16.01.2015

Näin paistan täydellisen pihvin

Mikäli meidän perheessä tehdään jotain vähän ”fiinimpää” ruokaa, niin yleensä se on takuumureasta naudanfileestä valmistettua pippuripihviä. Siksi olikin kiva päästä Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan, jossa sain testata ihanaa Irish Dry Aged Premium Quality Beef -merkin pihvejä.  Juhlava pihvi vaatii tietysti juhlavan kattauksen kynttilänvalossa ;)    DSC_2150Testauksessa käytetty pihvi oli Lidlin irlantilaisen laatuliha -sarjan Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak eli entrecote-tyyppinen naudan etuselästä leikattu ribeye -pihvi. Pihvit on kätevästi pakattu kahden 200 gramman kokoisen pihvin pakettiin, josta ne on helppo maustaa ja pistää pannulle. Sarjan pihvit ovat valmistettu vain parhaasta, valikoidusta naudanlihasta. Tarkan raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu ja liha on erityisen mureaa ja mehevää. Hereford taas on nautarotu, joka on jalostettu ainoastaan lihantuotantoon ja on tunnettu hyvänmakuisesta lihastaan. DSC_2187Saimme vapaat kädet tehdä pihvistä mieleisen reseptin mukaan jotain hyvää. Päädyin valmistamaan pippuripihvit maustevoilla, lisäkkeenä Lidlin Deluxe Duchess-perunat ja yrttisalaatti. Kaikkien mukana olevien bloggareiden reseptit on talletettu tätä kampanjaa varten luodulle kampanjasivulle. IDRUOKATärkeintä pihvin kuin pihvin valmistuksessa on lihan valmistaminen huoneenlämpöisenä eli muista ottaa lihat vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mikäli lihan paistaa suoraan jääkaappikylmänä se saa ”shokin” ja valuttaa kaikki nesteensä ulos, jolloin lihasta tulee kuiva. Lihan maustamisessa on kahta tapaa; ennen tai jälkeen paistamisen. Itse suosin ennen paistamista sen vuoksi, että pippuri ikäänkuin pehmenee pannulla eikä maistu niin ärhäkältä jos sen lisää valmiiseen lihaan.  Pippuria saa laittaa ihan reilusti! Omaan makuuni myös pihvi mediumina eli vähän punertavana sisältä on parasta. Näitä muhkeita pihvejä paistoin 2 minuuttia per puoli ja oli hyvää ja mureaa! Älä myöskään syö pihviä välittömästi pannulta oton jälkeen vaan anna sen vähän aikaa vetäytyä. DSC_2201Vetäytymisaikana voit asetella lisäkkeet kauniisti lautaselle ja sitten vain pihvi lisäkkeiden viereen ja annos ruokailijan eteen :) Voista, aurinkokuivatuista tomaateista, pippurista ja persiljasta sekoitettu Maustevoi täydentää makuelämäyksen!DSC_2219Salaatin valmistin ihanista yrteistä; rucolaa, minttua, tammenlehvä- ja jääsalaattia. Kuvassa näkyvät myös tarvittavat salaattikastikeainekset, joilla salaattiin valmistui pirteän sitruunainen makulisä.DSC_2252Ribeye Steak pihvi oli todella maukas ja murea!  Entrecote-tyyppisenä pihvi on vähän rasvaisempi ja sen vuoksi pihville tulee paistettaessa maukas karamellisoitunut paistopinta.  Suosittelen myös lämpimästi noita pakastevalmiita Duchess-perunoita; valmistuvat 20 minuutissa uunissa, joten koko juhlavan aterian valmistamiseen ei kulu juuri puolta tuntia kauempaa.DSC_2217Erinomainen juhlaruoka, jota on tullut testikerran jälkeen jo pari lisäkertaakin haettua Lidlistä :) Yhteistyökampanjassa on mukana myös arvonta, jossa voit voittaa 100 euron lahjakortin Lidliin. Mukaan lahjakortin arvontaan pääset ännestämällä suosikkireseptiäsi kampanjasivuilla. Onnea arvontaan!DSC_2174

 

 


8 Responses to “Näin paistan täydellisen pihvin”

 1. Herkullisen opettavainen postaus – kiitos, Soile! :)

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos :) Pihvin paistaminen oon tosiaankin melkoinen taitolaji; vaikka kun sen tekee oikein, niin helppoahan se onkin :)

 2. Avatar Jaana sanoo:

  Kyllä naudanpihvit on niin hyviä! Huomenna ois taas aikomus paistaa ulkofilepihvejä :) Herkullisen näköinen annos, nam!

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä se vaan niin on :) Nämä pihvit oli vielä uusi tuttavuus minulle, pieni rasvalisä teki pihvistä ihanan mehukkaan ;)

 3. Avatar happystarhome sanoo:

  NAM, miten herkullinen ateria :) ja kaunis kattaus :) Mukavaa viikonloppua!

 4. Avatar riika sanoo:

  moikka!

  oon vähän tumpelo tekemään mitään liharuokia, sillä oon ollut pitkään kasvissyöjänä enkä yksinkertaisesti osaa enää kokata lihasta mitään :D

  mutta kysynkin siis että katsoitko tarkasti kellosta tuon 2min/puoli vai veditkö fiiliksen mukaan? Pihvien paistaminen kiinnostaa, mutta jotenkin homma jännittää koska en haluaisi pilata lihaa vetämällä sitä läpikypsäksi tai jättämällä raa’aksi. Etenkin kun itselläni vaikuttavat lihansyönnissä vielä nämä eettiset kysymykset ja haluaisin ”kunnioittaa” raaka-ainetta.

  • Avatar soile sanoo:

   Pihvit ovatkin parasta liharuokaa :) Kyllä; katson tarkasti kellosta tuon ajan eli laitan ihan uunin hälyttimen kahdelle minuutille hälyyttämään kun se aika täyttyy. Sitä aikaa on minusta muuten niin vaikea arvioida.