05.05.2014

Los Angeles Day 7 – Camarillo Outlet, Malibu ja Rodeo Drive

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niinpä viimeinenkin Los Angeles lomapäivämme on siirtynyt muistojen lokeroon. Huomenna ajetaan heti aamusta kohti Alamon autovuokraamoa, sillä auton palautusajaksi tuli sama aika kuin nouto eli klo 11.00. Paluulentomme lähtee vasta 18.00, mutta koska auton palautusajan pidentäminen olisi maksanut 70 dollaria lisää, niin päätiin sitten säästää jossakin eli tässä ;)

Tämän päivän vietimme shoppailen Camarillo Outletissä. Sinne oli vajaan tunnin ajomatka hotelliltamme. Siellä olikin kaikki mahdolliset kaupat; Tory Burchia myöten. Tosin siellä hinnat oli ballerinoillakin vielä lähes 200 dollaria, joten niin jäi kuuluisat ”blogiballerinat” ostamatta ;) Kaikkea muuta on kyllä sitten ostettukin oikein urakalla ;)

Paluumatkan Camarillo Outletistä ajelimme Malibun kautta, jonne tie johti mutkaista ja vuoristoista tietä.

Pysähdyimme Malibussa sen verran, että nautimme Starbucksissa  Happy Hour Caramel Frapuccinot.

Tällä matkalla näkyi toinen toistaan upeampia autoja ;) Tämä Malibun Starbucksin eteen parkkeerattu Corvette kelpais kyllä mullekin, niin hyvät väritkin ;)

Montakohan julkkisten omistamaa huvilaa tai kotia ohitimme ;)

Rantatien maisemat olivat upeat!

Rantatie Malibusta johti kohti Santa Monicaa.

Kaarsimme paluumatkalla Rodeo Driven kautta, jotta sekin nähtävyys tuli koettua ;)

Ajoimme sen kadun vain läpi ja ihastelimme auton ikkunasta upeita liikkeitä…..

….ja liikkeiden edessä olevia loistoautoja.

Tässä Louis Vuitton kaupassa on varmasti poikennut moni kuuluisuus ;)

Hotellille tullessamme levitimme vuoteillemme viikon aikana tehdyt ostokset. Teemun ostokset, joihin on kulunut noin 500 dollaria eli aika paljon on tuolla noin 360 eurolla vaatetta saanut!

Minulla vaateostoksiin ja tuliaisiin on mennyt noin 780 dollaria eli noin 570 euroa. Kaiken kuvassa näkyvän olen tuolla rahalla saanut ;) Kuvasta puuttuu vielä muutama kotiväen tuliainen eli paljon on reilulla 500 eurolla saanut.

Outlettien lisäksi löysin edullisen ostospaikkavinkin eräästä suomalaisen Los Angelesissa oleskelleen tytön blogista. Hänen blogissaan oli parikin loistavaa opaspostausta Los Angelesissa vierailevalle turistille; osa 1 täällä ja osa 2 täällä. Tämän hänen suositteleman ostospaikan nimi on Ross Dress for Less. Kauppa löytyikin ihan 200 metrin päässä hotelliltamme. Siellä oli vähän tavaratalomainen look ja rekit pursusivat tavaraa vähän sikin sokin.  Kaivelemalla ja tutkimalla vaaterekkejä tarkemmini saattoi kuitenkin löytää tosi edullisia merkkivaatteita. Myös merkkilaukkuja (mm. Hilfiger, DKNY, Calvin Klein, Guess) ja -tuoksuja siellä oli edullisella hinnalla.

Liitän tähän loppuun vielä itselleni muistoksi kartat reiteistä, joita olemme reissumme aikana kulkeneet. Mtään kovin suuria ruuhkia emme ole joutuneet kokemaan; mitä nyt muutama maili on jossain kohtaa ajettu vähän hiljempaa autojonoissa. Tänäänkin ajaessaemm Malibusta kohti Santa Monicaa oli näkymä tiellä melko ruuhkainen, mutta tätäkin hitaasti etenevää jonoa kesti vain muutama minuutti.

