21.06.2016

Grillimaisteri kisatunnelmia ja -tuloksia

Kerroin teille viikko sitten päässeeni mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan, jossa sain upean mahdollisuuden osallistua Lidlin Grillimaisteri 2016 -kisaan.  Nyt kisat on kisattu ja olipa vain todella hauska ja mielenkiintoinen kokemus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saavuin paikalle intoa puhkuen ja jännityksestä hikoillen heti klo 12.00 kun tilaisuuden oli määrä alkaa, vaikka oma kisahetkeni oli vasta klo 13.45. Olikin hyvät mahdollisuudet ensin vähän tutustua ympäristöön ja nähdä miten ensimmäisen karsintaerän 10 kilpailijaa suoriutuvat tehtävästä. Aikaa oli myös hyvin kuvata muistoja kiertueen hauskojen somisteiden kanssa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensimmäiset 10 kisaajaa odottamassa jännittyneinä pääsyä kisa-alueelle, jossa grillit odottivat kuumina grillimaisteriehdokkaitaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saimme ilmoittautuessa tyylikkäät grillimaisteri-logoin merkityt asusteet. Sää oli kisojen alettua lämmin ja aurinkoinen, joten aurinkolasitkin olivat ihan paikallaan. Oman kisa-hetkeni alettua aurinko oli kuitenkin väistynyt pilvipeitteen taa, mutta pelätty sade pysyi kuitenkin onneksi poissa häiritsemästä suoritusta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grillimaisteri-kisassa on runsas lisätarvikepöytä grillattavia annoksia varten. Muutama pakollinen raaka-aine annetaan kuitenkin juuri ennen kisan alkua. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Minun kisatessa toisella karsintakierroksella pakolliset raaka-aineet olivat Pulled Chicken, Rib Eye steak, pekoni, luomuvoi, Mexican style sulatejuusto  ja ruokakerma. Näitä kaikkia tuotteita oli siis annoksesta löydyttävä. Ei muuta kuin hommiin!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olin ajatellut tehdä harjoittelemani grillisalaatin olipa ainekset mitkä hyvänsä ja jotenkin ne pakolliset siihen sitten yritän ympätä mukaan. Tiesin, että jotain lihaahan siellä pakollisissa on, joten päätin pistää ne vartaaseen salaatin päälle.  Pikku paniikki iski kun salaatin kastikkeen olennaiset ainekset hunaja ja dijon-sinappi ei löytynytkään kisa-aineksista. Paniikki laantui kuitenkin yhtä nopeasti kuin alkoikin eli päätin tehdä kastikkeen sitten pelkällä öljyllä ja reilulla määrällä sitruunamehua ja vähän jotain mausteita sekaan. Mutta kyllä siinä alussa pienoiset katastrofikokin tunnelmat sain itselleni aikaiseksi :D OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suoritukseni tein grillissä numero 8, joka tarkoitti sitä, että minun annokseni arvostellaan vasta kahdeksantena. Ykkösgrillin grillaaja sai siis tasan käytettävissä olevan 30 minuutin grillausajan ja mitä isommalla grillinumerolla kymmenestä grillistä grillaili, niin sitä enemmän sitten sai aikaa annoksensa valmistamiseen. Minulla oli siis REILUSTI yli puoli tuntia aikaa saada annos lautaselle. Pienet välimaistelut ja kyllä; hyvää tulee ;)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pientä neuvonpitoa grillin säätönappuloiden käytöstä; Janne ja Arttu kiltisti opastivat mihin suuntaan säätövipuja väännellään, kun tuntui tälle grillimaisteriehdokkaalle olevan vähän epäselvää… Hauskasti meillä näyttää kaikilla olevan sama sana huulillamme :DOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siinä se sitten on; karsintakisan annokseni valmiina tuomariston eteen: grillisalaatti, jossa wasabirucola-pedillä keitettyä uutta perunaa, grillattua tankoparsaa, grillattua ananasta, rapeaksi grillattua pekonia, kevätsipulia ja päälle roiskin sen sitruunasta, öljystä ja mausteista tekemäni kastikkeen. Grillatussa paprikanpuolikkaassa on dippi, jonka tein pakollisesta ruokakermasta ja mexican style -sulatejuustosta. Pakollisen voin käytin haudutettuihin sipulirenkaisiin, jotka muhivat foliossa BBQ kastikkeen, mustan pippurin ja suolan kera. Koko komeuden päälle laitoin vartaaseen kypsennyksen jälkeen paloittelemani nyhtökanan ja pihvin.
Oulu 19.6.2016 osa 2 (19)
