10.08.2016

Kuumetta….

Nimittäin mattokuumetta ja vähän sohvakuumettakin, mutta siitä lisää joskus toiste ;)

Kerroinkin tässä joku aika sitten, että kyllästyin meidän viimeisimpiin olohuoneen mattoihin ja heivasin ne varastoon, josta ne todennäköisesti myyn eteenpäin. Tilalle toin joku aika sitten Rustan alennuksesta ostamani ruskeanharmaat matot, jotka ei oikein tunnu omilta vieläkään. Niinpä aloin Elloksen 50 % aletarjouksen innoittamana selailemaan heidän mattotarjontaansa. Nyt olisin minäkin jo valmis luopumaan nukkamatoista ja hankkimaan ehkä jotain sileämpää mattoa.

Elloksellahan niitä vaihtoehtoja riittää! Vaikeaa on tehdä päätös, minkä valitsisi. Kokosin tähän muutaman mielenkiintoisen. Maton koko pitää ehdottomasti olla 200×300.  Ajattelin yksiväristä harmaata ja niistä laadukkaan oloinen HIMLA voisi olla yksi vaihtoehto. Tämä on tosin kallein; maksaa peräti 617 euroa. Vähän tässä häiritsee nuo litteät kantit. Väri tuntuisi kyllä kivalta ja armolliselta.HIMLA YHDISTELMÄ 617Mietin myös ihan mustavalkoista.  Meidän nykyinen sohva on kermansävyinen, joten tuo villamatolle tyypillinen luonnonvalkoisuus maton vaaleissa osissa ei haittaisi. Vähän kyllä pelottaa, että viliseekö tuo kuvio silmissä. Tämä matto olisi puolet edullisempikin kuin edellinen; 369 euroa.VISALIA 369 YHDISTELMÄToinen kuviollinen vaihtoehto olisi Ekeby; jonka kuviot olisivat pienemmät. Hintakin tällä matolla olisi vain 299 euroa. EKEBY YHDISTELMÄ 299Tämän TANGER-maton olen nähnyt livenäkin ja on kyllä todella kaunis matto. Villaa se ei ole, mutta olisi tosi edullinen nyt 50 prosentin alennuksella, kun ohjehinta on vain 209 euroa. Ainoa mikä tässä arvelluttaa on se vaaleus; kun on noita nelijalkaisia, joilla saattaa se yrjö lentää silloin tällöin ja juuri matollehan se aina osuu :(  TANGER 209 YHDISTELMÄMinkä näistä matoista sinä valitsisit? Olisisiko siellä ruudun takana jollain mahdollisesti kokemuksia näistä matoista?


24 Responses to “Kuumetta….”

 1. Avatar Milla sanoo:

  Hyviä vaihtoehtoja kaikki mutta meillä on ollut pian vuoden lattialla tuo Ekeby, enkä vaihtaisi enää mihinkään. Alkuun pisteli villamattomaiseen tapaan lasten jalkoja mutta sitä ei ole enää. Erittäin mukava imuroida eikä ole painava nostaa uloskaan. Eikä kuvio vilise silmissä, vaikka sitä vähän pelkäsin. :)

 2. Avatar Elina sanoo:

  Jos budjetti antais periksi ehdottomasti ensimmäinen yksivärinen. Toiseksi eniten mieleen on tietysti myös toiseksi kallein! Tällä hetkellä itsellä on 230×180 kokoinen, ensimmäistä mattoa muistuttava, joskin paljon halvempi versio.:) se tosin on niin ohut, että talvella ei auta yhtään parkettilattialla rivitalossa, joka on rakennettu kallion päälle ilman lattialämmitystä. Villamattoa odotellessa..

  • Avatar soile sanoo:

   Se olisi varmaan ollut hyvä vaihtoehto, tosin taidan nyt vielä säästellä ja sitten ehkä uuteen taloon joku laadukkaampi :)

 3. Avatar Anna sanoo:

  Mulla on ollut tuo Ekeby kohta kaksi vuotta ja pääosin varastossa. En voi kyllä suositella. Ensiksikin ei pysy paikoillaan, ompelin siihen jo liukuesteverkonkin toiselle puolelle, mut siltikin menee helposti ”ryppyyn”, kun päältä kävelee. Toiseksi: villaa irtoaa tosi paljon eli sohvan aluset ym. ovat jatkuvan imuroinnin tarpeessa. Ja kolmanneksi: vaikka matto on ollut meillä lattialla vain noin kolme kuukautta, se on jo nukkaantunut. Toki nämä ovat vain minun kokemuksia ko. matosta ja ehkä jollakin on parempia kokemuksia. Onnea sinulle maton hankintaan!

