07.06.2015

Behind the Scenes -toimittajahommissa

Pääsin mukaan aivan huikeaan juttuun, jossa saimme seurata ja raportoida Asuksen uuden Transformer Book T100 Chi:n tietokoneen Suomen lanseeraus-kuvauksia. Neljän muun Indiedays-bloggarin kera olemme mukana Indiedaysin ja ASUSin kampanjassa, jossa pääsimme hääräämään kuvausten taustalla haastatellen ja kuvaten tapahtumaan osallistuneita henkilöitä. Minun lisäksi mukana olivat bloggarit blogeista Are you feeling fashionableBut I’m a human not a sandwich,  Just My Imagination ja Uino.

Lensin päiväksi Helsinkiin ja kokoonnuimme bloggaaja Alexa Dagmarin kotiin, missä kuvaukset suoritettiin. Upea koti, josta Alexa pitää myös asuntoblogia. Sieltä löytyy enemmänkin tietoa ja kuvia heidän kauniista huoneistostaan. Sisustusbloggarina haluan kuitenkin vähän enemmänkin esitellä tätä Alexan kaunista kotia ;)

Ensimmäiseksi istahdimme Alexan hohtavan valkoisen keittiön pyöreän marmoripöydän ympärille haastattelemaan häntä tämän ihanan kodin yksityiskohdista.Muistikirjamme täyttyivät tiedoista, joita ”toimittajina” jutuissamme tulisimme tarvitsemaan ;)Alexa kertoi, että hän ja hänen poikaystävänsä ovat hankkineet huoneiston elokuussa 2014 ja täydellinen remontti asunnossa aloitettiin lokakuussa 2014. Remontti, jonka he suunnittelivat kokonaan itse, valmistui helmikuussa 2015. Uudessa kodissaan he ovat siis asuneet noin kolme kuukautta ja eivät voisi tyytyväisempiä olla valoisaan kolmen huoneen ja keittiön asuntoonsa. Kodin kaikki kiintokalusteet ovat Nixi-keittiön valkoisella kehysovella. Keittiön tasot ja ruokapöytä ovat upeaa vaaleaa marmoria.Myös olohuoneen sohvapöydissä toistuu marmori. Pöydän jalat ovat kullan sävyä, jota vaaleassa asunnossa on käytetty myös muissa yksityiskohdissa. Kodin lattiat ovat kivasti kalanruototyylillä asennettua valkokuullottettua tammea.Kodin sävymaailma on erittäin vaalea. Hämmästyttävän sulassa sovussa keittiön kromin sävyisten kaappien vetimien kanssa sopivat pieninä ripauksina sohvapöytien messingin sävyiset jalat sekä saman sävyn yksityiskohdat valaisimissa, eteisen upeassa peilissä, taulun raameissa ja väliovien vetimissä.Olohuoneen taulujen yläpuolella on loistava keksintö; kattoon erittäin huomaamattomasti upotettu valkokangas! Makuuhuoneen valkoiseen sävymaailmaan on lisätty beigeä sängynpäädyn muodossa. Mustakehykseiset taulut tuovat tilaan ryhtiä. Seinien sävyinä koko asunnossa on käytetty kahta eriä Tikkurilan vaalean harmahtavaa sävyä; G487 ja F487.Makuuhuoneesta on käynti suoraan monen naisen unelmaan eli Walk In Closet-vaatehuoneeseen. Vaatehuoneesta on käyntiovi kodin kylpyhuoneeseen, jonne on toinen käynti myös eteisestä. Upean SPA-tunnelmaisen kylpyhuoneen pinnat ovat lattiaa myöten vaaleaa marmoria. Seinissä jättikokoinen marmorilaatta ja lattiana pienen pientä marmorimosaiikkia kalanruotokuvioon ladottuna.Myös kylpyhuoneen allaskaluste on samalla Nixi-keittiön peiliovella kuin muidenkin tilojen kaapistot. Kauniit valaisimet on tyylikkäästi integroitu peilin pintaan.Ensimmäinen mallikuvaus suoritettiin kodin valoisassa olohuoneessa, jossa malli istui rennosti näppäillen sylissään pientä kevyttä ASUS Transformer Book T100 Chi -tietokonetta. Mallina kuvauksissa oli Brand New Face -kisassa Asuksen oma suosikkivalinta kisan malleista Nea Lindberg. Luonnonkaunis Nea oli mallikisassa myös yleisön suosikki.Mallin asun stailauksesta vastasi vaatesuunnittelija Martina Martiala. Häneen ja hänen työhönsä pääset tutustumaan tarkemmin vierailemalla Martinan blogissaMartina kertoi saaneensa toimeksiantajaltaan Asusilta Ruotsista mood-kuvia, joita hän on käyttänyt apuna valitessaan mallille asuja. Asujen valinnassa on otettu huomioon rento kotiympäristö ja minimalistiset selkeät