11.07.2016

Asuntomessuilta saadut vinkit ja ideat

Teimme Idis ja Interiöörin Tanjan kanssa yhdessä reissun asuntomessujen mediapäivään viime torstaina. Ajelimme keskiviikkona Seinäjoelle ja torstaina messualueen tutustumisen jälkeen takaisin kotiin. Pikainen, mutta antoisa ja mukava reissu.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun en ollut tutustunut yhteenkään messukohteeseen aikaisemmin, joten mitään ennakkosuosikkia ei ollut päässyt muototumaan. Muutaman vuoden ajan kohteiden katsominen asuntomessut.fi -sivuilta on jotenkin hankalaa…tai ainakaan minä en ole sieltä löytänyt uusia kohteita niin helposti kuin ennen.

Aloitimme kohteisiin tutustumisen messualueen ”ympyrästä” eli kohteet 16 – 32 (paitsi 21 ja 22) tuli katsottua aika tarkkaankin. Siellä olikin monta tosi kauniisti sisustettua kohdetta. Pohjaratkaisultaan yksikään talo ei mielestäni kuitenkaan vedä vertoja meidän tulevan talon pohjaan, joten onneksi ei tarvitse sitä messujen innoittamana alkaa muuttamaan ;) Tosin näillä messuilla oli vain kymmenkunta yksikerroksista omakotitaloa, joten vertailukohteita ei niin montaa ollut. Omaksi suosikiksi ei noussut mitään yhtä ”ihanuutta”, mutta aivan paras keittiö-olohuone -kokonaisuus oli talossa nro 32 eli Keittiömaailman Suola ja Pippuri. Nykyään tuo meidänkin tulevaan taloon suunnitelemani ”välitilaton” keittiö miellyttää silmää todella paljon. Tässä kohteessa myös se ihana liesitasoon integroitu liesituuletin Savon Bora basic, jonka minäkin tulevaan taloomme ehdottomasti haluan.OLYMPUS DIGITAL CAMERANäitä komeroseinä + saareke -keittiöitä pienkonekomeroineen oli messuilla myös kolmessa muussa kohteessa; 33 Lumiance Talossa…OLYMPUS DIGITAL CAMERA…….. 20 Honkatalojen Riihi-talossa (joka muuten koki tulipalon messujen rakentamisen aikaan)….OLYMPUS DIGITAL CAMERA…ja kohteessa 11 Lakka Lakeus.OLYMPUS DIGITAL CAMERANäillä messuilla oli ilahduttavaa huomata, että monessa kohteessa on panostettu myös eteiseen. Se ei ole enää pikkuinen yhden liukuovikomeron sisältävä läpikulkupaikka. Vihdoinkin arkkitehdit ovat huomanneet, että perheiden ulkovaatteet tarvitsevat reilusti tilaa ja mielellään niin, että ne kengät ja takit ovat vähän sivummalla omassa eteisen yhdeydessä olevassa vaatealkovissa tai vaatehuoneessa. Kuten tässä kohteessa 30 Hartman Koti Ruutu; ulko-oven vieressä oleva avoin ovi vie vaatetilaan ja eteisaulan voi sitten sisustaa kauniiksi ja kutsuvaksi kun kengät ja ulkovaatteet ovat omassa tilassaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutaman juttu tuntui sellaiselta, jonka haluaisin omaan tulevaan taloomme toteuttaa. Yksi niistä on mustat ikkunapokat ja listat! Ne näyttivät niin upeilta varsinkin kohteissa 32 (Keittiömaailman Suola ja Pippuri) sekä kohteessa 24 Kannustalon Pohjanmaa. Ennustaisin muuten tätä Kannustalon Pohjanmaata messuvoittajaksi. Niin kauniisti on Helena Karihtala kohteen sisustanut, että tosiaan tuntui kuin tulisi johonkin kotiin eikä niinkään messutaloon :) Kodin lämpö ihan huokui tästä kohteesta, jossa olohuoneen räsymatot lepäsivät sulassa sovussa olohuoneen modernin sohvapöydän ja taiteen vieressä. Tässä talossa tuli monta kertaa huokaistua ihastuksesta! OLYMPUS DIGITAL CAMERAToinen asia, minkä voisin meidän uuteen taloon myös toteuttaa; on musta ulkoväri ja nimenomaan noilla leveillä ulkoverhouslaudoilla. Näyttää niin upealta!OLYMPUS DIGITAL CAMERAValokuvatapetit tuntuisivat myös kivalta ratkaisulta uuden talon tehosteseiniksi. Ainakin makuuhuoneisiin.OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä vähän hillitympää valokuvatapettia.OLYMPUS DIGITAL CAMERAAskarteluvinkkejäkin tuli messuilta bongattua; kivoja mustista pilleistä tehtyjä 3D-taideteoksia talossa Vieskatalo Valokissa (kohde 23). Tämän talon keittiö-olohuone -tila oli myös tosi kiva; isoa avaraa tilaa, jossa isommallakaan porukalla ei tule heti seinät vastaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAVieskatalo Valokki kohteen autotallissa oli käsityömyymälä, jossa ihailimme mm. tuota ylläolevassa kuvassa näkyvää torkkupeittoa ja näitä kivoja tarjottimia. Voisi kokeilla itsekin toteuttaa; pala vaneria ja kaapinovenvetimet kahvoiksi :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutaman talon pesuhuoneessa oli myös yksi juttu mikä ehdottomasti tulee meidän tulevaan taloomme; nimittäin seinänvieruskaivot. Näiden avulla voi lattiat laatoittaa sitten vähän isommilla laatoilla. Tosin tuo betonilattia ilman saumoja on ollut meidän nykyisenkin talon pesuhuoneremontin jälkeen niin helppohoitoinen, että saatamme päätyä siihen uudessakin talossa.OLYMPUS DIGITAL CAMERANiin se vaan vieläkin musta-valkoinen sisustus jaksoi myös ihastuttaa. Meille ei kuitenkaan valkoisia lattioita todennäköisesti tule koskaan, sillä en vaan jaksaisi joka päivä imuroida niitä tummia hiuksiamme lattioilta, jossa ne varmasti näkyisivät häiritsevästi. Kohde 25 eli Teri-Talot Oy:n Cubossa pääsi  tosiaan myös monta ihastuksen huokausta :) cuboMessut olivat kaikenkaikkiaan mielestäni tosi hyvät. Mielenkiintoista näkemistä riitti, kun alueella oli monenlaista tyyliä ja taloa vieri vieressä. Vaikka koitimme kipitellä kovaa vauhtia talosta taloon, niin silti jäi 16 kohdetta kokonaan käymättä. Täytyy yrittää tutustua niihin myöhemmin blogien ja muiden julkaisujen kautta.