Päivä 1 ajomatkat; Alamon autovuokraamolta hotellillemme Hollywoodiin.

Päivä 1 Iltakävely Walk  of Famella; Hotelli – Walk of Fame – Hotelli

Päivä 2 ajomatkat; Hotelli – Santa Monica – Veniche Beach – hotelli

Päivä 3; punaista linjaa Metrolla Universal Studioille. Lähtöasema Hollywood/Western ja päätepysäkki Universal City (reitti merkitty kuvaan vihreällä). Metroliput maksoivat 1,50 dollaria suunta + latauskortti 1,50 dollari eli yhteensä yhdeltä henkilöltä meidän metromatka maksoi 4,50 dollaria.

Päivä 4; ajomatka Los Angeles Zoo eläintarhaan ja eläintarhasta Beverly Hilssiin ja sieltä takaisin hotelliin.

Päivä 5; ajomatka aamupäivällä Hollywood kyltille; Hotelli – Hollywood kyltti – Hotelli

Päivä 5; iltapäivällä ajomatka Citadel Outlettiin ja Selanne Steak Tavern -ravintolaan Laguna Beachille ja takaisin hotelliin.

Edit: Kuukausi reissun jälkeen tuli kotiin tietullilasku eli tällä reitillä Laguna Beachille mennessä olimme ajaneet sellaista tietä, josta olisi pitänyt maksaa tietulli. Minä luulin, että sellaiset tiet olisi merkitty, mutta ei niin ollutkaan, vaan tietulli olisi pitänyt maksaa elektronisesti viimeistään 48 tuntia tiellä kulun jälkeen. Tietulli olisi ollut vain 2,75 dollaria, kun se nyt laskussa oli jo 60 dollaria ja jos laskua ei olisi maksanut, niin viikon päästä summa olisi tuplautunut. Niinpä maksoin sen välittömästi.

Päivä 6; ajomatka Orange Outlettiin ja Honda Centeriin.

Päivä 7; ajomatka Camarillo Outlettiin ja sieltä Malibun kautta takaisin hotelliin.

Päivä 8 eli huomenna on yhdensuuntainen ajomatka hotellilta Alamon autovuokraamolle, josta on järjestetty asiakkaille ilmainen kuljetus lentokentälle.

Yhteensä kertyi autolla ajoa viikon aikana reilu 360 mailia. Yhden kerran on tankattu 45 dollarilla ja huomenna taitaa mennä tankkiin noin 40 dollarilla eli reilulla 80 dollarilla on matkat taitettu. Toki matkakuluihin tulee lisätä auton vuokraus, joka maksoi noin 300 euroa.

Matkakulut yhteensä kahdelta henkilöltä olivat seuraavat:
– Lentoliput Norwegian lentoyhtiö Luleå – Tukholma – Los Angeles – Tukholma – Luleå 1570 euroa.
– Majoitus 1 vrk Holiday Express Inn +  7 vrk hotelli Hollywood Downtoner Inn 710 euroa (sisälsi aamupalan)
Autonvuokraus (Jeep citymaasturi) 7 vrk; sisältää GPS-vuokran; 300 euroa (+ polttoaineet noin 60 euroa)
Auton parkkeeraus lähtölentokentällä Luleåssa, 85 euroa

Matkakulut yhteensä noin 1330 euroa/hlö

Huvitukset:
– Universal Studios – Front of line lippu 100 euroa/hlö
– Los Angeles Zoo – 13 euroa/hlö
– Liput Nhl Play off otteluun 165 euroa/hlö + auton parkkeeraus Honda Centerissä 10 euroa


Ruokailut:
– Ravintolahinnat ovat täällä aika samat kuin Suomessa.

