makuuhuone, joka on sisustettu työhuoneeksi. Kivannäköinen valaisinratkaisu:)
Työhuoneessa on veikeä koko seinän kokoinen metrokartta ja on muuten aika tuttu kartta; nimittäin juuri nyt kuvaa katsoessa huomasin, että sehän on Berliinin metroverkosto! Siellähän sitä vasta elokuun alussa huristeltiin noita reittejä muutaman päivän ajan:)
Eteisestä matkaa jatkaen seuraavana oikealla on Topi-kalustajan toimittama musta keittiö.
Tasot näyttäisivät tammipuutasoilta ja allas on nyt minullekin erittäin tuttu yksialtainen Silgranit -materiaalia oleva musta Blancodalago 6. Meillä se on ollut käytössä nyt reilun pari kuukautta ja tykkään tosi paljon; ihanan tilava ja pysyy siistinä. Meillä hanassa on ulosvedettävä suihku, joka helpottaa kovasti noin kookkaan ja neliön muotoisen altaan huuhtelua myös nurkista.
Ruokailutila on erotettu saarekkeella keittiöstä.
Ruokailutilan vieressä on olohuone.
Sisustuksessa on suosittu tummia sävyjä. 
Mielenkiintoisen näköinen Virva-kattovalaisin on Kaanista, kuten myös nojatuolit ja sohvapöytä.
Olohuoneen ja ruokailutilan välistä on käynti talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneessa on Aakia Designin Frost-valaisimet. Sängyn vasemmalta puolelta on käynti tilavaan 6,2 m2:n pukeutumishuoneeseen. 
Vuoteen oikealta puolelta liukuoven takaa löytyy oma kylpyhuone. Vaatehuoneen ja kylpyhuoneen välillä on myös käyntiyhteys (ks. pohjakuva).
Eteisestä vasemmalle käännyttäessä löytyy tlon kodinhoitotila, jonka….
…yhteydessä on pukuhuone.
Pesuhuoneen sävyt jatkavat talon tummaa sävylinjaa.
Kaunis yksityiskohta suihkujen takana olevassa laatoituksessa; syvennykseen asennettu ja syvennyksen yläpuolelta led-valoin valaistu hopeamosaiikkilaatta-boordi.
Myös sauna on tumma sävyiltään. Saunan upea peräseinä sekä pesuhuoneen katto ovat Karava-saunan Rock-panelia, jota heidän kotisivunsa luonnehtii seuraavasti; ”Paneli on ”ristitty” Rock-paneliksi mustan värinsä ja muotokielensä mukaan. Paneli valmistetaan haavasta ja se on värjätty mustaksi. Panelin pintakuvioon koneistetaan kirkkaita raitoja, jotka antavat tuotteelle ilmettä.” Näyttää mielestäni tosi upealta!
Saunan kiukaat oli monessa kohteessa ”integroitu” lauteisiin; niin täälläkin.
Kohteen tietotaulu.

10 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 18, Talo Encore”

 1. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Mielenkiintoinen kohde, tuon kokoinen talo olisi juuri meille sopiva mutta sisustus on minun mnakuuni liian synkkä. Itse en siis kaipaa isoa taloa, vaan pienempikin riittäisi hyvin. Sisustustarroista en myöskään välitä, mutta tuon metrokartan voisin ilomielin ottaa, tai vaikkapa Lontoon metrokartan kun Lontoo on minulle läheisempi paikka.

  • Avatar Soile sanoo:

   Hyvin toimivat tilaratkaisut tuntuu tässä talossa olevan, vaikka neliöitä ei ole paljon.

 2. Avatar Miia sanoo:

  Ihastelin taloa ihan livenäkin, mutta tuo tarraseinä ja saareke on upeita! Tykkäsin myöskin kylpyhuoneen syvennyksestä kovasti :)

 3. Avatar K sanoo:

  Sauna on ehdottomasti talon paras osa! Kelpais mullekin :)

 4. Avatar Erika sanoo:

  Itse en pitänyt tässä kohteessa kuin olkkarista (koska siinä on lemppariväriäni lilaa) ja saunasta. Muuten ei iskenyt yhtään.

  • Avatar Soile sanoo:

   Olkkarin sävyt olivatkin erittäin kivat; harmaa ja lila kun sopivat tosi hyvin yhteen:)

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Tämä kohde oli yks mun lemppareista, keittiössä ihana tiiliseinä ja keittiö oli muutenkin erilainen kuin muissa kohteissa (yleensä kaikissa se suunnilleen sama korkeakiiltovalkea). Pohjapiirros ja huoneiden sisustus oli just omaan elämäntilanteeseen sopivat. Olkkari oli ihanan tunnelmallinen. Talo vaikutti suht käytännölliseltä ja normaaliin elämään sopivalta.. :)

  -t