24.09.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 20; Estelle

Suomen Kodikas-talojen messukohteella on kaunis nimi; Estelle. Nimensä talo on saanut tulevalta asukkaaltaan ja nimen idean hän sai Ruotsin kruununprinsessan lapsen nimestä:)  Talo on mielestäni yksinkertaisen kaunis mustavalkoisine puujulkisivuineen. Talon sisäpihan julkisivu on kokonaan valkoinen…

…sisäänkäyntijulkisivussa ja talon päädyissä on myös mustaksi maalattua lautaa.

Talon 210,5 m2:tä on jakautunut kolmeen makuuhuoneeseen, keittiöön, olohuoneeseen, tv-huoneeseen, kodinhoitotilaan sekä tilavan pukuhuoneen kera oleviin pesutiloihin.

Välittömästi taloon sisälle astuttaessa on vasemmalla monipuolisella Elfa-säilytysjärjestelmällä sisustettu vaatehuone.

Seuraava ovi vasemmalla vie wc-tilaan.

Eteisestä vasemmalla käännyttäessä sijaitsevat pitkän käytävän varrella talon makuuhuoneet. Käytävän seinät on käsitelty elävästi kauniin harmaalla; Tikkurilan Tunto-maalilla. Huomaa myös kivat leveät valkoiset ”jalkalistoiksi” ja ”kattolistoiksi” maalatut seinän ala- ja yläosat. Valoa käytävään tuo isot sisäpihalle avautuvat ikkunat.

Ensimmäisenä vasemmalla on musta-valkoinen makuuhuone. Väriä tilaan tuo upea seinämaalaus, joka on taidemaalari Marru Jokelan käsialaa. Hän on maalannut taloon useita upeita seinämaalauksia suoraan seinäpintaan. Tämän teoksen nimi on ”yöllinen salamointi”.

Toinen pieni makuuhuone on raikkaan turkoosi-valkoinen. Täällä hieman yksinkertaisempi seinämaalaus, jota maton muodot ja sävyt toistavat.

Ennen vanhempien makuuhuonetta on muodoltaan pitkä ja kapea wc-kylpyhuonetila.

Kalusteet ovaat Isku-Keittiöltä.

Tilan perällä on kauniin ruskean laattaseinän takana suihkusyvennys. Laatta on Villeroy&Bochin Memoire Oceanie Metallic Decor.  Usein tällainen iso laatta laitetaan vaakaan, mutta näyttääpä se upealta näin pystyynkin asennettuna ja ehkä tämän laatan struktuuri vaatikin sen asentamista pystypäin; näin laineet ovat luonnollisen suuntaiset.

Käytävän perällä on vanhempien makuuhuone. Kuvassa avautuva ovi vie ikkunalliseen tilavaan vaatehuoneeseen, josta on käynti myös yllämainittuun wc-suihkutilaan.

Myös täällä on upeat Marru Jokelan seinämaalaukset vuoteen molemmin puolin.

Palaamme käytävää pitkin takaisin eteisaulaa kohti. Sieltä ulkoa tullessa oikealle käännyttäessä sijaitsee talon keittiö.

Kaunis; musta-valkoinen Isku-keittiö.

Keittiössä on moderni Savon tasoon upotettu liesituuletin.

(kuva täältä)

Keittiökokonaisuuteen kuuluu myös pitkä komeroseinä, johon on sijoitettu uunit ja mustat kylmäkalusteet.

(kuva täältä)

Keittiön välittömässä läheisyydessä on tilava ruokailutila. Ruokapöydän päällä oleva valaisin sekä nurkassa näkyvä lattiavalaisin ovat Verner Pantonin helmiäissimpukoista koottuja Fun-valaisimia.

Keittiöstä on käynti talon kodinhoitotilaan.

L-mallisen talon toisessa sakarassa on olohuone. Täällä Verner Pantonin Spiral-kattovalaisin.

Ruokailutilan erottaa olohuoneesta puolikorkea tiiliseinä.

Tilan takka on muurattu samasta tummasta tiilestä.

(kuva täältä)

Olohuoneen takana on kapea tv-huone. Lattiavalaisin ei ole Soihtu, vaikka varjostin vähän samalta näyttääkin, vaan Frandsenin Tunnel-lattiavalaisin

Tv-huoneesta seuraava tila on upea vaalealla puulla sisustettu pukuhuone.  Puulaji on vaahtera ja kokonaisuus on toteutettu mittatilaustyönä; tekijänä Kärävä Oy.

