10.06.2014

Ensimmäistä kertaa ostoksilla Ebayssa

Olen mielenkiinnolla lueskellut bloggareiden Ebay-ostoksista ja Paypal-kuvioista. Kaikki tilaamiseen liittyvät asiat olivat minulle vielä pari viikkoa sitten täyttä ”hepreaa”. Mielenkiinto kuitenkin kasvoi jo sen verran suureksi, että innostuin itsekin kokeilemaan tuota ”ostosparatiisia”.  Googlettemalla löysin Henna`s Diary -blogista hyvät ohjeet, joiden mukaan sekä Paypal-tilin luominen, että Ebaysta ostaminen alkoi sujua helposti….vähän liiakin helposti ;)

Ensimmäisen ostokseni tilasin 28.5. ja se saapui tänään 10.6. pienessä pehmustetussa valkoisessa kirjepussissa. Päälle oli siististi kirjoitettu nimeni ja osoitteeni virheettömästi.

Tilasin kellon Englannista ja se maksoi kokonaista 13 euroa :) Mitään tulli eikä arvonlisämaksuja tule kun tuote tilataan EU-maasta. Tosin tilaukseni arvo oli niin pieni, että siitä ei olisi mistään maasta tullessa pitänyt maksaa tullia tai alv:tä. Mikäli tuote tulee esimerkiksi Kiinasta tai Amerikasta, niin silloin yli 22 euron lähetyksestä (postikuluineen) pitää maksaa arvonlisävero ja jos arvo nousee postituskuluineen yli 150 euron pitää siitä maksaa myös tulli. Tullimaksut vaihtelevat tuotteiden mukaan. Täältä löydät esimerkkejä eri tuotteiden tullimaksuista.
Aluksi luulin, että myyjä ei laitakaan kelloa tulemaan, koska sain tällaisen viestin heti tilausta seuraavana päivänä sähköpostiini (sensuroin myyjän oman nimen ja laitoin sen paikalle tähän ”myyjän nimi”, koska yleensä Ebayssa ei näy myyjien omat nimet ennen ostoa):
”Hello Soile;

”myyjän nimi”  has cancelled the postage label for the reason below:

Changed Mind

Your package will no longer be sent using PayPal Postage with Royal Mail.”

Mielestäni viesti kertoo selkeästi, että myyjä ei kelloa lähettäisikään ja kun rahapalautusta ei alkanut Visa-tililleni kuulua, niin ehdinkin eilen jo pyytää Paypal-tilin kautta maksuni palautusta. Hämmästelin vähän kun sieltä vastattiin, että heidän mukaan kello olisi sittenkin lähetetty. Vastasin Paypal-asiakaspalveluun, että olen saanut myyjältä viestin, jossa hän ilmoittaa ettei aio ollenkaan kelloa lähettää! Sieltä se kuitenkin tänään yllättäen tupsahti Royal Mailin toimittamana??? Miksiköhän tuo viesti sitten tuli? Kello on nyt kuitenkin täällä ja voi että se on upea!
Ihan tuo näyttää ajassakin pysyvän ja vaikka ei pysyisikään, niin johan sitä voi vaikka ihan koruna pitää :) Kellon sävy on nyt niin suosittu ruusukulta. Saa nähdä sitten kauanko ”kultaukset” kellossa pysyvät;) Säästäen kun vain juhlakellona pitää, niin eiköhän se sen 13 euron edestä kestä ;) Vähän liian löysä sen ranneke on, enkä saanut ohjeista huolimatta sitä lyhennettyä. Ajattelin käydä jossain kelloliikkeessä kysymässä jos ottaisivat pari palaa rannekkeesta pois. Mieheni kyllä sanoi, että nauravat sinut tuollaisen ”halppiskellon” kanssa ulos samantien :D Saa nähdä kuin käy ;)
Kello löytyy Ebaystä täältä ja minä valitsin myyjän valikoimista Rose Gold 1 -kellon.
Oletteko ostelleet Ebay:stä arvokkaampia tuotteita ja jos olette onko kaikki mennyt ihan hyvin? Itsellä tuntuu kuitenkin pieni epäilys jäytävän hinnakkaampien tuotteiden kohdalla. Varsinkin siellä myytävistä merkkituotteista ei taida oikein voida olla varma niiden aitoudesta. 

