07.10.2012

Kuinka erotat Design-tuoli kopion aidosta

Olen aikaisemminkin kertonut teille sisustuslehdistä, joita voi selailla netissä. Sitä postausta tehdessäni sain lukijalta vinkin tosi kivasta netissä luettavasta sisustuslehdestä;  Est Magazinesta. Lehdessä on paljon kauniita sisustuskuvia sekä mielenkiintoista luettavaa. Viimeksi löysin sieltä monelle sisustajalle tutun Eames-tuolia käsittelevän jutun.

Siellä oli listattu tunnusmerkkejä, joilla erottaa aidon Ray Eames -tuolin kopiosta.

Ainakin nämä viisi kohtaa kannattaa siis tarkastaa mikäli on tuolia hankkimassa aitona. Olis mukava kuulla niiltä joilla tietoisesti on  kopio ao. tuolista, että pitääkö paikkansa.

(kaikki kuvat lainattu Est Magazine -nettilehdestä)

12 Responses to “Kuinka erotat Design-tuoli kopion aidosta”

 1. siis eikä! just tänään oon tätä pohtinu ku tuota tuolia oon hankkimassa, joten suurkiitokset tästä postauksesta! täytyy nyt tutustua asiaan näiden avulla tarkemmin :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Mulla on ollut jo pari viikkoa mielessä tämän postauksen toteutus ja kun huomasit, että sinä pohdit tuolihankintaa, niin vähän sinua varten tämä postaus olikin pääasiassa;)

  • Avatar Soile sanoo:

   …siis ei ”huomasit” vaan huomasin;)

 2. Avatar Jenni sanoo:

  Meillä on kopiot DSW tuoleista. Puolustukseksi sanon sen, että kyseiset suunnittelijat ovat jo kuolleet ja tuotot menevät lisenssin ( tai minkä lie) ostaneille firmoille, eivät itse taiteilijoille. Myös valmistuskulut ( halvat materiaalit) eivät korreloi tuolien hinnan kanssa. Tämän vuoksi päädyimme ( ja koska olemme opiskelijoita) kopioihin. Tapiovaaran ja muiden suomalaisten suunnittelijoiden tuotteet ostetaan sitten ihan aitoina ;)

  Nyt kun kyse on siis hieman eri tuoleista, vertaaminen on hieman hankalaa, mutta yritetään:

  1) Sävyeroa ei huomaa, muuta kuin jos aidon tuolin laittaisi rinnalle. Puhdasvalkoinen on myös meidän kotiimme parempi väri ;)

  2) Meidän tuoleissa on mustat ruuvit, niin kuin aidoissa.

  3) Jalat ovat aika tummat myös, näyttävät vähintään yhtä tummilta kuin tuossa Soilen kuvassa.

  4) Jalat ovat yläosasta ehkä juuri tuollaiset ”pullukat” verrattuna aitoon.

  5) ”Ristikot” ovat täysin symmetriset keskenään.

  Eli aika hankala on feikkiä tunnistaa aidosta, pitää minusta olla aika harjaantunut. ” Aidoissa tuoleissa” ( lainausmerkeissä, koska käsite-aito- on mielestäni aika häilyvä, kun tosiaan suunnittelijatkin ovat jo kuolleet ja tuoleja valmistetaan ties missä) on leima pohjassa ja feikeissä sitä ei ole.

  Toivottavasti oli jotain apua! :) :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos tuhannesti Jenni kommentistasi:) Näin vähän arvelinkin, ettei nuo kaikki kohdat taidakaan ihan selkeästi löytyä; ainakaan joka tuolista. Riippuu varmaan myös valmistajasta. Itse olen kyllä sitä mieltä, että tuoli kuin tuoli; mikäli ulkonäkö miellyttää, niin ihan hyvin voi tyytyä kopioonkin:) Jokaisella ihmisellä on oikeus tehdä omat hankinnat oman harkintansa mukaan:)

  • Avatar Riku sanoo:

   Hei Jenni! Miten kopio DSW tuolit ovat kestäneet? Ei sinulla sattuisi olemaan niistä kuvia ja mikä oli se kauppa mistä ne hankit?

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Tilasin juuri vastaavat tuolit (kopiot) Englannista ja 4 kappaleen kokonaishinnaksi tuli postituskuluineen noin 370 euroa. Perusteluina samoja asioita kuin Jennillä ja toisekseen sisustusmakuni muuttuu ja elää aikojen saatossa (reilut 6 vuotta sitten pidin vielä maaalaisromanttisesta tyylistä). Pohdin pitkään myös aitoihin satsaamista, mutta koska DSW:n istuinkorkeus on tavallista matalampi (eivät ole siis ihan täydelliset)päädyin hyviin kopioihin. Aidot ovat toki aina aidot…;)

  • Avatar Soile sanoo:

   Ne olivat kyllä edulliset ja varmaan ihan käyttökelpoiset. Mulla vähän samanlainen sisustustyylimuutos eli romanttinen sisustus on nyt parin vuoden aikana pikku hiljaa muuttunut modernimpaan suuntaan:) Toki olisi mukava hankkia aitoja Design-tuotteita, mikäli ei tarvitsisi hintoja miettiä, mutta joskus on kiva saada samantapaisia myös edullisemmin;)

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Mielenkiintoinen juttu! Itse olen haalinut pyöreän ruokapöydän ääreen erilaisia tuoleja ja niistä yksi on aito dsw. On totta että tuoli ei ole kirkkaan valkoinen, vaan sävy on hieman taitettu. Olisi mielenkiintoista nähdä luonnossa omin silmin miten paljon kopiot erottuvat alkuperäisestä. Itse koen tuolin sijoitukseksi jonka hyvin pidettynä voi varmasti vielä myydä ihan mukavaan hintaan eteenpäin jos alkaa kyllästyttämään. Toistaiseksi se kuitenkin istuu ihanasti kirjavaan tuoli perheesemme ja itsekin olisin miettinyt kahteen kertaan aitojen hankkimista koko pöydän ympärille suuren hintalapun takia.