05.07.2014

Kalajoen Loma-asuntomessuilla

Reilun viikon kestävä kesälomareissumme alkoi eilen tutustumalla Kalajoen loma-asuntomessuihin. Ajellessamme sinnepäin sää vaihteli sateesta hyvinkin pilvisiin tunnelmiin, mutta puolen päivän maissa kohteeseen saapuessamme sää oli mitä parhain pilvipouta, joten alueeseen tutustuminen sujui miellyttävissä merkeissä. Kahlasimme yhteenmenoon eli täysin ilman taukoja kaikki 28 kohdetta ja kameraan taltiutui kuvia yli 300. Tosin tavanomaiseen tyyliini digipokkarilla pikaisesti räpsäistyjä ei niin hyviä otoksia ;)  Pikkuisen vajaa kolme tuntia saimme nopeaan kierrokseen aikaa kulumaan :) Mitään kauheita ruuhkia ja jonoja ei onneksi ollut.

Hulppeita huviloitahan siellä oli! Itseasiassa Loma-asuntomessut eivät taida erota enää Asuntomessuista muuta kuin pihojen osalta. Täällä Kalajoellahan oli oikein tarkat määräyksetkin jopa kasvien suhteen mitä pihoille saa laittaa.

Ajattelin ihan ensimmäiseksi esitellä oman suosikkikohteeni eli nro 21 K-raudan Omatalo Meriharakan. Minulle suosikki valikoituu suurimmaksi osaksi kohteen sisustuksen mukaan ;) Se vaan jotenkin on se suurin vaikuttaja itselläni kohteeseen ihastumiseen. Tämä kohde tosin on muutenkin sellainen tavallisellekin ihmiselle saavutettavissa oleva myös kooltaan, 87 m2. Siitä löytyy kaikki ja vähän enemmänkin mitä loma-asunnolta voisin itse odottaa.

Ihana valkoisuus mustilla tehosteilla kolahti vaan taas ja lujaa :) Kohteen sisustuksen on suunnittelu talo rouva itse eli Rita Kiiskilä. Onkohan hän sisustusalan ihminen; ainakin hänen kädenjälkensä on mielestäni erittäin kaunista ja osaavaa.

Katsoin ensin, että olohuoneen sohvat olisi Ikean Arild -mallistoa, mutta ne ovatkin Iskun VEGAS sohvat. Sohvapöytä ainakin näyttäisi olevan Ikean korkeakiiltoinen Lack-sohvapöytä, jota ei kyllä enää Ikean sivuilta löytynyt. Onkohan vielä mallistossa, tietääkö kukaan? Itselläni on samanlainen ja olen postannut siitä täällä.

Kohteen keittiö on Petra-keittiöiltä. Kaunis kattaus valkoisine neilikkoineen sai kyllä huokailemaan kokonaisuuden edessä :)

Valkoisia seiniä tehostamaan oli valittu upeat mustat puut. Jos oikein ymmärsin nämä puutehosteet ovat Mr Perswallin tapettivalikoimista. Sieltä löytyi monenlaista mallia, joista pystyi myös räätälöimään leveyttä ja korkeutta omiin tarpeisiin sopivaksi eli vaikka tuollaiseksi parin vuodan levyiseksi kokonaisuudeksi. Vuodat näyttivät olevan noin 45 cm leveitä ja ihan Easy Up -systeemillä tapetoitavia.

Makuuhuone oli yksi kauneimmista minkä olen ikinä nähnyt! Kuvakin kertoo jo paljon, mutta aina livenä paikanpäällä kaikki on vieläkin upeampaa. Luulisin, että näistä sulkalakanoista tulee myyntimenestys tämän makuuhuonesisustuksen innoittamana ;) Tutut, meidänkin makuuhuoneessa olevat Ikean yöpöydät siellä näyttää olevan :)

Perheen poika harrastaa ilmiselvästi skeittausta ;) Onkohan nuo kaikki laudat olleet hänen omassa käytössään :) Lastenhuoneeseen sopii niin hyvin kaikki pirteät värit!

Myös talon sauna on valkoinen. Puulaji näyttäisi olevan vaaleaa haapaa…ehkä vähän vielä lisävalkaistuna? Pesuhuoneessa oli myös valkoista pystypanelia valkoisten seinälaattojen seurana.