Matka on kyllä ollut huikea kokemus ja  joka euron arvoinen :)


20 Responses to “Los Angeles Day 7 – Camarillo Outlet, Malibu ja Rodeo Drive”

 1. Annukka sanoo:

  Uskon, että on ollut ihan mahtava reissu. Itselläni ei koskaan ko. mantereelle ole ollut hinkua, mutta kyllähän näitä lukiessa jonkunsortin matkakuume iski kaiken keskellä.

  Ja mun mieltä lämmittää erityisesti toi teidän sopuisa äiti-poika-lomakokoonpano.

  PS. Toivottavasti osaat vielä pukea jotain lämmintäkin päälle. Täällä se on taas tarpeen, kun meilläkin satoi viime yönä oikein kunnon lumikerros..

  • Soile sanoo:

   Ei ole itselläkään ennen käynyt mielessä, että vois tännekin joskus eksyä:) No nyt kun kaikki alkoi siitä Nhl pelikatsomoon menemisestä ja yhtäkkiä huomasin, että se Anaheim onkin täälläpäin :D Aivan ihanasti on reissu pojan kanssa sujunut; päivät ollaan katseltu kaikki mahdolliset mielenkiintoiset paikat ja noin klo 20 – 21 saavuttu hotellille ja loppuilta näppäilty läppäreitämme :)
   Pitkän mekon laitan paluumatkalle ja farkkutakki kainaloon, toivottavasti niillä pärjätään Suomen ”suvessa” ;)

 2. Tiia sanoo:

  Wow! Kiitos näistä matkaraporteista, on ollut mukava lukea niitä ja nähdä, että kyllä noihin paikkoihin pääsee, kun ”vain lähtee” :-) On näyttänyt mahtavalta reissulta ja varmasti joka euron arvoista. Kylläpä vain synnytit matkakuumetta ;-)

  • Soile sanoo:

   Näin se näköjään on, että pääsee kun vain alkaa tekemään lähtöä ;) Reissu on ollut niin upea kokemus, että tästä riittää muisteltavaa vielä pitkään:)

 3. Anonymous sanoo:

  Voih, ihana viikko teillä tosiaankin ollut ja tosi upeasti olet kertonut kaikesta mahtavasta mitä olette päässeet kokemaan, kiitos siitä! Täytyy myöntää, että ihan jännityksellä olen joka ilta blogisi avannut että mitähän kivaa ootte milloinki tehneet :-) Uusi Amerikan reissu lähti täällä things to do -listalle :-)Oikein hyvää ja turvallista kotimatkaa! T.Mari

  • Soile sanoo:

   Kiitos Mari:) Mukavaa iltapuhaa hotellilla on tämä päivitysten teko ollut ja enhän muistaisi itsekään mitä kaikkea on tehty ilman tätä päiväkirjaa;) Tänne on kyllä ehdottomasti päästävä uudelleen:)

 4. Pike sanoo:

  Mukava ja muistorikas reissu teillä on ollutkin, joten tervetuloa kotiin, tuliaisten saajat jo varmaan jännäilevät!

  • Soile sanoo:

   Kiitos:) Toivotaan, että perheenjäsenet pitävät tuliaisistaan; tosin jonkin verran alustavasti kyselin mitä haluavat, ettei tule mitään turhaa ostettua.

 5. Anonymous sanoo:

  Kiitos matkasta, oli mielenkiintoista olla mukana täällä kotona:)

 6. Lilja sanoo:

  Nyt tuli mieletön matkakuume! Kiitos kattavasta infopaketista. :)

  • Soile sanoo:

   Kiva kun seurasit ja tosiaan itselläkin kuume vain kasvoi, kun noin vain selvittiin tällaisestakin matkasta kaikkine liikenteineen pojan kanssa :)

 7. Aivan ihana on ollut seurata matkaanne -myös 14-vuotias poikani on lueskellut mielenkiinnolla. Täällä haaveillaan myös, jos joskus vaikka pääsis Jenkeissä käymään. Matkakuumetta kasvatellen :)

