19.09.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 19, Omatalo Ruusuvuori

Omatalojen messukohde Ruusuvuori on viiden huoneen ja 187 m2:n puutalo luonnonkivitehostein.

(kuva täältä)

Luonnonkiviosuus löytyy talon pääsisäänkäyntiseinältä.

Talossa on 5 huonetta + keittiö sekä tietysti kodinhoitotila, joka nykyään löytyy yleensä kaikista omakotitaloista jossain muodossa. Pohjakuva näyttää aika sekavalta useine pienine tiloineen…

Tässä kohteessa on tullut kuvattua eteinenkin…olisikohan sen vuoksi kun sieltä löytyi ainakin seinäpeili ja kaunis kukkatarra:)

Pääsisäänkäynti on tuulikaapin kautta eteisaulaan, josta vasemmalle käännyttäessa on ensimmäisenä ovi  vinolla seinällä wc-tilaan.

 Seuraavana vasemmalla aukeaa iso, yhtenäinen keittiö-olohuone -tila.

Keittiökalusteet ovat Domus-keittiöiltä. Pähkinävaakaviilua ja valkoista.

Lasivälitila, jonka takana melkoisen voimakaskuvioinen tapetti. Itse olisin laittanut jotain hillitympää kun on kuitenkin jo kahta erilaista ovimateriaalia…

Takka sijaitsee ulkoseinällä keittiö-olohuone -tilan puolivälissä.

Pähkinänsävyihin on yhdistetty vaalea harmaa.

Olohuoneen perältä on käynti yhteen makuuhuoneeseen, joka on sisustettu harrastehuoneeksi ja….

….musiikin kuuntelu- sekä elokuvien katseluhuoneeksi.

Keittiön seinän takana on yksi makuuhuoneista…
…sekä vielä kodinhoitohuone, jonka yhteydessä on pieni vaatehuone (ks. pohjapiirros).

Eteisestä oikealle päin käännyttäessä ensimmäisenä on ovi työhuoneeseen.

Olemme saapuneet talon oikeanpuoliseen siipeen, jossa on vanhempien makuuhuone….

..talon toinen wc upeine maisematapetteineen….

…sekä peseytymistilat ja…

… tumma sauna, jossa hauskannäköinen Harvian Globe-pallokiuas.

Talon tietotaulu.


18 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 19, Omatalo Ruusuvuori”

 1. Avatar Erika sanoo:

  Mulla jäi tää kohde väliin, eikä oikeastaan harmita yhtään.. Ei yhtään makuuni! Ainoat kivat, jotka tässä kohteessa on, on toi kiaus ja lila seinä TV:n takana.

 2. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Minulle jäi vähän sekava fiilis tästä talosta, kun oli niin monia erilaisia kirjavia ja kuviollisia tapetteja, keittiössäkin eri värejä yms. yms. Ei tuo pohjaratkaisukaan ollut ihan mieleinen, joten vaikka ei nyt ole mikään kamala talo niin ei vain tällä kertaa minua innostanut.

  • Avatar Soile sanoo:

   Tässä oli tosiaan rohkeasti käytetty kuviotapetteja ja vähän oli minustakin sekava tuo pohjaratkaisu.

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Yrittäisit löytää jotain kohokohtia kohteista. Tässäkin kohteessa oli melko täydellinen valaistus, verrattuna muihin messukohteisiin. Olohuoneessa sekä aulatiloissa hienosti toteutettu epäsuoravalaistus: Epäsuoran valon listat, joiden päällä LED-nauhat. Lisäksi TV-huoneessa hienot valoavaihtavat tunnelma-LED-valot.