Pihalla oli paljon isoja terasseja, joista tässä takaterassi. Huomaa hienot pölli-penkit ja seinän lintupönttökoristeet.

Valkoiset rautaiset terassikalusteet muodostivat myös ihanan kokonaisuuden sivuterassilla. Terasseja talossa olikin jokaisen seinän reunalla; sekä katettuja että kattamattomia, joten joka säälle ja ilmansuunnalle löytyy mukava terassipaikka.

Talon pihalla oli myös pieni ulkosauna, sekin mustavalkoisin sävyin sisustettu.

Kaikin puolin ihana kokonaisuus ja ennustaisin messuvoittajaksi ;)


30 Responses to “Kalajoen Loma-asuntomessuilla”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Kaunis on ja paremmat kuvat sinulla kuin mitä lehdissä olen nähnyt!

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiitos kuvakehuista, nämä kuvat on muuten otettu ihan minun Samsung Trend puhelimella kun kameran akku oli jo loppunut. Kaksi ekaa kuvaa on otettu K-raudan esitteestä. Yllättävän hyviä kuvia tulee tuolla puhelimella!

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Minkäs merkkiset ovat nuo sulkapussilakanat?

 3. Avatar Aikku sanoo:

  Tämä on myös minun suosikki. Ihanat nuo koivupölkkytuolit. Olohuoneen pöytä kiinnostaisi itseäkin, kun oma on lasia, ja siinä näkyy kaikki pöly. Harmi, jos sitä ei enää ole saatavilla Ikeassa. Terassit ja sen kalusteet ovat myös upeat. Hieno kokonaisuus!

 4. Avatar Elina sanoo:

  Miten siinä teranssikilpailussa kävi?

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Kai huomasit että skeittilaudatkin on tapettia :)

  ”Tero ja Rita Kiiskilän itselleen rakennuttama Meriharakka muistuttaa väriensä puolesta enemmän lokkia kuin harakkaa. Upeaa sisustusta hallitsee valkoinen, lisäväreinä harmaa ja musta.

  Meriharakan valkoisilla nahkasohvilla voi istuskella nauttien NunnaUunin valkoisen takan roihusta. Jopa saunassa Tulikiven toimittaman kiukaan kivet ovat valkoiset.
  Perheen 9-vuotias poika on saanut seinälleen skeittilautoja, jotka paljastuvat tapetiksi vasta aivan lähietäisyydeltä. Tapetti on tilattu Mr Perswallilta.”

  Koko juttu: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/talta+nayttavat+kesamokit+nykyaan/201405683906

  • Avatar Soile sanoo:

   No olipa vain aidon näköistä tapettia! Merilokki tosiaan olisi ollut osuvampi nimi tälle ihanuudelle ;)

 6. Avatar Heli sanoo:

  Onhan tuo hieno, mutta jotenkin menee aivan yli ymmärrykseni se, että tuollaiset talot on ”kesäasuntoja”. Tai ”kakkosasuntoja”. Ilmeisesti nykyihmisillä on halu omistaa kaksi asuntoa/taloa… tuossahan on varustelut ja neliöitäkin ihan niin kuin missä tahansa (pienessä) talossa. Pistää myös silmään, että naapurusto on ihan vieressä – onko se sitten niin mahtavaa, kun on seinät lattiasta kattoon upeasti lasia ja siellä on kuin akvaariossa naapurien nähtävillä…? No, kuten sanoin, hienohan tuo on, mutta minun käsitys kesämökistä on ihan toisenlainen. =)

  • Avatar Soile sanoo:

   Joo; ei näitä tosiaan voi kesämökiksi sanoa ja olisiko se tuo loma-asunto sitten nimeksikin juuri siksi muotoutunut ;) Ihmiset ovat nykyään niin mukavuuden ja kauneuden haluisia;)

 7. Avatar Mysterious M sanoo:

  Olipa ihana ja varsinkin tuo sauna. Tuo puu-tapetti oli myös tyylikäs, tuli ihan himo, että minnekäs kotona tuollaisen puun lykkäis! Hauska, että suosivat sisustuksessa myös jokaisen kukkarolle sopivaa Ikeaa.

