18.12.2014

Olohuoneen uudet taulut

Meillä on olohuoneessa kaksi uutta taidegrafiikka taulua. Taulut ovat oululaisen Susanna Karvosen käsialaa.DSC_1714Tyttäreni lähetti minulle kuvia hänen teoksistaan ja ihastuin taloaiheeseen, joita silloin oli valmiina vain yksi. DSC_1647Pyynnöstäni Susanna teki minulle toisen taloaiheisen grafiikan ja nyt ne ovat kehystettynä meidän olohuoneen Bestå-kaapin päällä.DSC_1719Tosi upeita ja sopivat meidän uuteen musta-valkoiseen sisustukseen hienosti.DSC_1644Tummempi talotaulu on taiteilijan 1/50 vedos.DSC_1740Vaaleampaa talotaulua tulee taiteilija valmistamaan vain viisi kappaletta ja minun tauluni on niistä toinen eli 2/5 vedos. DSC_1743Tässä vielä pieni infotietoisku taidegrafiikasta Wikipedian sivuilta:

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa tehdään taidetta käyttämällä erilaisia painotekniikoita. Lopputulosta sanotaan vedokseksi. Grafiikka-nimitys tulee kreikan grafein-sanasta, joka tarkoittaa suomeksi kaivertaa, piirustaa, kirjoittaa.

Ensin taiteilija valmistaa painolevyn, jolle painoväri levitetään. Painolevyltä taiteilija vedostaa varsinaisen teoksen paperille tai muulle alustalle. Vedostamiseen käytetään tavallisesti prässiä. Yhdestä laatasta voidaan tehdään useita vedoksia, jotka numeroidaan. Taiteilija myös vahvistaa signeerauksellaan jokaisen vedoksen, ja yksittäisiä vedoksia pidetään erillisinä teoksina. Vedoksia voi olla yksi tai jopa useita satoja riippuen käytettävästä tekniikasta ja halutusta vedosmäärästä.

Taidegrafiikan vedoksen alareunassa pitäisi olla taiteilijan käsin merkitseminä seuraavat merkit:

 • vedoksen numero/koko sarjan vedosten määrä
 • vedosmerkintä
 • taiteilijan signeeraus”

 

 

 

 


6 Responses to “Olohuoneen uudet taulut”

 1. Avatar Hannaliina sanoo:

  Onnea uusille taidehankinnoille!

 2. Avatar Pike sanoo:

  Hienoa, oikeita tauluja, oikeaa taidetta, onnittelen hankinnastasi, aivan liikaa näkee ”kaikenlaista kuvaa” muuten kauniissa kodissa. Tällaiset ovat oikeita pisteitä iin päälle.

 3. Avatar Kirpparikeiju sanoo:

  Onpa hienot! Voisin ottaa omaankin kotiin, vaikka ovatkin mustavalkoiset :)

  • Avatar soile sanoo:

   Tykkään tosi paljon; ovathan ne aidot teokset toisin kuin minun ”word-tulosteet” ;) Eikä olleet kalliitakaan :)