25.10.2015

Uudistuva pesuhuoneemme

Yksi jo muutaman vuoden muhineista suurista sisustushaaveistani on vihdoinkin hyvää vauhtia toteutumassa, nimittäin pesuhuoneemme uudistus. Suureksi ilokseni pääsin mukaan IDOn ja Indiedaysin yhteistyökampanjaan, missä sain valita IDO:lta upeita kotimaisia tuotteita meidän pesuhuoneeseen. Eipä tarvinnut kauaa miettiä, mikä pesuhuoneessamme eniten kaipaisi raikastusta…arvaattekin varmaan jo? Valkoisen, mustan ja harmaan sävyihin rakastunut sisustaja-Soile on jo mielestään tarpeeksi kauan katsellut pesuhuoneen kirsikan sävyisiä allaskalusteita. Ne saavat nyt väistyä uusien upeiden kalusteiden tieltä. Uudistuksen myötä pesuhuoneemme päivittyisi vihdoin talon muun sisustuksen tyyliin. Vanhat kalusteet onkin jo irroiteltu ja sain ne jo kaikki myytyä eteenpäin facebookin myyntipalstan avulla.FullSizeRender (4)Uudet upeat kalustevalintani ovat IDO Seven D sarjan harmaa alakaappi IDO Seven D tasoaltaan  kera sekä märkätilan vaatimukset täyttävä IP44 luokan IDO Reflect LED-tasopeili; sekin metrin levyisenä. Mietin kovasti kumman sävyisen allaslaatikoston ottaisin; valkoisen vai harmaan. Sitten ajattelin, että harmaa sävy olisi armollisempi ja tulisi paremmin esiin valkoisesta laattaseinästä ja päädyin siihen. Olisitteko tehneet mahdollisesti saman valinnan vai olisiko teidän mieleen ollut valkoinen tai ihan joku muu IDO:n laajasta ja laadukkaasta valikoimasta? Olisi kiva kuulla, mikä teitä siella eniten miellyttäisi? Ihania kaikki ja aika toven siellä valikoiman parissa surffailinkin ennen päätöstä ;)peili ja allaskaappi IDO Seven D malliston design on mielestäni erittäin tyylikäs ja kattava. IDO tuotteiden kotimaisuus on myös iso plussa. Suomen taloustilanteessa olisi meidän jokaisen tärkeää yrittää aina mahdollisuuksien mukaan ostaa suomalainen ja myös Suomessa valmistettu tuote. IDO:n tuotteet ovat mielestäni myös ihan kohtuuhintaisia kun ottaa huomioon tuotteiden laadun ja kotimaisuuden. Kaikki tuotteiden hinnat löytyvät myös kätevästi ja nopeasti IDO:n sivuiltaKaupintie_2014_0283Tiesittekö muuten, että IDO on Suomen ainoa saniteettikeramiikan tuottaja, ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1874. Viime vuonna juhlittiinkin kotimaisen saniteettiposliinin 140-vuotis juhlavuotta. Kaikki kaapistotkin tehdään Suomessa, ja suihkutkin pohjoismaissa (Ruotsissa).

Pesuainepulloille valitsin vielä tyyliikkäät kristallilasiset IDO City 2 -lasihyllyt. Ne asennetaan suihkujen lähettyville päällekkäin.lasihyllyUusien kalusteiden lisäksi ajatuksissani oli ensiksi tehdä vain pieni sävymuutos pesuhuoneen seiniin maalaamalla vanhan laatoituksemme boordiraitana oleva ruskeanharmaa laattarivi tummanharmaaksi.  Sekin olisi ollut jo ihan kiva facelift pesuhuoneellemme uusien IDO:n allaskalusteiden kera, sillä peruslaatoitus oli kuitenkin hillitty valkoinen ja lattia tummanharmaa. Sävyjen puolesta laatoitus oli siis ihan ok. pesuhuone 2Niinhän se kuitenkin on, että ”nälkä kasvaa syödessä” ja homma alkoi laajenemaan (aika erikoinen sanonta muuten, sillä kyllä mulla ainakin yleensä nälkä hiipuu pikkuhiljaa syödessä ;)). Valkoisten laattojen valkoiset saumat suihkun kohdalla ovat kyllä niin viheliäisiä puhtaana pidettäviä, että olisikohan niiden eliminoimiseksi nyt samalla kertaa jotain tehtävissä. Kuten aikaisemmin kerroinkin aloin innostua kovasti laatoituksen päällekin sopivasta saumattomasta mikrosementti -pinnoitteesta lattiaan ja kattoon. Sitä tarkemmin tutkittuani löysin blogin Katin Kokeelliset Remontit, jossa pesuhuoneen seinät ja lattiat oli pinnoitettu edullisemmalla tavalla; märkätilatasoitteella.  Kerroin asiasta miehelleni ja sain kuin sainkin hänet suostumaan vähän isompaan remonttiin. Niin päätimme, että seinät ja lattiat tultaisiin tasoittamaan ja maalaamaan Katin ohjeiden mukaan.