  • Soile sanoo:

   Oi; onpa mukava kuulla, että nuorimieskin on pitänyt jutuistani:) Sinne vaan; loppujen lopuksi helppoa sinne on mennä, tekee vain päätöksen lähteä ;)

 8. Ulla sanoo:

  Minulle tuli eilen tietullimaksu kotiin! Olimme Kaliforniassa kolme viikkoa kesäkuussa. Onkohan tämä 48 h maksu -systeemi jotain aivan uutta? Lueskelimme paljon Kalifornia -juttuja ennen reissuja, mutta missään ei ollut asiasta mainintaa. Ekan kerran luin systeemistä laskun mukana tulleessa tiedotteessa. Täytynee maksaa pois.

  • Soile sanoo:

   Sama juttu minulla! Sain muutama viikko reissulta saapumisen jälkeen noin 60 euron tietullimaksun kotiin. Viikon päästä se hinta olisi tuplaantunut, joten maksoin heti. Alkuperäinen vero olisi ollut 2,75 dollaria, mutta tämä oli sellainen juttu, jota minäkään en ollut mistään nettijutusta bongannut, vaikka niitä paljon luinkin ennen matkaa. Luulin, että siellä on ne kopit, joissa istuu henkiö ja kerää tullimaksut. Laskun saatuani tarkemmin netistä asiaa tutkiessani löysin sitten tiedon, että nykyään nämä tullit pitää maksaa netissä :( Varmaan moni turisti ei tuota tiedä.. Jälkeenpäin mulle tuli vielä tieto autovuokraamosta, että hekin veloittavat korttiani 15 dollaria siitä kun olivat osoitteeni antaneet tullimaksujen perijälle :(

 9. Ulla sanoo:

  Meidän laskussa tullimaksu on 5,75 ja siihen sakko 57,50 päälle. No nyt selvisi sitten sekin, kun autonvuokraamosta (Alamo) on veloitettu parikymppiä, ilman selvitystä.
  Kerran ajoimme tietulliin, jossa oli kasööri ja maksoimme käteisellä 6 dollaria. Ja nyt jälkeenpäin, kun olemme miettineet tuota sakkoa, muistimme, että kerran ajoimme letkan mukana tullin läpi ja kukaan ei pysähtynyt, koska kopissa ei ollut ketään. Tienaavat varmaan aika hyvin, kun ei tarvitse maksaa palkkaa rahastajalle ja minkä extran saavat näistä rangaistusmaksuista!!

  • Soile sanoo:

   Veloittavat kyllä aika rankasti…mielestäni pitäisi kyllä vähän antaa turisteille armoa, mutta näköjään tästä on joku ”insinööri” kehitellyt loistavan rahastuskeinon :( Lueskelin vielä tarkemmin tuota uutta systeemiä ja jos oikein ymmmärsin, niin se on otettu käyttöön vasta tämän vuoden maaliskuussa…siksi siitä ei varmaan juuri netistä kokemuksia löytynyt. Ai siellä kuitenkin oli vielä noita kasööri-koppejakin kuitenkin käytössä.

 10. Ulla sanoo:

  Vielä palaan aiheeseen. Maksoin äsken kyseisen laskun ja kun tulostin kuitin, oli veloitettu ainoastaan alkuperäinen maksu 5,75!!! Tämä on reilua! Illalla olin vielä ko.laitoksen Facebook sivuilla ja voi mahdoton sitä kiukkuisten ihmisten määrää. Meni ihan tämän päivän puolelle kun niitä lueskelin…No, loppu hyvin kaikki hyvin. Hauskaa oli joka tapauksessa Kaliforniassa!!!!

  • Soile sanoo:

   Ai; mulla kyllä meni täydet 60 dollaria, maksoin Mastercardilla ja tarkistin vielä äsken laskusta, että 45 euroa oli mennyt :( Pitäisiköhän tehdä valitus ;)