Tuomaristo (Janne Pekkala päätuomarina ja mukana maistelemassa Arttu Harkki ja Lidliltä Meri Rajaniemi) piti annoksestani kovasti; pihvi oli kuulemma tosi hyvän makuinen, sipulihöystö onnistunut ja uudet perunatkin hyvin kypsyneet, yllätyksekseni jopa mustunut paprika oli juuri oikein grillattu. Janne Pekkala ei kuitenkaan pitänyt rucolapedistä…se oli kuulemma liikaa :( Minusta, Artusta ja Meristä se kuitenkin sopi annokseen erinomaisesti. Jatkopaikka semifinaaleihin tällä annoksella kuitenkin lohkesi ja epäilemättä olin siitä aika riemuissani!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Karsintakierrosten välillä grillejä valmisteltiin semifinaaleja varten ja sillä välin saimme nauttia Elias Kaskisen & Päivän Sankarien taidokkaasta musisoinnista.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tämmöinen iloinen veijari löytyi myös väliajalla kainaloon; suloinen Lido Lohikäärme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kolmen jälkeen alkoi sitten jännittävääkin jännittävämpi semifinaali, johon 20 karsintaerässä olleesta grillaajasta puolet eli 10 pääsi mukaan; viisi kummastakin karsintaerästä. Tiiviissä rykelmässä odottelemme jännittyneenä kisa-alueelle pääsyä. Jälleen tavoitteena oli päästä grilliin numero 8, mutta nyt grillinumerolla ei ollutkaan mitään aikaetua, sillä semifinaalissa aikaa on kaikille enintään 30 minuuttia, mutta tuomariston eteen sai mennä aikaisemminkin eli heti kun annoksensa sai valmiiksi.
Oulu 19.6.2016 osa 2 (1)
Semifinaalin pakolliset raaka-aineet olivat porsaan sisäfile, broilerin ohutleike, pekoni, luomuvoi ja ranskankerma. Eikä siinä vielä kaikki; juuri kun olimme päässeet annoksemme valmisteluun, ilmoitettiinkin pari yllättävää lisäraaka-ainetta, joita annoksesta tuli löytyä; turkinpippuri ja päärynä! Päätöksiä piti tehdä nopeasti, joten päätin lisätä turkinpippurin possun maustamiseen ja päärynän bataatti-sipulihöystöön. Semifinaaliannokseni koostui grillatusta pekoni-broileri -rullasta, grillatusta turkinpippuri-öljy-kuivamarinadi maustein höystetystä porsaan sisäfilepalasta sekä foliossa voissa haudutetusta bataatti-päärynä-sipuli -paistoksesta. Dippinä oli BBQ-kastikkeella ja turkinpippuriöljyllä maustettu ranskankerma. Koristeeksi lisäsin vielä korianterin lehtiä. DSC_0002
Tästäkin annoksesta tuomaristo piti kovasti. Miinuksena kuitenkin kuivaksi paistunut porsaan sisäfile. Muuta moitetta en tästäkään annoksesta saanut , joten odotukseni olivatkin korkealla lopputuloksen suhteen. Surukseni en kuitenkaan päässyt kolmen parhaan joukkoon. Ymmärrettävästi kaiken valmistettavan ruoan on onnistuttava kolmen kärkeä tavoitellessa ;)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaikenkaikkiaan tämä kisa oli kuitenkin aivan mahtava kokemus. Miten jännittävää oli kisata itselle aikaisemmin melko kokemattoman grillauksen parissa. Kisan myötä olen opetellut ja oppinut aivan valtavasti grillaamisesta. Mitään rajoja ei grilliherkkujen loihtimiseen näytä olevan, kun niin vain sinne ruokiin voi lisätä onnistuneesti jopa turkinpippurimakeiset! Olihan se voittokin lähellä kun ensimmäinen sija meni viereisen numero 9 grillin kuvassa näkyvälle Marja Iinatille ;) OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hänen valttinsa oli varmaan monipuoliset, jopa jälkiruoan sisältäneet, onnistuneet ja maukkaat annokset. Tässä hänen semifinaaliannoksensa, joka varmisti voiton ja pääsyn Helsingin Narinkkatorilla 10.7. pidettävään finaaliin.
voittaja Marja Iinatti (2)
Meidän kesään ja varsinkin juhannukseen tulee ehdottomasti kuulumaan monipuoliset grilliherkut. Kiitos Lidlin ja Indiedaysin yhteistyökampanjan pääsin sisälle tähän todella mukavaan ruoanlaittotapaan. Juhannuksena meillä grillataan ainakin hampurilaisia runsain täyttein ja varmasti tuo kisassa nopeasti keksimäni bataatti-päärynä-sipuli -höystö tulee olemaan juhannusvieraiden makuelämys.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seuraava Grillimaisteri-kiertueen etappi on lauantaina 2.7. Jyväskylässä, Aren aukiolla klo 11- 16. Hakekaa ihmeessä mukaan, mikäli vähänkin grillaus ja kisaaminen kiinnostaa. Aivan mieletön kokemus tällaiselle ihan normikotikokeillekin. Grillimaisteri-sivustolta löydät lisätietoa Lidlin Grillimaisteri-tuotteista ja pystyt vielä ilmoittautumaan mukaan Jyväskylän, Lahden ja Helsingin kiertueen esikarsintakisoihin.
lidl
Lopuksi vielä ilouutinen yhdelle viime jutussa olevalle arvontaan osallistuneelle blogini lukijalle. Arpaonni suosi Peppiä. Onnea, voitit 30 euron arvoisen Lidlin tuotepaketin. Otan voittajaan yhteyttä sähköpostilla. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille; oli mukava lukea grillausvinkkejänne.lidl voittaja


