16.12.2015

Aurinkoinen aamulenkki

Pyrin tekemään joka aamu vajaan tunnin aamulenkin jos siihen vain on mahdollisuus. Ihanaa on kun sen lenkin pääsee tekemään vähän erilaisissa maisemissa kuten tänä aamuna Oulussa. Oulun kaupunki ympäristöineen on täynnä mitä upeampia rakennuksia, veistoksia ja puistoja. Haaveena onkin muuttaa eläkepäivien lähestyessä johonkin Oulun lähettyville….saa nähdä sitten käykö haave koskaan todeksi ;)

Tänä aamuna lenkkisää oli kerrassaan upea; muutama pakkasaste ja selkeä taivas. Mukana oli kyllä vain kännykkä, mutta kivoja kuvia silläkin sai rakennuksista ja maisemista.  IMG_1095 IMG_1100 IMG_1105IMG_1106 IMG_1107 IMG_1087Tämä upea lintuveistos kiinnosti niin paljon, että googlettamalla ”lintupatsas Oulu” löytyi tie Wikipedian sivuille, jossa oli luettelo Oulun patsaista ja muistomerkeistä. Sieltä selvisi, että kyseessä on Pokkisenpuistossa sijaitseva  suihkulähdeveistos, jonka nimi on Kalasääski ja lohi . Paljastettu paikalleen samana vuonna kuin minä olen syntynyt eli vuonna 1960. Veistoksen on tehnyt kuvanveistäjä Oskari JauhiainenidIMG_1099

Tässä vielä pieni ääninäyte pakkasnarinasta lenkkitossun alla :D


6 Responses to “Aurinkoinen aamulenkki”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Ihanaa nähdä lunta ja auringonvaloa edes kuvissa. Täällä ei ole kummastakaan tietoakaan :(. Pimeässä liukastellaan menemään. Plääh. Mutta kohta onneksi alkaa taas päivä pitenemään. Jess.

  • Avatar soile sanoo:

   Lumi ja auringonvalo on niin ihana yhdistelmä varsinkin muutaman asteen pakkasella. Oli kyllä sellainen fiilis, että olis voinu kävellä monta tuntia ihaillen pakkasen kuuraamia puita, upeita maisemia ja Oulun hienoja taloja sekä puistoja. Kyllä se lumi vielä sinnekin tulee, usko pois :)

 2. Avatar terttu sanoo:

  Kävin pari viikkoa sitten Oulussa ja ihastelin samaa kuin sinä eli hienosti valaistuja ja kauniita rakennuksia. Kivannäköinen kaupunki!
  Mukavia ja rauhaisia joulunalushetkiä ja joulua sinne pohjoiseen! Siellä on lunta, meilläkin Itä-Suomessa vielä, mutta pelko sen häviämisestä piilee lämpöasteissa.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos:) Olen kyllä niin ihastunut Oulun keskustan ympäristöön. Kävellessä siellä on niin paljon katseltavaa, mutta autolla ajelu on siellä tosi aikaa vievää; aina pitkät jonot liikennevaloissa ;) Täälläkin on nyt nollan tienoilla lämpötila, mutta toivotaan, että lumet eivät enää ennen kevättä katoisi.

 3. Avatar Riitta sanoo:

  Ihania kuvia ja huomioita olet kotikaupungistani tehnyt.Täytyypä ryhtyä kulkemaan ’silmät auki’. Lenkkipolutkin tulee valittua kaukaa keskustasta. Siispä lenkille myös keskustaan
  Valkeaa joulua!

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos:) Keskustan tuntumassa on useita tosi kivoja reittejä, joissa silmä lepää :)