Saunanlauteet ovat vaaleaa haapapuuta ja vielä valkoisemmaksi ne on saatu käsittelemällä ne valkoisella Supi-saunavahalla. Kaunista, mutta aika arkaa lialle…

Jopa saunan kiuas on valkoinen; Ikikiukaan valkoinen Cube.

Suihkutila jatkaa kaunista valkoista linjaa.

Laattapisteen seinälaatassa on upea struktuuri ja kiilto.

Saunaosastolla on myös oma erillinen wc-tila.

Talon sisäpihalla on tilavat valokatteella katetut terassit.

Talon tietotaulu.


14 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 20; Estelle”

 1. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Tässä talossa oli aika monta sellaista juttua mistä tykkäsin, kuten vaikkapa tuo käytävä jonka varrella makuuhuoneet olivat. Ja suihkutilan laatta on kaunista, pidän myös tuosta vaaleasta saunasta, minua jotenkin ahdistaa tummat saunatilat. Myös tilanjakajana toimiva tiilimuuri on hauska. Tv-katseluhuone saisi olla isompi, näytti kuvassa ainakin tosi kapealta niin eihän siihen voi kovin isoa telkkua seinälle laittaa kun joutuu niin läheltä katselemaan.

  • Avatar Soile sanoo:

   Minäkin tykkäsin tästä aikas paljon, vaikka ehkä oma talo ei kuitenkaan tältä näyttäisi.

 2. Avatar Sandra sanoo:

  Voi ku kaunis koti :)

 3. Avatar Erika sanoo:

  Kohde oli messuilla ehdoton suosikkini! Ihan näköiseni talo. Ainut, mikä ei niissä iskenyt, oli tuo murretun oranssin värinen sohva (koska en pidä oranssista). Mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että se sopii olkkariin juuri tuon värisenä.
  Ehdottomat lempparihuoneeni oli mustavalkoinen ja turkoosivalkoinen makkari. Mustavalkoisessa makkarissa ihastuin varsinkin tohon salamatehosteseinään.
  Pidin tosi paljon myös talon julkisivusta.
  Ja anteeksi hirveä romaani! :D

 4. Avatar Ansku sanoo:

  Tämä oli kyllä kaunis ja persoonallinen kohde. Nuo maalaukset ja seinäpinnat hienoja. Suihkutilan laatta kaunista, mutta varmaan vaikea puhdistaa rosopinnan takia. Tuo keltainen vähän erikoinen valinta olohuoneessa, mutta muuten kaikki viimeisteltyä ja harkittua.

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Vaatehuoneessa on Elfaa eikä Sovellaa :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos tiedosta, täytyypä korjata…mietinkin vähän, että voisiko olla jotain muutakin, mutta näytti niin Sovellalta;)

 6. Avatar Taru sanoo:

  Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen mustavalkoisiin sisustuksiin. Tavallaan pidän niistä, ja tässäkin talossa on jotain mikä viehättää kovasti. Ainakin tuo wc on kiva, ja makuuhuoneet (tosin niissä varmaan nuo seinämaalaukset on se mikä tekee kokonaisuudesta niin toimivat). Nuo seinämaalaukset muuallakin on todella hienoja. Sitten taas mustavalkoisista keittiöistä en innostu, kuten en tämänkään talon keittiöstä. Jos mustavalkoisuus keittiössä olisi toteutettu niin että siellä olisi edes jotain kivoja pintoja ja struktuureita, niin se vois toimiakin mulle.

  Mutta joka tapauksessa, yllättävän kiva talo oli tämä kohde (pari edellistä esim. ei ole herättänyt juuri mitään erityistä vaikka ihan ok taloja nekin olleet).

  • Avatar Soile sanoo:

   Itse tykkään kyllä musta-valkoisistakin keittiöistä, tosin itselleni valitsin kuitenkin loppujen lopuksi koko valkoisen:)

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei! Onko kenelläkään kokemuksia tuollaisesta tasosta nousevasta liesituulettimesta? Toimiiko hyvin? Liitetäänkö sitä ollenkaan ilmanvaihtoon vai miten se toimii?

  Täällä juuri unelmoin keittiöstä uuteen kotiin.

  • Avatar Soile sanoo:

   Itsekin sain tietää vasta tänä keväänä tällaisten olemassaolosta, joten mulla ei kyllä ole kokemuksia…Toivotaan, että joku lukija, jolla on kokemuksia kommentoisi niitä.