13.11.2015

Nytkö jo?

Tänä vuonna meillä syttyi joulutähdet ikkunoihin ennätysaikaisin. Tuli viime sunnuntaina sellainen fiilis tähän synkkään lumettomaan pimeyteen, että nyt ne ripustan….ajatteli naapurit ja ohikulkijat mitä hyvänsä ;) En ole kyllä ikinä ennen innostunut joulusta näin aikaisin. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ennen kauppojen jouluavajaisia, ennen kuin kukaan muu meidän kadulla oli ehtinyt, ennen kuin olin missään muussa ikkunassa niitä nähnyt. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlin varppina eka! OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlinko eka vai oliko siellä ruutujen takana joku, joka oli vielä aikaisemmin näissä jouluhommissa? Otin muuten tämän alla olevan kuvan uudella Olympus kameraani hankkimallani laajakuvaobjektiivilla Olympus M.Zuiko 12mm f/2 ED:llä. Sillä saa kyllä kuvaan mahtumaan tosi paljon enemmän kuin 25 mm:llä objektiivilla (piti jopa vähän rajata poiskin kun isäntä istui sohvalla kuvaa ottaesssani, enkä viitsinyt häntä häätää pois…siinä hän saunatakki päällänsä istuskelee, don`t mind :D).OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä vielä kuva keittiöstä 25 mm:n objektiivilla…..OLYMPUS DIGITAL CAMERA…..ja samasta kohtaa uudella 12 mm:n objektiivilla. Hyvä objektiivi juuri huoneiden kokonaiskuviin, josta varmaan on hyötyä esimerkiksi asuntomessuilla.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoko teillä on jouluvalot syttyneet?


32 Responses to “Nytkö jo?”

 1. Avatar Elina sanoo:

  Pari viikkoa sitten ilmestyi meille olohuoneeseen ja keittiöön jouluvalot, muualle en ole vielä kehdannut laittaa vaikka meidän kylässä niitä onkin jo monella paljon.

  • Avatar soile sanoo:

   Oho, no siinä tapauksessahan minä oon jo vähän myöhässäkin ;) Ihanasti toivat kyllä valoa tähän synkkään pimeyteen ja ehkä se lumenpuute juuri saikin minut ne kaivamaan esille.

 2. Avatar Anniina sanoo:

  Kyllä täällä Rovaniemellä jo useassa paikassa on jouluvalot palaneet jo viikkojen ajan :) Meilläkin kotona tuli ensimmäiset reilu kuukausi sitten, tosin enemmän ovat tunnelmalliset kausivalot kuin jouluvalot. Joulutähti ja kynttelikkö syttyi reilu viikko takaperin. Tosin itse jouluihmisenä joulua on tullut valmisteltua jo parikin kuukautta.

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä tämä pimeys on sellainen, että valoa siihen tarvitaan ja ei yhtään liian aikaisin :)

 3. Mulla on ollut valoverho ja -tähti ikkunassa jo 2-3 viikkoa. Alunperin meinasin jo syysloman aikaan laitella niitä, mutta en saanut aikaiseksi ja venähti viikolla-parilla. On vaan niin pimeetä!

  • Avatar soile sanoo:

   No enhän minä sitten ollut ollenkaan liian ajoissa onneksi :) Ihanasti tuovat valoa sekään tilaan että mieleen :)

 4. Avatar Elisa sanoo:

  Meillä on ollut tähti ikkunassa ja kynttelikkö olohuoneessa jo reilun viikon ajan… Inhoon tätä pimeetä, niin ihanaa saada jotain valoa. :)

 5. Avatar Nidivi sanoo:

  Oi, näyttää todella ihanalta!! Minulla kans parisen viikkoa olleet tähdet ikkunoissa, muita valoja jo kauemmin ja pikkuhiljaa tulee vähän lisäiltyä.. ;) On ne vaan niin ihania tunnelmanluojia, kun niin kovin pimeää ja synkkää on nyt. Oletko laittanut ulos/terassille jo valoja? Olisi kiva nähdä kuvia niistäkin. Itselläni on työnalla keksiä jotain tunnelmallista uutta pihalle ja sisäänkäyntiin.
  Sinulla on kyllä todella kaunis koti, olen lukenut blogiasi jo tosi kauan!
  Ihanaa viikonloppua!
  -Niina

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Nina ihanasta viestistäsi <3 Ulkona meillä on isoissa ruukuissa sellaiset muovipuksipallot, joissa on valot. Sitten kun joulunaika alkaa laitan niiden töpselit seinään. Vielä en ole saanut aikaiseksi sitä tehdä, mutta varmaan ihan lähiaikoina niihinkin syttyy valot. Haluttaisi laittaa vielä isot kuuset ulko-oven molemmin puolin, mutta on aina haastavaa löytää sellaiset upeat ja tuuheat versiot, jotka siihen kelpuuttaisin. Yhtenä vuonna ostimme siihen niitä jalostettuja paketissa myytäviä ulkomaalaisia kuusi, jotka ovat tosi hienoja. Niitä ei vaan täälläpäin ole viime vuosina ollut myynnissä.