Testasimmekin jo tasoitepintaa pieneen wc-tilaamme ja lattiasta tuli tosi upea (siitä kuulette ja näette kuvia sitten erikseen, listat puuttuu vielä). Aikamme asiaa pohdittuamme tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että pesuhuoneen seinät olisivat kivemman näköiset laatoituksella. Laatoitushomman kun voisi hoitaa myös vähemmällä purkamisella niin, että uudet laatat asennetaan vanhojen laattojen päälle. Niinpä kävimme valitsemassa uudet laatat työpaikkani Lakkapään alennuslaattavalikoimasta. Seinälaattojen hinnaksi jäi vain vähän yli 400 euroa. Tasoitteella päällystetty lattia maalataan Betoluxilla saman sävyiseksi kuin valitsemani allaskaluste.  Sävynumeron sain soitettuani IDO:n kuluttajaneuvontaan, jossa ystävällinen mieshenkilö selvitti minulle IDO:n käyttämän harmaan sävyn NCS-numeron. Olin aika innoissani kun huomasin, että numero on Teknoksen N-loppuinen eli puhdas harmaa sävy.idlaatoitussuunnitelmaNähdäkseni lopputuloksen ennen työn aloittamista tein käyttämälläni Fusion suunnitteluohjelmalla perspektiivi kuvat kahdesta suunnasta valitsemieni laattojen mukaan. Suihkuseinälle ja sen viereiselle seinälle yhden laattarivin verran tummaa harmaata ja muualle valkoista. Sopiviin väleihin sitten yhden mosaiikin levyiset pystyraidat ihanan kiiltävä hopeamosaiikkia. Ja vielä ”pisteenä iin päälle” nuo kerrassaan upeat IDO:n kalusteet. Mitäs sanotte suunnitelmista? pesuhuonesuunnitelma


12 Responses to “Uudistuva pesuhuoneemme”

 1. Sirkkis sanoo:

  Voi ihana siitä varmasti tulee ja pidän tuosta harmaasta sävystä. Odotan uteliaana valmistumista.

  • soile sanoo:

   Olen kyllä täällä ihan innoissani upeista uusista laattaseinistä ja lattiastakin tulee niin helppohoitoinen kun ei ole niitä ikäviä saumoja :)

 2. Marja K sanoo:

  Voi, miten hienolta suunnitelma kuulostaa ja näyttää. Odotan mielenkiinnolla lopputulosta, joka arvatenkin on upea.

  • soile sanoo:

   Kiitos Marja :) Enköhän minä viimeistään viikon päästä pääse teille esittelemään valmistunutta unelmaa :)

 3. Hyvältä näyttää suunnitelma ja harmaa on kyllä kiva allaskaapissa.Kiva tuo lattiakin. Hyvää sunnuntaita sinne!

 4. Riitta sanoo:

  Upea suunnitelma. Valkoinen on aina varma valinta, mutta tuossa suunnitelmassasi näkyy, miten paljon enemmän ilmettä tilaan saatte harmailla kalusteilla.

  • soile sanoo:

   Valkoinen on tosiaan aina se turvallinen valinta, mutta nyt halutti vähän tummempaa ja siitä sai kivasti sitten sen lattian sävyn päätettyä :)

 5. Ulla sanoo:

  Valkoisten laattojen valkoiset saumat, kamala yhdistelmä ainakin meillä. Millä aineella olet saanut pysymään ne noin valkoisina? Kerro ihmeessä.
  Teille on tulossa todella upea pesuhuone. Olisi kiva saada postaus työn puolivälistäkin sen valmiin lisäksi. Suunnitelma vaikuttaa hienolta.

  • soile sanoo:

   Cillit bangin ”Kalkki ja lika” on tosi tehokas pesuaine ja sillä kyllä lähtee… tiedä sitten minkälaista myrkkyä lienee ;) Varmaan postailen vain valmiin pesuhuoneen, kun en ole oikein välitilanteita hoksannut kuvata.

 6. Anniina sanoo:

  Suomalaista täytyy kyllä kannattaa ja se on varma laadun merkki.