14.07.2014

Jyväskylän asuntomessujen kohde 34

Kuten jo kerroinkin oli yksi Jyväskylän Asuntomessujen suosikkini kohde nro 34.

Sekä sisustuksen sävyt, että talon julkisivu ja pohjaratkaisu miellyttivät minua.

Talo oli myös kivalla paikalla, kun tontin yksi sivu rajoittui metsään. Tällä sivulla olikin talon keittiö-olohuone, josta oli pääsy metsän reunassa olevalle terassille.

Keittiö-olohuone -tila on talossa mukavan avara. Tällaisen ison yhtenäisen tilan minäkin näkisin haavetalossani :) Sisustuksen sävyt olivat musta-valkoinen, jota on piristetty oranssilla. Alaslaskettu osa katosta oli tehty näyttävästi koivuvanerilla. Keittiökalusteet ovat tasoja myöten valkoiset, paitsi saareke on kokonaa musta. Hieno kokonaisuus! Keittiön liesituuletin on sijoitettu huomaamattomasti kattoon.

Olohuone-keittiötilan isoista ikkunoista on kaunis näkymä metsään päin. Ikkunoista tulvii tilaan valoa joka seinältä, joka teki kohteen kuvaamisen vähän haastavaksi ;)

Olohuoneen yhteydessä on vielä yksi huone, jonka ovena ovat Tankin liukuovet. Näin ovet eivät vie tilaa avoinna ollessakaan! (Kuva on saamastani Tankin aineistosta).

Talon keskellä on eteistila, jonka yksi seinä on kokonaan oranssi. Lieneekö sävyinspiraatio tullut ulko-oven sävystä vai toisinpäin. Eteisen liukuovikaapistot ja kodinhoito- ja saunatiloihin vievät liukuovet ovat TANK Indoor -järjestelmää.

Saunan lauteet ovat valkoista haapaa, seinät puolestaan mustat, hieno kontrasti! Pesuhuoneen laatoitus on toteutettu kahdella erilaisella kiiltävällä valkoisella laatalla, toinen sileä ja toisessa vähän ruudutuskuviota.

Alakerran wc on myös musta-valkoinen ja seinissä samoja laattoja kuin pesuhuoneessakin. Seinäwc:t ovat kovasti yleistyneet.

Alakerrass on yksi makuuhuone, jossa tehosteena oli kiva pallokuvioinen tapetti. Täällä Tank- liukuovikaapiston ovet olivat seinän kanssa samalla tasolla, siistin näköinen toteutus.

Yläkerrassa on musta-valko-harmaa sävyin sisustettu vanhempien makuuhuone.Suuri mustalehtinen tehostetapetti näyttää kivalta. Täällä on myös vaatehuone, jossa on Tankin avonaiset säilytysjärjestelmät. Huoneessa on myös parveke, josta näkymät ovat tontin metsäiseen reunaan.

Yläkerrassa on vielä työhuone, jossa taloon valitut sisustussävyt toistuvat. Huomaa hauskat Lintukoto-valaisimet :)

Yläkerran wc:n kaikki seinät ovat mustaa kiiltävää laattaa, osat seinistä sileällä laatalla ja osa ruutukuvioisella. Valkoiset kalusteet mustia seiniä vasten näyttivät upealta!

Valitettavasti kuviin ei saa vangittua kokonaan sitä kivaa kokonaisuutta, minkä taloissa paikanpäällä näkee. Jyväskylän messuilla on paljon monenlaisia ja monensävyisiä sisustuksia ja useitakin kohteita, joista pidin eli yhtä ylitse muiden suosikkia en osaisi nimetä :)

Ajattelin joitakin messukohteita blogissani esitellä; en kuitenkaan ehkä kaikkia. Olisiko teillä blogini lukijoilla mielessä joitain taloja, mistä haluaisitte minun tekevän postauksia? Kuvia otin joka kohteessa aika paljon.


10 Responses to “Jyväskylän asuntomessujen kohde 34”

 1. Avatar Neilikka sanoo:

  Varsinaisesti en osaa jotain tiettyä taloa toivoa, mutta haluaisitko tehdä lastenhuoneista koostetta? :)

  • Avatar Soile sanoo:

   Minäpä teen joku päivä ja voisinkin tehdä tuollaisia koosteita huoneittain, ehkä noin kohteen mukaan saisikin paremmin vinkkiä :)

 2. Avatar Heli sanoo:

  Vitsi, mä olen niin iloinen että tämä kohde on kovasti tykätty. Sen on nimittäin sisustanut mun lapsuudenystäväni!! (SisustusTaina) Jee, hyvä Taina!!!

  • Avatar Soile sanoo:

   Minäkin tunnistin Tainan heti Deko-lehdestä lukiessani kohteen sisustajasta. Tainan blogia on tullut silloin tällöin seurattua:)

 3. Avatar Annukka sanoo:

  Mun ei paranis enää yhtään katsella näitä messujuttuja, kun vasta oon ens viikolla menossa sinne :). Pelkään, että sit kun oon paikan päällä, niin on sellainen tunne, että kaikki on jo nähty :D

  Mutta vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoisilta kohteet näin ennakkoon. Että tosi kiva pitkästä aikaa päästä paikan päälle. (Mies tosin on toista mieltä, mutta ei auta ny :))

  • Avatar Soile sanoo:

   Voin kuule vakuuttaa, että vaikka kuinka paljon noita kuvia kattelis, niin sitä live-tunnelmaa paikanpäällä ei mikään kuva pysty ilmaisemaan. Ne kohteet näkee oikeasti ja parhaiten vain siellä taloissa, joten ihan huoletta voit kuvia katella :) Mukavaa messupäivää teille!

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Heippa!

  Itse pidin talon nro 14 sävymaailmasta. Siitä olisi mukava saada postaus. Lisäksi olin merkinnyt ylös, että selvitä Lakka Kivitalot Heikkisen ruokapöydän valaisimen valmistaja. Onko sinulla vinkkiä, mistä sen pystyisi selvittää?

  T: Maria

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Sanotaanko tuosta pesuhuoneen laatasta ”tuohikuvio”. Varmaan aika haasteellinen saumata. T. Sipe