 6. Avatar Raili sanoo:

  Hei!
  Ihania kuvia kauniista kodista. Musta-valkoinen on vaan niin tyylikäs.
  Valkoiset valotähdet ikkunoissa eivät edes tuo joulua mieleen, mutta vielä pitää
  miettiä niiden laittamista, vaikka mieli jo tekisi. Parissa valkoisessa maljassa
  minulla on valot ympäri vuoden ja niitä pidän päällä tarpeen mukaan ja tarvetta
  on ollut. Pallovalot ovat vielä kaapissa. Oikeastaan valoja voi laittaa ihan
  milloin itseä huvittaa, omaa mieltä niillä lähinnä piristetään.
  Valoisaa viikonloppua!

  • Avatar soile sanoo:

   Nimenomaan, valoja saa laittaa sinne minne haluaa ja milloin haluaa, pääasia, että itse tykkää ja tuntee olonsa kotoisaksi :) Pallovalot minäkin kaivoin jo lokakuun alussa verhon reunaan ja ne saakin palaa siinä yötä päivää. Ikkunatähdet me yleensä yöksi sammutamme.

 7. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Mukavaa, kun sielläkin on tähdet syttyneet, mieki laittelin tähdet eilen, mutta kyntteliköt oottelevat vielä tuolla kaapissa.
  Nyt on kyllä niin kauhean pimeää, ettei yhtään haittaa ylimääräinen valo ja joulun aikakin on kuitenki niin lyhyt, niin saadaanpa nauttia noista ihanista tunnelman tuijista vähän kauemmin.
  Ihana olkkari ja keittiö siellä ja upeat keittiön verhot!

  Leppoisaa viikonloppua Soile <3

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Sari ja totta, valoa kyllä kaipaa ja nimenomaan tunnelmavaloja. Kirkkaat kattovalaisimet meillä ei olohuoneessa taida palaa juuri koskaan.

 8. Avatar Marja K sanoo:

  Meilläkin on tähdet ollut ikkunoissa ainakin pari viikkoa. Kyntteliköt laitoin myös mutta en ole niihin vielä valoja laittanut. Ulkona on myös valot palamassa kun on niin hirveen pimeää. Olen jouluihminen ja tykkään laittaa kaikkea jo hyvissä ajoin. Tunnelmallista viikonloppua!

  • Avatar soile sanoo:

   Tänään kävin minäkin laittamassa töpselit seinään meidän ulko-oven vieressä olevien muovipuksipuiden valoista. Kyllä valo tähän pimeyteen on niin mieleistä :) Mukavaa viikonloppua myös sinne!

 9. Avatar Ritu sanoo:

  Täälläkin tänään virittelin tähdet ikkunoihin.On ne vaan niin ihanat.Uloskin laitoin eilen valoja.Osaa jo polteltu. pikkuhiljaa sitten laitan lisää palamaan.Taisin olla meidänkin tiellä eka laittaja,mutta mitä siitä mitä muut ajattelevat,jokainen laittaa silloin kun haluaa. On niin pimeää ulkona ja jospa sitä lunta tulis ensi viikolla niin sais lisää tunnelmaa.Lyhtyjä olen poltellut jo pikin syksyä.Mies yrittää aina vähän jarrutella mun jouluintoa.Mutta tykkää kumminkin tunnelmasta jota valot antavat.

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä ne tähdet ja muutkin jouluvalot on vaan niin ihania, että mielellään ne mahdollisimman ajoissa laittaa kotia koristamaan. Loppujen lopuksi reilu kuukausi enää jouluun ja heti joulun jälkeen sitä alkaa jo miettimään kevättä ja tulee riisuttua joulujutut aika pian pois, niin eihän ne sitten niinkään kauaa ehdi olemaan vaikka jo marraskuun alussa niiden laiton aloittaa ;)

 10. Avatar Mirkku sanoo:

  Hei Soile.
  Valkoinen paperitähti, jossa on hopeisia kiekuroita nousi ikkunaan kiekkumaan parisen viikkoa sitten. Perustelin sitä sillä, että on enempi sisustusesine. Keittiöön vaihdoin viimeviikolla peura-verhon. Olen ajatellut säästää ja laitella vanhoja kaapista löytyviä juttuja. Ei aina tarvi olla uutta. Olen vuorotyössä, joten viime vuonna työssä oli jotenkin niin hektistä, että Joulun laitto jäi viime tinkaan ja ehdin nauttia siitä niin vähän. Joten nyt osaan varautua. Joululauluja en vielä kuuntele, mutta Helmut Lotin vanhaa cd:tä kuunnellen pääsee samaan tunnelmaan. Koululaisten Joulumyyjäisiinkin on tullut leivottua eräsikin Jouluherkku. Mukavaa alkavaa talvea teille kaikille!

