11.05.2014

Kodin juhlat – ideoita ja inspiraatioita

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille. Äitienpäiväjuhlan lisäksi toukokuussa monessa kodissa suunitellaan kevään valmistumisjuhlia. Siksipä lähdinkin innokkaana mukaan Indiedaysin ja Kodin Ykkösen Elämäni Koti -yhteistyökampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on antaa vinkkejä erilaisten kodin juhlien järjestämiseen. Kodin Ykkösen Elämäni Koti -sivuilta löytyykin paljon kivoja ideoita ja inspiraatioita juhlaan kuin juhlaan.

Meidän perheen rippijuhlat, ylioppilasjuhlat ja valmistujaisjuhlat on jo vietetty, sillä lapsemme ovat jo kaikki työelämässä. Monet kivat juhlat onkin kotonamme juhlittu ja ajattelin vähän kertoa omista tavoistani järjestää kodin juhlia. Yleensä valitsen jonkun teemavärin,  jota pyrin toistamaan serveteissä ja somisteissa. Viimeksi meillä on vietetty nuorimmaiseni valmistujaisjuhlia keväällä 2010. Silloin teemavärinä oli turkoosi.

Ensimmäiset meidän kodissamme pidetyt suuremmat juhlat ovat olleet esikoisemme rippijuhlat vuonna 2000. Hankin silloin 30 kpl edullisia perusvalkoisia kahvikuppeja ja asetteja sekä 30 kpl kahvilusikoita, jotka ovatkin edelleen käytössä aina kun on tarvetta kahvittaa suurempi porukka. Mielestäni on tärkeää, että kattauksen kaikki astiat ovat samanlaisia ja kun tyytyy vähän edullisempaan astiamalliin, niin silloin voi hankkia isommankin määrän samanlaisia astioita. Astiat säilyvät hyvännäköisinäkin kun niitä käyttää vain kodin suurempien juhlien aikaan. Tällainen perussetti löytyy mm. Kodin Ykkösen Anno Kaiho -sarjasta. Anno Kaiho kahvikuppi ja Anno Kaiho asetti myydään kuuden kappaleen pakkauksina ja näistä esimerkiksi juuri tuollaisen 30 kappaleen sarjan kokonaishinnaksi tulisi 240 euroa. Ajaton perussetti kodin juhlien järjestämiseen :)

Valkoisen perusastioiden rinnalle voi sitten lisätä haluamaansa väriä. Keräilin tähän turkooseja tuotteita, joka on mielestäni raikas väripari valkoisen kanssa. Anno-kesäheinä pöytäliina,  Iittalan Kartio-lasit, Iittalan turkoosi Aalto-maljakko, Iittalan turkoosit Teema-lautaset ja Iittalan Mariskooli.

Moderni musta on myös aina tyylikäs juhlaväri. Valkoisten perusastiaston seuraksi valitsin musta-valko- ruutuisen Annon Loma pöytäliinan, Annon Loma -leipäkorin, Iittalan Nappula kynttilänjalat; 193 mm ja 107 mm, musta  Koti ruokalautanen tarjoiluvadiksi, Iittalan musta Aalto-maljakko, Iittalan musta Teema-muki ja Anno Pisara tarjotin.

Kirkkaita maljakoita voi koristaa teemavärein vaikkapa sävyihin sopivalla tapetilla tms. paperilla.

Lisää vinkkejä kodin juhliin kannattaa käydä kurkkaamassa Kodin Ykkösen Elämäni koti -sivuilta. Oikein mukavia suunnittelupäiviä kaikille tämän kevään juhlien järjestäjille:)


Comments are closed.