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Kävin viime viikoilla Haaparannan Ikeassa ja siellä ei ainakaan enää ollut mallistossa korkeakiiltoista Lack-sohvapöytää. Harmi, sillä sellaisen oisin voinut hankkia.

 9. Avatar sirkkis sanoo:

  Koko pohjaratkaisu on hyvä ja raikasta ja niin rauhallista on kokonaisuus sisustuksessa, tykkään myös

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  Itsekin kävin Kalajoella meiltä vain 550 km mutta kannatti, paljon uutta ja kaunista ja kuitenkin aika tasapäinen tyyli harmaalla ja valkoisella mennään vieläkin.
  Kävelin sisään erääseen taloon ja edellä meni pariskunta jotka hämmästelivät talon keskeneräisyyttä ja juuri siinä huvilassa oli tehosteena raakaseinät harmaalla betonilla, niin me ajattelemme eri tavalla jokainen.

  Kiti

  • Avatar Soile sanoo:

   Harmaata ja valkoista oli tosiaan paljon, mutta kaikki kohteet olivat kuitenkin minun mielestäni tosi kivasti sisustettu. Paljon riitti ihasteltavaa. Moni ei varmaan ymmärrä, että betoniseinät ovat nyt niin IN ;)

 11. Avatar Anonymous sanoo:

  Ja vielä jatkan, minä taas innostuin Smyygi tapetista mutta kun etsin sen tiedot niin anta olla hinta oli melkoinen, tapetti oli kuin vanha rapistunut lautaseinä , vaalea väriltään, iiiihhhhana.

  Kiti

  • Avatar Soile sanoo:

   Monenlaisia tapetteja sieltä tosiaan löytyi…. ja olihan ne hinnat vähän korkeita, mutta jos vain yhden tehosteseinän tekee, niin ei varmaan pääse kovin suuriin hintoihin kohoamaan….

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  Voiko sisustus pahasti epäonnistua kun käytetään lasia,valkoista ja mustaa.. näin sisustetut talot,huvilat ovat kyllä kovin persoonattomia ja toistensa toisintoja.Esineisiin ei ole mitään suhdetta,kierrätykseen kun kyllästyttää ja uutta tilalle pintatrendien mukaan.En arvosta. -Skeittilaudat on muuten tapettia.Sonja

  • Avatar Soile sanoo:

   Kaunista oli; tykkäsin kovasti, mutta toki makuja on monenlaisia:) Niinhän se kuulemma onkin tapettia :)

 13. Avatar Anonymous sanoo:

  Mieluisin kohde minunkin mielestäni. Harmi vain etten löytänyt sohviakaan valikoimista, ainakaan valkoisia, olisin samanalaisen setin voinut hankkia kotiinikin.

 14. Avatar Annukka sanoo:

  Aivan ihana. Huoh.

  Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan koivupöllijakkarat terassilla kruunaa kokonaisuuden :)

  (Yllättäen sulkatyynynpäällisiä on tulossa L&R:n syysmallistoon. Hinnoista en tiedä, mutta tarviikin mennä kurkkaamaan Annon vastaavat Kodin1:stä :)).

  Kiitos hienoista kuvista. Katsotaan, jos itse saisin jotain aikaiseksi Jyväskylässä. Poiketaan siellä matkalla, kun lähdetään lomareissuun. Tosin sattunee kaikkein ruuhkaisimpaan aikaan, joten voi olla mahdotonta saada kuvia ilman ihmisiä ja niitä taas en halua :))

  • Avatar Soile sanoo:

   Tää oli niin selkeästi suosikki. Saattaa olla sulkajutskat halvempia Kodin ykkösessä ko L&R: llä ;)
   Tänään on kamera täyttynyt sitten Jyväskylän messujen kuvista ;)

 15. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei ! Onko ideoita kellään mistä voisi saada noita koivu jakkaroita ? Kaikkialta olen metsästänyt, omin voimin ei ihan koivut metsästä kaadu :D ovat aivan ihania !

  • Avatar Soile sanoo:

   En kyllä osaa sanoa, mistä niitä saisi… Toivottavasti joku näkee kyselysi ja vastaisi. Voisit vaikka FB:ssä kysellä niillä myydään/ostetaan-palstoilla jos sinulle on Facebook-profiili?