17.10.2012

Tampereen Asuntomessujen kohde 22, Greenbuild Oy:n Ruislaine

Kohde 22 on vuonna 2009 perustetun valmistalotoimittajan Greenbuildin messuille tuoma tumma puutalo.

Talossa on 113 m2. Alakerrassa on peseytymistilat, olohuone ja keittiö.

Yläkerrassa on kodin kolme makuuhuonetta.

Talo on sisustettu Ikean kalusteilla, tekstiileillä ja somisteilla. Myös kiintokalusteet ovat Ikeasta. Alakerran wc on samassa yhteydessä pesu- ja kodinhoitotilojen kanssa. Sävyt ovat musta ja valkoinen. Tykkään nykyään kovasti tuosta yhden tumman tehosteseinän tyylistä myös wc- ja suihkutiloissa.

Saunan lauteet ovat vähän erilaiset kuin mihin on yleensä saunoissa totuttu.

Pieni kodinhoitopiste.

Olohuone. Huomaa hauskasti pöytätableteista tehdyt verhot sekä pienistä pyöreistä villamatoista yhdistelemällä tehty isompi matto.

Keittiö on Ikean korkeakiiltoisella valkoisella ABSTRAKT-ovella.

Värejä keittiössä on käytetty rohkeasti. Kirkkaan vaalean sinistä….

Tehostetapettina kalusteseinillä voimakaskuvioinen kukkatapetti.

Välitilassa on lasi. Myös piensomisteet on Ikeasta.

Katon pintamateriaali ja olohuoneen tehosteseinä ovat samaa materiaalia.

Vanhempien makuuhuoneen tumma raitatapetti on mielestäni kivannäköinen. Pystyraidoista en oikein enää pidä, kun niitä on itsellä ollut aika paljonkin. Nämä vaakaraidat sen sijaan ovat alkaneet ihastuttamaan yhä enemmän.
Komeron sivuun jäävä tyhjä kohta on hyödynnetty kivasti keittiön välitilatangoilla.
Yläkerran käytävää valaisee kattoikkunarivi.

Pienemmät makuuhuoneet on sisustettu iloisin värein.

Ehkä vähän turhankin sekavaa tyyliä minun makuuni;)

Mitäs muuten pidätte Ikean uutuus lattiavalaisimesta ;)

Yläkerran wc. Täälläkin kiva idea; wc-paperirullat läpinäkyvään lattiamaljakkoon. Vähän kyllä arvelluttaa noin pitkän ja kapean maljakon kaatumisvaara….

Kohteen tietotaulu:


14 Responses to “Tampereen Asuntomessujen kohde 22, Greenbuild Oy:n Ruislaine”

 1. Avatar Erika sanoo:

  Minulta jäi tämäkin kohde väliin messuilla. Mielestäni tässä on kivoja pikkuyksityiskohtia, mutta mitään kauheaa sykähdystä en kohteesta saanut.

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei!

  Olen jo pidempään ihastellut ihanaa ”kristalli”seinäkelloasi. Itseänikin moinen houkuttaisi, mutta nykyisessä kodissamme sille löytyisi arvoisensa paikka vain makuuhuoneesta. Mahtaako kello tikittää kovaankin ääneen vai pystyisikö sen kanssa nukkumaan samassa huoneessa?
  Loppuun vielä kiitos ihanasta blogistasi, on aina yhtä ihanaa tulla selailemaan kuvia kauniista kodistasi! Sinulla on hyvä maku sisustuksen suhteen ja täältä on kiva tulla ammentamaan inspiraatiota.

  t. Mikki

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos paljon Mikki niin kivasta kommentistasi. Mukava kuulla, että olet viihtynyt vaatimattoman blogini parissa:)
   Minusta kello ei kyllä tikitä yhtään…siinä ei ole sekuntiviisaria, joka naksuttelisi eteenpäin:)

 3. Avatar Wee Piglet sanoo:

  Hitusen sekavaa, mutta myös kivoja ideoita. Ehkä tuon wc:n maljakon voisi laittaa nurkkaan, niin ei kaatuisi niin helposti. Mitäköhän noille makuuhuoneen komeron vieressä oleville alimmille tangoille on tarkoitus laittaa? Kaksi alinta näyttää olevan niin matalalla etten nyt ainakaan ensinäkemältä keksi

  • Avatar Soile sanoo:

   Nurkkaan minäkin sen laittaisin turvaan;)
   Varmaan tankojen asennuksessa on ajateltu myös visuaalista puolta ja sen vuoksi niitä on tasainen rivi.

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Minulla on jo monta vuotta sitten ollut wc-paperit säilytyksessä isossa maljakossa. Ehkä joskus kymmenen vuoden päästä jossain asuntomessukohteessa esitellään uutena ideana se, miten nyt säilytän wc-paperit. Siksi en messuilla viitsi käydä, kun en löydä sieltä mitään uutta ideaa.
  – Lotta

  • Avatar Soile sanoo:

   Niinhän se on, että samoja ideoita saattaa keksiä useampi henkilö tahoillaan. Ehkä sieltä kuitenkin jotkut saavat uusiakin ideoita:)

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Moi!
  Kerrankin jossakin oli samanlainen tv-taso kuin meillä…
  Mistähän tuo kirjava säkkituoli on?

  -päivi-

  • Avatar Soile sanoo:

   Näitä tasoja saattaakin löytyä aika monesta kodista;) Säkkituoli on varmaan tehty Ikean kankaista, näin luulisin.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Aika monella tuntuu olevan beståista umpimalli tv-tasona; tuo malli on kiva, kun xboxit ja digiboxit voi ängetä omaan koloonsa…
   Nyt harmittaa, etten käynyt messuilla tänä vuonna, koska tässä talossa on tosi paljon minua kiinnostavia vinkkejä. Onneksi laitoit kuvia… Kiitos! Kävin myös talon omilla sivuilla ja hauskasti olivat laittaneet yhdessä kuvassa kenkiä noihin tankoihin, joissa roikkuu henkarissa vaate.
   Harmitus, että lähimpään Ikeaan on 600 kilsaa matkaa… ;o)

  • Avatar Soile sanoo:

   Meilläkin oli ensin pari lokeroa avona, mutta se ei minusta sopinut meidän kokonaisuuteen, joten ostin siihenkin osaan ovet ja hankittiin semmoinen kaukosäätimen käyttöalueen laajennin, jolla dvd-laitteet ja digipoxit toimii kaukosäätimillä vaikka ovat oven takana.

 6. Avatar Ansku sanoo:

  Kyllä nuo Ikean ideat ovat ihan kivoja, vaikka käytännöllisyys ei aina olekaan ensimmäisenä. Esim.olkkarin mattokudelma olisi todella hankala pitää siistinä ainakin eläinperheessä. Ja yläkerrassa tuo kirjavien asioiden sillisalaatti lastenhuoneissa hieman antoi huitaistun vaikutelman. Mutta keittiö oli kiva ja pesutilatkin ihan mukavat. Täällä muuten suunnitellan ensimmäistä Ikea-keittiötä – on se kätevä tuo Ikean keittiösuunnitteluohjelma.

  • Avatar Soile sanoo:

   Niin on:) Mutta tosiaan joissakin menee visuaalisuus käytännöllisyyden edelle;) Ikean suunnitteluohjelma on kyllä ihan näppärä:)