17.07.2013

Asuntomessut 2013 Hyvinkää

Olen vähän pettynyt tämän vuoden Asuntomessujen esittelysivuihin netissä. Ainakaan vielä siellä ei ole yhtään kohteiden sisäkuvia. Ainakaan minä en niitä ole sieltä löytänyt; vain ulkokuva ja pohjakuvat löytyvät. Kohteisiin tutustuminen piti siis aloittaa investoimalla messujen virallinen sisustusluettelo eli Deko-lehti.

Tänä vuonna minulla taitaakin jäädä messuille tutustuminen pelkästään Deko-lehden ja muiden vierailijoiden juttujen varaan. Jotenkin ei vaan ole ainakaan vielä tullut suurta intoa lähteä taittamaan 700 km:n matkaa tämänvuotisen messutarjonnan näkemiseksi.

Alustavan kohdetutustumisen jälkeen sisustuksista mielyttävimmältä näytti kohteen 23 sisustus. Siellä oli paljon valkoista, joka miellyttää minun silmääni. Lila pienessä määrin tehostevärinä oli myös kauniisti valkoiseen sointuva värivalinta. Keittiönpöydän olisin kyllä myös nähnyt valkoisena sekä kattovalaisin olisi minun valitsemanani ollut prameampi; jotain metallihohtoa ;). Myös wc-kalusteet olisin omaan kotiini valinnut valkoisena tai mustana. Toki korostan, että se on vain minun mielipiteeni ja moni muu on varmaan täysin eri mieltä ;)

Toinen sisustus, josta pidin oli Helena Karihtalan suunnittelema kohde 20. Raikas mustikansininen valkoiseen yhdistettynä loivat makean väriparin. Tosin omaan kotiini en ehkä rohkenisi tätä väriparia kokeilla; mutta kaunista katseltavaa, jossa silmä lepää, ainakin hetken ajan ;)

Pohjakuvissa minua miellyttää tätä nykyä kovasti sellaiset ratkaisut, jossa olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä, suorakaiteenmuotoista tilaa. Keittiö sijaitsee yhtenäisen tilan toisessa päässä mielummin I-muotoisena, ehkä jonkun saarekkeen kera. Toisessa päässä tilaa olisi sitten olohuone. Tämän tilan yksi seinä voisi olla kokonaan lattiasta noin 2100 mm:n korkeuteen kohoavaa ikkunaa (tämän kokoiset ikkunat voi vielä normaalisti pestä). Makuuhuoneet olisivat sitten ikäänkuin talon pituussuunnassa toisella puolella. Selkeää, suorakaiteenmuotoista ja mutkatonta. Vähän  niinkuin kohteessa 3. Tässä pohjassa on kaikki neliöt hyötykäytössä; ei turhia käytäviä. Plussaa myös isosta vaatehuoneesta. Ainoa miinus on käytävämallinen kodinhoitohuone; se minun toivetalossani olisi enemmän neliönmuotoinen ja sen yhteydessä olisi tilava pukeutumishuone.

Joko te olette löytäneet suosikkinne Hyvinkään messutaloista, olisi kiva kuulla niistä ja perusteluista miksi juuri se.


28 Responses to “Asuntomessut 2013 Hyvinkää”

 1. Itsellä olisi tarkoitus päästä paikanpäälle ihasteleen, jos vain saisi noi taivaantaimet hoitoon päiväksi. Matkaahan tästä Nurmijärveltä ei ole ku puolisen tuntia, joten aika hyvällä paikalla tukikohta messuja ajatellen. Saas nähä kuinka käy….

  • Avatar Soile sanoo:

   Voi kun oliskin niin lähellä messut, niin ehdottomasti ne eivät silloin jäisi näkemättä. Laitahan sitten blogiisi kuvia jos käyt:)

 2. Käy kurkkimassa mun messukuvat pressipäivältä, itse tykkäsin majasta ja tuosta karihtalan stailaamasta talosta.

  • Avatar Soile sanoo:

   Minäpäs lähden heti katsomaan kuvasi:) Maja oli ehkä vähän liian karu ja tumma minun makuuni; ainakin kuvista päätellen ja ulkoverhous ei kyllä oikein minuun iske sitten yhtään;)