  • Avatar Soile sanoo:

   Miksi pitäisi yrittää; teen nämä omalla tavallani ei minun tarvitse mitään muuta yrittää! Hyvä kun sinä ne löysit ja kukin sieltä kuvista bongailkoon mitä tahtoo:) Itse en nyt oikein ehdi panetua näihin niin hyvin kuin jotkut ehkä toivoisi, mutta toivottavasti tämä tyyli kelpaa edes joillekin lukijoille ja pääasia on, että itselleni jää näistä kuvakooste, joista voi sitten katsoa niitä juttuja mitkä milloinkin kiinnostaa

 4. Avatar SanMa sanoo:

  Upea tuo takka! Pidän kaikista lokeroista, joihin voi laittaa kauniita esineitä :)

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Itse en paljon hehkuttaisi messujen valojen käyttöä. Ainoastaan yhdessä talossa oli onnistuttu käyttämään täyden spektrin valoa ympäri taloa. Monissa muissa oli kusenkeltaista ledinauhaa joka varmasti oli kyllä halpa mutta vääristää sävyt ikävästi ja saa kaiken näyttämään keltaiselta. Eli hyvät epäsuoran valon ideat pilattu huonoilla lampuilla.

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin; valaistus on sitä paitsi niin laaja käsite, että ei sen saloihin tuollaisella minun vauhdikkaalla kuvausretkellä oikein ehtinyt paneutua. Kunhan juoksin talosta toiseen ja kuvasin, niin että ehtisin kaikissa taloissa käydä. Muutamahan jäi siltikin näkemättä kun aika loppui:(

 6. Avatar Minna J (Espoo) sanoo:

  Perustalo! Ei mitään uutta, kuten ei useissa muissakaan Tampereen kohteissa. Näitä on nähty jo muutamilla edellisilläkin asuntomessuilla.

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Mikä tuo pesuhuoneen lattia oli? Kuvassa näyttää aivan parketilta:)

 8. Avatar Ansku sanoo:

  Minulta tämä talo taisi jäädä näkemättä. Keittiö oli kiva, mutta ruskeaa puuta olikin sitten liikaa kun se jatkui vielä irtokalusteisiin. Tv:n takana oleva seinä oli mielestäni sikäli hassu, että jos on foto/tms tehosteseinä, ei sitä pitäisi sitten peittää isolla tv:llä. Ensimmäisen wc:n kalusteet pitää jostakin yrittää selvittää, kun tuollainen liukuovimalli voisi toimia meilläkin. Nuo led/halogeenilipat antavat vessoihin kivan tunnelmallisen valon, mutta juuri luin, että niiden valossa ei sitten olekaan hyvä meikata. Taitaa taas mennä käytännöllisyys ja viihtyisyys ristikkäin! Kiitos messupostauksista, kiva kun niitä jaksat tehdä!

  • Avatar Soile sanoo:

   Minustakin Pähkinä-puuta sai tässä kyllä pienoisen yliannostuksen:D
   Oli kyllä tosi höpösti peitetty koko fototapetti isolla tv:llä…
   Niiden wc-kalusteiden ja juurikin sen liukuovikaapin toimittajasta ilmoitetaan seuraavaa:
   Finnmirror Lina, Inaria liukuovikaappi; K-rauta Lielahti ja Rauta-Otra Nekala

   Olisikohan sellaiset valopeilit hyviä; niitä minä tahtoisin vessaani jos nyt saisin valita.

  • Avatar Ansku sanoo:

   Kiitos tiedosta,enpä olisi sitä noin äkkiä osannutkaan hakea. Helposti sitten täältä läheltä löytyy toimittaja, kunhan joskus saan wc-budjetin kasaan. Nyt on kovat työnhaut käynnissä.
   Aamulehden Koti-liitteessä sanottiin, että valopeilin pitää olla niin leveä, että valot jäävät hartialinjan taakse, yli 60 cm leveä.

  • Avatar Soile sanoo:

   Onnea paljon työnhakuun, toivottavasti tärppää:) Niin ja kiitti tuosta peilivinkistä, se on hyvä tietää, kun noita valopeilejä laittelen noihin suunnittelukohteisiini:)