linjat. Asujen hillityt värit haluttiin sopivan tuotteen brändin kanssa. Asukokonaisuuksia oli kaksi, joista ensimmäisessä ylempänä näkyvässä olohuone-kuvassa mallilla oli päällään vaaleat boyfriend-farkut ja valkoista nahkaa oleva t-paita. Toisessa kodin ”työpöydän ääressä” -kuvassa mallin asuna oli musta pitkä trikoomekko.Mallin hiuksista ja meikistä vastasi Jaana Veronika. Häneen ja hänen töihinsä voit tutustua Jaanan omilla kotisivuilla.Kahteen asukokonaisuuteen oli myös kaksi erilaista kampausta. Ensimmäisessä olohuone-otoksessa mallin hiukset olivat kokonaan auki kevyellä laineella. Toisessa työpöydän ääressä -kuvassa mallin hiuksiin tehtiin pieni sykeröinen nuttura päälaelle. Myös Jaana kertoi käyttäneensä toimeksiantajalta saatuja mood-kuvia apuna miettiessään mallin meikkiä ja kampauksia. Hän sanoi toteutuksen avainsanoiksi raikkaus, pehmeys ja keveys. Lookista pyrittiin tekemään mahdollisimman naturelli kevyillä voidemaisilla tuotteilla. Mielestäni molemmat ammattilaiset olivat onnistuneet työssään erinomaisesti. Mallin luonnollinen kauneus oli upeasti säilytetty.Kameran takana kuvauksissa hääri valokuvaaja Lars Johnson. Kuulin heidän iloitsevan upeasta auringonvalosta joka tulvi asuntoon juuri kuvausten aikana. Luonnonvaloa taitaa olla se kaivatuin valolähde olipa kuvaaja sitten amatööri tai ammattilainen ;)Kuvaussessio oli valtavan mielenkiintoinen ja upea kokemus. Oli tosi jännää seurata miten tällaiset markkinointikuvaukset syntyvät.  Allaoleva kuva on tietysti vielä minun kamerasta, mutta mainoksen starttauspäivä on tulossa näkyvästi myös Indiedaysin sivuille, joita itse ainakin jo innolla odotan.Pääosassahan näissä markkinointikuvauksissa oli ASUSin uutuus 2-in-1 -tietokone ASUS Transformer Book T100 Chijoka on juuri tullut markkinoille. Pienen pieni tietokone, josta saa sekä tabletin että läppärin painaa yhteensä vain 1,3 kg. Laitteen kuvauksiin liittyvistä tavoitteista sekä laitteen ominaisuuksista ja tyylikkäästä muotoilusta meille kertoivat Asusin Ruotsin ja Suomen toimipisteiltä saapuneet asiantuntijat. He kertoivat meille, että kuvauksissa tullaan ottamaan viisi erilaista otosta, kahdella erillä lookilla. Markkinointikuviin haluttiin ”tavallisen tilanteen skenaario”. Mielestäni aika loistava idea; kuvata markkinointikuvat normaalissa suomalaisessa kodissa! Kuvista tulee varmaan paljon kivempia ja mielenkiintoisempia tällaisessa miljöössä kuin esimerkiksi jos oltaisiin jossain toimistossa, missä yleensä tietokoneiden markkinointikuvat kuvataan.Saimme kuvausten seuraamisen lisäksi tutustua itse laitteeseen ja tunnustella sen ällistyttävää keveyttä.Laitteen markkinointiin liittyvä mainoslause kertookin paljon laitteen hyvistä puolista: ”Why choose one when you can have both”! Asusin omat insinöörit vastaavat erittäin laadukkaasta tuotekehittelytyöstä, jonka tuloksena Asusin laitteissa on parhaat mahdolliset ominaisuudet sekä tyylikäs ulkonäkö.Suosittelenkin tutustumaan lähemmin ASUS Transformer Book T100 Chi kaunottareen, joka on kokonsa ja akunkestonsa ansiosta aivan loistava kaveri sekä kotona että matkakumppanina laukussa kuin laukussa. Kerron vielä lähiviikkoina vähän lisää tästä uutuudeesta, kunhan pääsen kunnolla tutustumaan laitteen ominaisuuksiin.


4 Responses to “Behind the Scenes -toimittajahommissa”

 1. Vauh. Varmaan mahtava päässä tuonne ja oppia kaikkea uutta :) Onnea pääsyyn johdosta!!!…vai miten sen vois sanoa? Varmaan hieno päivä ja upeita kuvia olet saanut otettua.

 2. Avatar Maria sanoo:

  Voi miten kauniita ja taidokkaasti otettuja kuvia Soile!

  Ihanaa sunnuntaita sinne <3

  • Avatar soile sanoo:

   Oi kiitos Maria; nyt on kyllä semmoinen kamera käsissä, että kuvat näyttää onnistuvan vähän paremmin :)