8 Responses to “Grillimaisteri kisatunnelmia ja -tuloksia”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Voihan kääk! Meikäläinen ei moisesta olis suoriutunut ikinä. Täältä tulee iso hatunnosto jo pelkästä osallistumisrohkeudesta! Saati sitten siitä, että vielä pärjäsit noin hyvin. Aika huippua :)

  • Avatar soile sanoo:

   Juu, en kuule epäröinyt hetkeäkään mukaan lähtemistä kun kysyttiin :) Kaikkea on mukava kokeilla ja ehdottomasti taidan osallistua ensivuonnakin. Olihan se sen verran hauskaa hommaa, vaikka kyllä siinä melkoiset kauhukokkitunnelmat itsellä oli koko ajan :D

 2. Avatar Marja sanoo:

  Argh hirveennäkönen tuo mun annos, kun tuo salmiakkikastike päätti leikata lautaselle mennessään! :O Onneksi sen maku oli kohillaan, vaikka epäröin hiukan viedä tuon näköistä lautasta esille! :D Ens vuonna sit meet uuelleen ja nappaat sen finaalipaikan!!!

  • Avatar soile sanoo:

   No äläs nyt, ei se hirveä voi olla kun sillä voiton saavutit :) Kaikki kuitenkin onnistui varmaan maun ja ruoan kypsyyden suhteen, joten olet varmasti paikkasi finaalissa ansainnut. Nyt otat vielä voiton siellä Hesassa eli kovasti onnea sinnekkin :) Ehdottomasti lähden ensivuonnakin mukaan jos vain pääsen, mutta kyllä se meikäläisen finaalipaikka taitaa olla pelkkää unelmaa ;)

 3. Komppaan niin Annukkaa !!! Mie olisin varmaan hätäpäissäni syönyt ne turkkarit :D
  Ja voi Nam, tuli nälkä kuvia katsellessa…toivottavasti jussina on hyvät grillauskelit :)

  • Avatar soile sanoo:

   No kyllä miekin Jannelta kysyin, että eikö se riitä jos ne vetää kiduksiinsa :D Sanoi kyllä, että voihan sitä kokeilla ;)

 4. Avatar päivikki sanoo:

  Kylläpäs olit rohkea kun lähdit kisaan mukaan. Hienoa suoritus ja varmaankin ikimuistoinen kokemus, onnea.