 3. Moi! Ensi lukemalta Deko-lehden valokuvavalikoima messuilta ei inspiroinut minuakaan. Ainut, joka kiinnosti oli kuitenkin kohde 23. Olemme menossa viikon päästä messuille ja luulen, että innostun siellä sitten aivan eri tavalla. Minua kiinnostaa myös julkisivut, joita sisutusblogeissa ei ole ruodittu juuri lainkaan. Ensi vuonna sitten Jyväskylään, sinne onkin puolet lyhempi matka :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Aika vähänhän siinä lehdessä kuvia oli, mutta ei tosiaan ollut paljonkaan sellaisia vau!-kuvia ;) Jyväskylään kyllä minäkin sitten suuntaan aika varmasti. Mukavaa messupäivää teille:)

 4. mun suosikki oli ehdottomasti numero 31 honka lumi. Pidin sen hirsi seinistä ja talon pohjapiirrustuksesta sauna oli myös erittäin hieno hirsi sauna(:

  • Avatar Soile sanoo:

   Siitä olikin tosi vähän kuvia Dekossa, joten ihan tarkkaa kuvaa sisustuksesta en ole saanut. Aika paljon siellä näytti kuitenkin olevan puunvärisiä seiniä ja niille minä taas en oikein lämpene :/

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Tuo Cliff oli kyllä juuri yksi järkyttävimmistä sisustuksista. Kummallinen holvikaarellinen seinähylly jne. Ei aivan linjassa talon arkkitehtuurin kanssa.

  • Avatar Soile sanoo:

   Ai; no niin ne mielipiteet vaihtelee, mutta niinhän se pitää ollakkin. Olisi hassua jos kaikki pitäisi samasta tyylistä ;) Sitä seinähyllyä en valitettavasti kyllä ole nähnyt ja analyysini ovat näiden nähtyjen kuvien varassa :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Nytpä näinkin sen seinähyllyn kun googlettelin kuvahaulla. Kieltämättä se oli outo, eikä minustakaan sovi talon tyylin. Mutta pääasia on, että talon asujat pitävät kodistaan :)

 6. Avatar Milla sanoo:

  mä oon kerran elämässäni ollut asuntomessuilla ja sinne olisi kyllä kiva päästä uudestaankin! varsinkin nyt kun on oma koti, jonka sisustus ei ole valmis vielä. sieltä saisi kovasti ideoita omaan kotiinkin :)

 7. Avatar Sally sanoo:

  Moikkis Soile,

  Olimme lehdistöpäivänä messuilemassa ja tänä vuonna asuntomessut tarjoavat melko tavanomaista ja muualta tuttua. Kohde 25: Maja on upeampi kuin lehtikuvissa, mutta Helena Karihtalan sisustama messutalo ei ole kaunis mustikansini-valkoinen vaan sisustuksen punainen lanka on sähäkkä VIOLETTI.

  Messupostaukseni ja omat suosikkini voit käydä lukaisemassa http://countrysally.blogspot.fi/2013/07/asuntomessut-hyvinkaa-2013.html

  Kesäterkuin Sally

 8. Avatar Annukka sanoo:

  Varmaan se on pakko tänä vuonna messuille jalkautua, kun ovat täältä meiltä käsin siedettävällä etäisyydellä. Ja ihan työnkin puolesta pitäisi käydä, mutta ylihuomenna alkava loma houkuttelee tällä hetkellä enemmän.
  Enkä ole enää niin innostunut etuovesta sisään ja takaovesta ulos- jonottajakaan :)
  Mutta jos tulee mentyä, niin ihan varmasti otan kuvia ja laittelen näkösälle. Ans kattoo ny..
  Hevisaunan kuvia jossain lehdessä näin ja liekit oli kyllä sen verran kuumottavan näköiset, ettei hirveää hinkua löylyihin tullut :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Odotan innolla kuvia ja mielipiteitäsi taloista. Eikä sitä vielä tiedä vaikka itsenikin sieltä löytäisin, kun tosiaan työn puolesta minullakin sinne pääsy kyllä olisi;)
   Liekkisaunan liekit ei kyllä oikein minuakaan sytyttäneet (tähänpä tuo sana sopiikin paremmin kuin hyvin :D), mutta varmaan Hevi-asukkaat saunovat liekeissä ihan liekeissä ;)