6 Responses to “Asuntomessuilta saadut vinkit ja ideat”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Huoh. Ihan iski masennus :). Ihan vaan siksi, että uudet talot (tai siis kodit) nyt vaan kertakaikkiaan näyttää niin uusilta ja raikkailta, että alkoi oma vanha tölli tympiä. Plääh.. Olis niin ihanaa päästä suunnittelemaan uutta ihan alusta asti. ja ihan itselle (ja juu, ei kannata ehdottaa, että ostakaa tontti ja rakentakaa. Ei onnistu tällä kokoonpanolla :)).

  Ajattelin jo, että taitaa jäädä nää messut käymättä, kun tuntuu, että blogeista on jo kaiken oleellisen nähnyt, mutta kyllä tää sun postaus pisti miettimään, että josko kuitenkin. En vaan tiedä, milloin, kun matkaa on kumminkin jonkun verran ja vapaata taas ei. Paitsi sitten kun meidän lomanpätkä vihdoin ja viimein koittaa, mutta niille päiville on jo selvä osoite tiedossa ja sieltä ei liikuta pariin viikkoon mihinkään :)

  Josko vaikka vaneritarjottimien värkkäilyllä vähän talokuumetta paikkailis. Kiitos vinkistä…

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä se tosiaan alkaa oma koti tuntumaan niin tunkkaiselta kun tuolla uutuuttaan kiiltäviä kohteita tsekkaili ;) Kyllä siellä kannattaisi vierailla sinunkin; on komiaa! Tarjotin voisi olla hyvä lahjaideakin;)

 2. Mieletön idea tuo tarjotin! Täytyy kokeilla jossakin tehdä itse. Kävin itsekin lehdistöpäivänä messuilla ja jäi useampi kohde kiertämättä. Millään ei vaan ehdi ja jaksa kaikkea.

  • Avatar soile sanoo:

   Itselläkin teki kovasti mieli tuollainen askarrella ihan omin kätösin :) Siinäpä puuhaa talven pimeisiin iltoihin! On tosiaan se muutama tunti vähän liian lyhyt aika perusteellisesti tsekata kaikki talot. Joskus olisikin kiva vierailla siellä useampanakin päivänä.

 3. Avatar ingrid sanoo:

  Kiva käydä kanssasi messuilla, kun en itse taida sinne asti päästä tänä vuonna :)

  • Avatar soile sanoo:

   Siellä oli kyllä paljon kaunista katseltavaa ja monissa blogeissa onkin runsaasti esitelty kohteita. Pitää katsoa josko tuosta kuva-aineistosta saisi vielä jotain kerrottavaa :)