16.07.2014

Lastenhuoneita Jyväskylän Asuntomessuilla

Kyselin tuolla edellisessä postauksessa mahdollisia asuntomessukohde-toivepostauksia ja sainki eräältä lukijalta toiveen esitellä Asuntomessujen lastenhuoneita. Ihan kaikista taloista ei lastenhuonetta ole tullut kuvattua tai sitä ei ole ollut, mutta aika monta otosta tuli niistäkin näpsittyä.

Honkatalojen CUBE 170 (kohde 2) lastenhuoneen virkattu matto houkuttaa kovasti tarttumaan virkkauskoukkuun :)

Talon 2 toisen lastenhuoneen tyyli on hempeän romanttinen. Huomaa, että oikein leveään ikkunaan voi myös toteuttaa laskosverhot kivasti useammassa osassa.

Pohjolan Design-talon KÄPYLÄn (kohde 5) on sisustanut Pientä Pintaremonttia ohjelmasta tuttu Maarit Hiltunen. Koko kohteen sisustus oli yksi monista suosikeistani. Kauniita tauluja, esineitä, kalusteita ja sävyjä.

Passiivikivitalo PERHE (kohde 6) on saanut varmaan nimensä perheen koosta ;) Taloon tulee nimittäin asumaan vanhemmat ja seitsemän lasta. Niinpä kivoja lastenhuoneita oli tässä kohteessa useampiakin; poikamaista….

….tyttömäistä….

…lastenhuoneissa oli leikitelty erilaisilla maalikuvioilla….

…ja sävyillä.

Onkohan lapset itse saaneet vaikuttaa huoneidensa sävyihin :)

Lammi-kivtalo LUNAn (kohde 11) lastenhuoneessa oli sävyinä raikasta lilaa, roosaa ja valkoista.

RTV-Pintamateriaalitalossa (kohde 12) oli paljon erilaisia kivoja tapetteja.

Kontiotuotteen LAAJARANTA (kohde 14) ihastutti lastenhuoneen raikkailla väreillä.

Deko-talojen DEKO 149 (kohde 18) sisustussuunnittelija oli tuonut lastenhuoneeseen aitoja puukalusteita.

Lammi-Kivitalo SAMPOn (kohde 19) roosan sävyisen huoneen asuttaa luultavimmin nuori neitonen ;)

Honkarakenteen Honka HARMONIAn (kohde 20) poikein huoneiden verhot ovat kivat; niihin ei paljon kangasta kulu ja sitli näyttävät tosi hyvältä.

Kohteen 20 perheen pieni tyttö viihtyy varmaan hyvin suloisessa huoneessaan :)

Skammin talossa (kohde 23) värejä ei ollut säästelty.

Kastellin MODERNI 147 sisustaja (kohde 25) oli sisustanut vedenvihreän huoneen pienelle vauvalle.

Forte Kivitalo FENDARIssa (kohde 26) oli minun tämänhetken suosikkitapettejani, vaakaraitaa punasävyisenä….

…ja vedenvihreänä.

Älvsbytalon SUOMETAR (kohde 27) ihastutti kivoilla tapeteilla ja sävyillä.

Lakan Betoni talo Heikkiseen (kohde 29)  on myös tulossa vauva-asukas.

Kohteessa on myös leikki-ikäisen lapsen huone.

Deko-talojen DEKO 159 (kohde 30) lastenhuoneessa on suloinen perhosvalaisin.

HB Kivitalon (kohde 31) lastenhuoneessa on pirteää keltaista….

….ja punaista.

Lapplin DUOssa (kohde 32) on lastenhuoneeseen valittu kiva mustapalloinen tehostetapetti.

Talo LUCK (kohde 35) oli myös yksi suosikkikohteeni. Kaunista puhtaanvalkoista oli kautta linjan terästetty pirteällä punaisella.

Valmisjukka AURINKO 116 (kohde 37) oli tuonut auringon lastenhuoneeseen kirkkaankeltaisilla verhoilla.

Villa Muuramen (kohde 38)  lastenhuoneesta oli useita uloskäyntejä; vaatehuoneen kautta työhuoneeseen, aulatilaan ja vielä kolmannen kerroksen saunatiloihin vieviin portaisiin.