30 Responses to “Ensimmäistä kertaa ostoksilla Ebayssa”

 1. Avatar Jaana sanoo:

  Voi kuinka kaunis kello! Kiva, kun tilaus onnistui hyvin :) Kivaa tiistai-iltaa!

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos Jaana:) Kiva kokemus tuo ebay-tilaus ja nyt pitää koko ajan siellä olla katselemassa vaikka ja mitä :D

 2. Täällä myös käytetään Ebayta ahkerasti. Tai minä surffaan ja mies hoitaa kaikki muut. Hyvä työnjako :) Me ollaan ostettu sitä kautta muun muassa laskettelusuksia, lapselle leluja ja viimeiseksi videotykki, josta ei sitten loppujen lopuksi mennyt tulliakaan, vaikka siis olisi pitänyt. Joka kerta kaikki on mennyt hyvin. Sieltä palautteista voi kyllä hyvin nähdä jos jotain häikkää on jonkun myyjän kanssa ollutkin. Kätevä tapa säästää.

  • Avatar Soile sanoo:

   Mukava kuulla kokemuksia:) Tosiaan nuo tullit ja alvit tulee vain silloin kun tuotteet jää tulliin eli sieltähän ilmeisesti otetaan yhteyttä ja tuotetta ei toimiteta ennen kuin ao. maksut on maksettu. Olen tosiaan lukenutkin monesta paikkaa, että joskus menevät tullin ohi syystä tai toisesta. Ostajien kokemuksia lukemalla kyllä näkeekin vähän mistä kannattaa tilata:)

 3. Niin, ja tuo kello on aivan herkku.

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Oi, itse en ole vielä ebay maailmaan hurahtanut ja opetellut. Luen erittäin mielelläni lisää juttua jos tilailet ebaysta! Liekö sieltä löytyisi myös kivoja sisustusjuttuja?? Ja lisäksi minua kiinnostaa erityisesti Tornio/Haaparanta ostokset :) Olen sinun avullasi löytänyt Rustan, kiitos siitä!

  • Avatar Soile sanoo:

   Juu; voinkin tänne laittaa tilauksistani juttua:) Rusta on ihan huippu kauppa; sieltäkin tekee hyviä löytöjä.

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Ebay loistava paikka pieneen shoppailuun. On tullut tilattua kännykän kuoria/kansia, puhelin tarvikkeita ja koruja myös. Hinnat alle 22€, niin ei tule tullimaksuja. Ja jos tuote toimitetaan englannista, toimitus aika noin viikko. Ihmettelelinkin miten sinun tilauksessa meni noin kauan. Kun jos tuote tulee kiinasta, niin silloin toimitusaika voi olla kuukausikin. Mutta muuten positiiviset kokemukset Ebaysta. :)
  -Kati-

  • Avatar Soile sanoo:

   Näin on; saa nähdä onko aina joku pikku paketti tulossa ;) Aloin tuossa miettiä, että tarkoittikohan tuo myyjän yhteydenotto, että hän muutttaa toimitustapaa… No ihana kello ja peirllä on onnistuneesti;) Olenkin lukenut, että Kiinan toimitukset ovat tosi pitkiä.

 6. Avatar sirkkis sanoo:

  Kaunis on ja kestää varmasti koko rahan edestä jopa kauemminki.

 7. Kaunis kello ja kestää varmasti 13 euron edestä. Itse en ole ostanut eBaysta, mutta meidän nuoriso ostelee sieltä paljonkin – ja välillä tulli iskee, sitten taas ei;)

  • Avatar Soile sanoo:

   Oli kiva testata tuollaisella vähän edullisemmalla ostolla näin eka kerralla ja tyytyväinen olen ostokseeni:)

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Ostin Rajalla kauppakeskuksesta kellon jonka normihinta oli 40 e ja alennuksessa 10e. Se ei kuitenkaan pysynyt ajassa vaikka vaihdoin patterin 6e. Sekuntiviisarikin tikitti edestakaisin. Sen jälkeen olen ajatellut, etten osta halpaa kelloa, kyllä sen täytyy ajassa pysyä. Lyhensin rannekkeen itse täytelyijykynää käyttäen.