 9. Avatar T_ sanoo:

  Käytiin viikonloppuna ja oma suosikki oli passiivikivitalo Skaala 26. Muutama hyvä ratkaisu lähti messuilta matkaan nyt omaa rakennusprojektia ajatellen.
  Täytyy kyllä todeta, että olin hivenen pettynyt siihen, kuinka koko alueella toistui taloissa samat väliovet,porealtaat,tappinaulakot, koiran pedit yms. Koko messualueella oli esimerkiksi ainoastaan kahden erinäköisiä väliovia(poislukien liukuovet) sekä Kimaran talossa normiväliovet. Siinä katsoja ei hirveesti minkäänlaista inspiraatiota ja mallien vaihtoehtojen kirjoa koe. Harmi!

  • Avatar Soile sanoo:

   Aina sieltä jonkin verran saa mukaansa uusia ideoita.
   Minkälainen se yleisin väliovi tätänykyä on? Joku vuosi taaksepäin joka talossa oli kolmipeiliset väliovet, oliko se kuitenkin muuttunut. Itse laittaisin aivan sileät laakaovet jos nyt olisi valinnan hetki.

  • Avatar Soile sanoo:

   No melkein arvasin, että tuo yksipeilinen se on nyt joka talossa ;) Meidänkin talopaketteihin se menee lähes poikkeuksetta. Kiva tuo suoralinjainen nelipeilinen, jonka olit valinnut. Itse vaan en enää ottaisi välioviin mitään syventeitä, niitä on niin viheliäinen puhdistella pölyistä ja tuossa nelipeilisessä niitä tasoja on vielä enemmän ;)

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  Meille sopisi niiin hyvin talo nro 22, Villa Domus. Aikuiselle pariskunnalle juuri sopivan hemmotteleva ja kooltaan oikea, yksitasoinen. Makkarin takana oleva pukeutumishuone, kylppärin poreamme ja keittiö, eli kaikki ne Dekon kuvat miellyttivät kovasti silmää.

  En kyllä haluaisi vesipistettä makuuhuoneen seinän taakse. Nykyään lähes kaikissa on vessa, keittiön vesipiste tai jopa suihkut seinän takana. Monessa talossa myös upeat koko seinän korkuiset maisemaikkunat peittyvät kulmasohvan taakse – siinä sisustajalle haastetta :).

  Meidän Talo -lehteä on hyvä lukea Dekon kanssa rinnan, täydentävät hyvin toisiaan ja siinä on selkeät pohjapiirustukset.
  terveisin Merja

  • Avatar Soile sanoo:

   Villa Domuksessa on tosiaan erittäin hyvä pohjaratkaisu. Pitääpä käydä vielä näppäämässä tuo Meidän Talo -lehti Dekon rinnalle.

 11. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei!
  Ihan vinkkinä vain, että tuolta nettisivuilta kyllä löytyy kohteista paljonkin kuvia. Ne on vaan lokeroitu tänä vuonna hiukan eri tavoin. Eli voit valita vaikka kaikkien kohteiden keittiökuvat näkysälle jne… Löytyy kohdasta Ideagalleriat ja siellä alakohta Huoneet :)
  Kesäterkuin, Katja

  • Avatar Soile sanoo:

   Yritin kyllä niinkin, mutta antoi vain vanhojen messujen kuvia. Täytyypä kokeilla uudelleen; kiitos vinkistä :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Edelleenkään se ei anna Hyvinkää 2013 haulla mitään huoneita; tulee vain tuloksena: Ei hakutuloksia.

   Saitko sinä siellä näkymään Hyvinkään kohteet?

 12. Avatar Leijonaemo sanoo:

  ”Piilossa” blogia seuraava ilmottautuu :)

  Mä jo aattelin lukiessa että joku on rakentanu ”meidän” talon ;) Olohuone ja keittiö yhtä tilaa, I-mallin keittiö saarekkeella (meillä on kylläki L-mallin keittiö), korkeat ikkunat (2,4m).. Loput tekstistä oliki sitte jonku muun ku meidän koti :)