16 Responses to “Lastenhuoneita Jyväskylän Asuntomessuilla”

 1. Avatar Mamappétit sanoo:

  Kaikki talot oli jotenkin niin samaan sävyyn sisustettu tuolla messuilla että ei oikein iskenyt. Toisaalta olihan siellä kiva käydä, ku viimeks ollu 11 vuotta takaperin enkä muistanu että minkälaista asuntomessuilla on. Toi kohde 19 huone oli ihana kyllä! Kiva että on käytetty värejä.

  • Avatar Soile sanoo:

   Minusta taas tuntui, että nyt oli vihdoinkin monenlaista tarjolla oli väriäkin useassa kohteessa. Kalusteitakin oli ruskeaa, mustaa, valkoista ja puunsävyä. Kohde 19 oli kokonaisuutenakin tosi upea; alakerran sävyt olivat hillityn harmaa-valko-mustat ja ripaus beigeä koristetyynyjen muodossa.

 2. Avatar TanjaP sanoo:

  Aika laimeaa,itselle tulee tunne että huoneet ovat kooltaan 7-13m2,missä on tilaa leikkiä tai muuttaa huone teini tai koululaiselle sopivaksi?Hyvin olet saanut kuvattua tunnelmen,sitä en kritisoi missään nimessä mutta tila ei vaan kohtaa tarvetta näillä(kään)messuilla.

  • Avatar Soile sanoo:

   Voi; ja minusta kun tuntui, että nyt oli väriäkin! Huoneet eivät tosiaan järin suuria ollut, mutta nyt onkin menty vähän pienempiin taloihin. Nämähän ovat useimmat aitoja ihmisten rakentamia koteja, joten sikäli kai heidän tarpeensa ovat täyttyneet. Tosin oli siellä sitten joitain myyntikohteitakin.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Arvostelu on halpaa hupia ja se kaikille suotakoon. Kuvissa esiintyy meidän makuuhuoneita. Koot ovat 10-17 neliötä.

  • Avatar Soile sanoo:

   Kauniita kaikki ja varmasti asujiensa toiveiden mukaisia, sehän on se tärkein juttu, että he, jotka näihin koteihin asettuvat myös viihtyvät:) Onnea uuteen kotiin :)

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei,
  Osaatko sanoa mistä tuo Älvsby-talon kuvissa ollut ihana muumi-lamppu on? Sopisi meidänkin lastenhuoneeseen :)

 4. Avatar Saara sanoo:

  Onpa monenlaista tarjolla! Kivoja ideoita ja yksityiskohtia näissäkin huoneissa. Erityisesti silmiin pisti nuo maalaukset ja tarrat(?) huoneiden seinillä. Että ei sen aina tarvitse olla tapettia. :) Pitääpä käydä katsomassa ihan paikan päällä tässä joku päivä.

  • Avatar Soile sanoo:

   Oli kyllä nyt tosi monenlaista tyyliä ja väriä:) Paikan päällä kaikki näyttää paljon ihanammalta! Kuviin ei oikein saa talletettua sitä todellista tunnelmaa, joten kannattaa kyllä käydä siellä:)

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei! Kivaa että jaksat tehdä näitä postauksia, tunnustan että jo ennen asuntomessujen alkamista odotin että blogistasi saa sitten lukea ja katsella tunnelmia.. :) Toivoisin vielä postausta valaisimista ja valaistusratkaisuista, jos mahdollista?

  • Avatar Soile sanoo:

   Kiva kuulla, että kiinnostaa:) Valaisimista olisi pitänyt vähän eri tyyliin ottaa kuvia, jotta niistä saisi kivan postauksen, mutta katsotaan:)

 6. Avatar Kaija sanoo:

  Hienoja kuvia!
  Valitsin Älvbytaloon (kohde 27) tapetit ja lattialaminaatin heidän omasta kokoelmastaan. Valikoima oli suppea, joten tapetit saneli muut sisustusmateriaalit ympärilleen. Kaikki valaisimet sain lainaksi Keittiö ja sähköstä Yliopistonkadulla sijaitsevasta liikkeestä, paitsi pojan huoneen pöytävalaisin ei ole sieltä.

 7. Avatar Katariina/Kotikuja19 sanoo:

  Kivan näköisiä huoneita. Osaatko sanoa mistä tuo Honkatalojen CUPE170 (kohde2) romanttisen lastenhuoneen valkokuultoinen lipasto on. Se on kyllä aivan ihastuttava.

  • Avatar Soile sanoo:

   En valitettavasti tiedä. Kohteen on sisustanut Emilia Pesonen, joten voisit kysyä häneltä. Hänen sähköposti on emilila.pesonen (at) gmail.com