  • Avatar Soile sanoo:

   Tuo on ainakin tämän päivän pysynyt ihan ajassa ja on kyllä niin nätti, että pidän vaikka rannekoruna ja kattelen kelloa sitten kännykästä ;)

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Nuoriso meillä ostelee eBaysta milloin mitäkin ja aina on kaikki tullut perille asiallisesti ja ehjänä.
  Minä hoidan vaan tuon maksamispuolen :)
  Ulla

 10. Mä en ole ikinä ”uskaltanut” ostaa eBaysta, mutta pakkohan sekin on kokeilla. :)
  Kiitos siis vinkistä ja muistutuksesta…
  Ja toi kello on tosi kaunis!

  • Avatar Soile sanoo:

   Minä tyttö se rohkaistuin ja kokeilin :) Hyvä ostos ainakin tämä ensimmäinen :)

 11. Avatar Lumo sanoo:

  Olen käyttänyt Ebayta kymmenisen vuotta ja hankkinut kaikenlaista pientä.

  Suurin ostos on ollut hääpuku kahdellasadalla dollarilla. Olin teettämässä hääpukua Suomessa, mutta jossain vaiheessa menin paniikkiin ja olin ihan varma, että puvusta ei tule hyvä. Tilasin ”paniikkipuvun”, joka tuli aika nopeasti. Siihen aikaan se piti käydä itse tullaamassa, hämmästelimme sitä sitten yhdessä tullin virkailijanaisen kanssa.

  Puku oli itseasiassa istuva ja ihan hyvä, etenkin ottaen hinnan huomioon. Teetetystä puvusta tuli kuitenkin hyvä ja käytin sitä hääpäivänä. Ebay-puvun myin myöhemmin tuplahinnalla, joten mielenrauhan lisäksi sain vielä voittoakin!

  Kalliita ”merkkituotteita” en kuitenkaan ebaysta tilaisi, suuri osa niistä on feikkituotteita.

  • Avatar Soile sanoo:

   Oi; nuo juhlapuvut onkin tosi halpoja siellä. Minäkin olen tilannut Amerikasta Forever21 verkkokaupasta, joka ei vielä silloin toimittanut suomeen ja silloin tavarat piti hakea tullista ja suorittaa siellä tullimaksut. Nythän sieltä on myös Suomeen järjestetty toimitus niin ettei tarvita tullia välissä.
   Hyvää voittoahan noista voisi saada kun tilaisi ja sitten myisi täällä ;)

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei Soile,

  Minä olen tilannut iltapukuja ja bikineitä Ebayn kautta ja hyvin on toiminut. Kiinasta ja Euroopasta minulla hyviä kokemuksia -> tuotteet tulleet nopeasti ja postista noutamalla ilman tullia :) U.S.A:sta tulleet aina tullin kautta ja olenkin siihen kyllästynyt ja lopettanut sieltä tilaamisen kokonaan. Ostin ensimmäisen ostokseni Halle Berry Oscarpuku”kopion” jo muutamia vuosia sitten ja puku oli ihan mieletön, hinta muistaakseni n. 125€.

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiinassa hinnat ovatkin aivan älyttömän halpoja, mutta matkalla ilmeisesti menee vähän pitempään. Tullihan niistä pitäisi aina maksaa, mutta kaikkia lähetyksiä ei tulli taida huomata ;)

 13. Meilläkin on hyviä kokemuksia Ebaysta ja Paypallista :)

 14. Avatar Anonymous sanoo:

  Kaunis kello ja onnistunut aloitus Ebay -”uralle” :) Saamasi viesti tosiaan tarkoitti vain postitusmuodon vaihtumista, ei kaupan peruuttamista. Tuo englannin englanti on välillä hieman monimutkaisemmin ilmaistua kuin amerikan englanti. Ei muutakuin lisää ostoksia tekemään! :)
  t. yksi Englannin nettikauppoihin hurahtanut

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos :) Niinhän siinä tosiaan oli käynyt, että postitustapa vain oli muuttunut, mutta eihän sitä tuosta voinut oikein ymmärtää.

 15. Avatar Anonymous sanoo:

  Olen tilannut vaikka mitä ebaystä. Hääjuhliinkin lähes kaiken. Häämekonkin. Niin eu.sta kuin kiinastakin.. Meikit ja kaikki. Mutta koskaan ei ole vielä jäänyt tulliin mitään. Korkein summa ollut 65e :)