  • Avatar soile sanoo:

   Joululauluja ei ole kyllä itselläkään vielä tullut kuunneltua….itseasiassa en kotona juuri musiikkia kuuntele, ainoastaan autossa. Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

 11. Avatar Sanna sanoo:

  Hei! Oletkohan mistä mahtanut löytää valkoisen sohvasi? Oletan että se on nahkaa? Koiratalouteen olen miettinyt nahkasohvan hankkimista ja sinun sohvasi näyttää todella hyvältä…:)

  • Avatar soile sanoo:

   Sohva on Ikean Karslfors valkoisella nahalla. Olen kovasti tykännyt sohvasta, mutta nahkan laatu on kyllä tässä sohvassa sellainen, että se likaantuu herkästi. Joku nahansuoja-aineen huolellinen levitys voisi auttaa, mutta en ole saanut aikaiseksi sellaista siihen levittää. Ostin harmaat lampaantaljat vähän suojaamaan sohvaa. Tosin helppo se on pestä ihan mäntysuopavedellä, jonka teenkin pari kolme kertaa vuodessa. En tiedä olisiko sohvaa kehitetty, koska sen nimikin on muuuttunut LANDSKRONAKSI: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S29031869/

 12. Avatar Annele sanoo:

  Hei,

  mistä olet löytänyt tuon tumman vitriinikaapin? Onko se musta vai oikein tumman ruskea? Kaunis on joka tapauksessa!

 13. Avatar ärrä sanoo:

  Mistähän noits kauniita lyhtyjä saa, mitkä sinulla olohuoneenpöydällä? ;))

  • Avatar soile sanoo:

   Ne ovat minullekin tosi mieleisiä :) Valitettavasti niitä ei enää saa, koska ne olivat Living and Room-sisustuskutsuilla tilattavaa tavaraa ja tämä yritys on lopettanut Suomessa.

 14. Avatar Raksu sanoo:

  Kaunista. Muistaakseni mainitsit aiemmassa päivityksessä, että valkoiset verhot ovat Jyskistä. Minkä nimiset ne ovat?

  • Avatar soile sanoo:

   En valitettavasti muista nimeä, mutta niitä oli kyllä ainakin Oulun Jyskissä. Verhot ovat sellaiset sileää samettia muistuttavat pinnaltaan. Nämä verhot mitkä ovat kuvassa, on itseasiassa jo erit ja ne on ostettu Haaparannalta Ruotsin puolelta Ö&B -liikkeestä. Nämä uudemmat ovat vähän pellavaa muistuttavat.

 15. Avatar Marjo sanoo:

  Hei! Miten olet saanut nuo joulutähdet noin suoraan, suhteessa ikkunaan?

  • Avatar soile sanoo:

   Laitan niistä yhden sakaran verhoa vasten painamaan, jolloin ne aika hyvin pysyvät suorassa :)

 16. Avatar M sanoo:

  Hei! Sinun blogi on kyllä todella ihana ja inspiroiva. Kotisi näyttää kauniilta! Minulla olisi muutama kysymys, jos viitsit vastata :) Paljonko on saarekkeen päädystä matkaa tuohon vasemman puoleiseen työtasoon? Onko saareke samassa linjassa vasemman puoleisen työtason päädyn kanssa? Mitä säilytät missäkin keittiön laatikossa ja kaapissa?

  • Avatar soile sanoo:

   Voi kiitos kivasta kommentistasi ja toki viitsin vastata :) Matkaa saarekkeen päädystä allastason reunaan on 140 cm. Saareke ei ole samassa linjassa toisen puoleisen työtason päädyn kanssa vaan saareke on noin 30 cm lähepänä olohuonetta. Meillä on saarekkeessa kaikki uunipadat ja lasikulhot sekä leivät yhdessä laatikossa. Siellä on myös ruokailuvälineet ja kakkuvuoat. Ikkunan alla laatikoissa on kaikki kuiva-aineet toisessa laatikostossa ja kattilat sekä mausteet toisessa laatikostossa. Piilokulmakaapissa on kaikki kodin pienkoneet ja jotain säilytysrasioita. Yläkaapeissa on kaikki ruokailuastiat sekä jotain säiltysastioita.