  • Avatar soile sanoo:

   Olipa hyvä kuulla tämä :) Taidan päätyä säästysyistäkin tuohon viimeiseen ;)

 4. Avatar Terhi sanoo:

  Tuo ensimmäinen ja viimeinen on kivoja, ja on nuo muutkin. Olen odottanut myös tuota alekoodia kuumeisesti. Maton ostaminen on niiiin hankalaa. Liikaa valinnavaraa, ja myös meillä on kissa joka oksentelee matolle.

  • Avatar soile sanoo:

   On kyllä vaikea valinta…vähän meinaan kallistua tuohon edullisimpaan kuitenkin…kun olisi ihan erilainen kuin mikään muu ennen :) Ne oksentelut on kyllä pahoja…ovat niin värjääviä :(

 5. Avatar Päivi sanoo:

  Ensimmäinen on paras. Minulla on (varastossa) Annon kuviollinen matto, joka näytti tosi hyvältä blogeissa, mutta kotona ihan liian kirjava :(
  Kivaa, kun teet matto ja sohvapostaukset, suunnitelmissa hankkia molemmat, ensin sohva, sitten siihen sopiva matto.

  • Avatar soile sanoo:

   Kirjavat tulikin hylättyä, mutta sorruin halpaan eli tuohon viimeiseen. Jospa sitten uuteen taloon jotain laadukkaampaa.

 6. Avatar marru ahonen sanoo:

  Kyllä ottaisin tuon Hilman se on neutraali. Nuo kuviolliset kyllä vilisee silmissä olen nähnyt ne livenä. Kallishan se on mutta kerran kirpaisee ja panet välillä varastoon tai johonkin toiseen huoneeseen. Niin ja onhan teille tulossa se uusi talo.

 7. Avatar Satu sanoo:

  Itselläni on ollut pari kuukautta tuo viimeinen matto isona versiona.Tykkään tosi paljon.Hintansa arvoinen.On vaalea, mutta kuviot antaa kuitenkin sopivasti särmää :).

 8. Avatar M sanoo:

  Hei,

  Kiva tuo viimeinen matto! Sen itsellekkin haluan., mutta mistä saa sen -50% alen?

  • Avatar soile sanoo:

   Mulle tuli tekstiviestillä sellainen henkilökohtainen alekoodi. Kaikki omat alet näkyy kun kirjautuu Elloksen omiin tietoihin.

 9. Avatar Salla sanoo:

  Viimeinen matto eli Tanger on suunnitteilla hankkia. Ekeby löytyy kapeana versiona käytävältä. Pysyy paikallaan, mutta pölyttää kovasti. Olohuoneesta löytyy tällä hetkellä Pandora villamatto, joka on liian pieni tilaan, koska vaihdettiin järjestystä. Pandorastakin lähtee villaa irti, muttei niin paljoa kuin Ekebystä.

  Tulisipa minullekin tuo -50% alekoodi.

 10. Hei! Hienoja on kaikki mutta itse tykkään eniten tuosta elloksen Tanger matosta. Sen meillekin tilasin makkariin :) käy kurkkaamassa uutta blogiani pellavaajapastellia.fi!

 11. Avatar Elvi Nousiainen sanoo:

  Moikka!
  Meille hankittiin tuo tanger matto (suurin koko) viime keväänä ja olen ollut tosi tyytyväinen. Niin mukavan pehmeä jalan alla. Suosittelen!

 12. Avatar Pirjo sanoo:

  Hei
  Olet jo tilannut Tanger maton. Minullakin on tuo matto. Tykkään tosi paljon. Ainut haittapuoli on se, että on tosi raskas matto siirrellä ja viedä tuulettumaan.

  • Avatar soile sanoo:

   Sehän se noissa jättikokoisissa matoissa on kyllä hankalaa kun ne ovat niin painavia. Ei ihan joka viikko jaksa ulos raahata ;)