15.08.2016

Pieni keittiöremontti

Olen jo kauan haaveillut mustan seinän lisäämisestä myös keittiöön ja nyt se haave toteutui, kun lauantaina pistimme mieheni kanssa hihat heilumaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAIrrotimme välitilalasit ja mieheni liimasi maalattavan tasoitetapetin vanhan tapetin päälle.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaalasin välitilan yläpuolelta vanhan tapetin päälle ja alaosaan laitoimme sen tasoitetapetin, koska siinä oli aikaisemmassa tapetissa pieni huti reiänleikkauskohta….sellainen rasti, joka näkyi aina kun välitilavalot olivat päällä. Maalin sävyksi valitisin saman kuin olohuoneen mustalla seinällä eli NCS S 8500-N.OLYMPUS DIGITAL CAMERASamalla vaihdoimme myös uudet välitilavalot. Aikaisemmin siinä oli kolme erillistä led-pätkää ja valon värilämpötila oli 4000 kelviniä. Mielestäni se oli liian sinertävä valo ja inhosinkin sitä valon väriä niin paljon, että siinä tuli tuskin koskaan pidettyä valoja päällä. Nyt ostin välitilaan Lakkapäältä Airamin 3 metriä pitkän led-nauhan, jolla valoketjusta kaappien alla tuli myös siistimmän näköinen yhtenäisenä. Tämän valon värilämpötila on 3000 kelviniä ja juuri sellainen kuin haluan sen olevan. Lakkapäältä ostin myös terästä olevan U-listan, johon valoketju liimattiin. Näin edestä katsottuna näkyy vain tuo teräslista ja samalla se tukee välitilalasia.OLYMPUS DIGITAL CAMERALieden takana oleva seinäosuus piti myös korjata, sillä lasia poistaessa siitä repesi tapetti. Laitoimme siihenkin maalattavan tapetin lasiosuuden alle. Tarrakin piti sen vuoksi vaihtaa, mutta onneksi minulla oli valmiina yksi Tarravimman keittiötarra, jonka olivat kerran virheellisesti toimittaneet ja sain sen kuitenkin pitää. Tulipa vähän vaihtelua siihenkin :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAKyllä ne vain pienetkin muutokset piristää kummasti. Entinen vaalea välitila näkyy täällä, mikäli haluat käydä sen kurkkaamassa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA


16 Responses to “Pieni keittiöremontti”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Todella upea muutos <3

 2. Avatar Margit sanoo:

  Aivan ihana, Soile teki sen taas! Sainkin tästä hyvän vinkin omaan keittiööni, kiitos :) Hyvää loppukesää!

 3. Avatar Marja K sanoo:

  Tulipas pienillä muutoksilla upea lopputulos. Entinenkään ei ollut huono, mutta tästä tuli todella tyylikäs. Mites näissä ledeissä on katkaisin? Onko se siinä nauhassa vai erillinen jossain seinässä? En ole perehtynyt ledeihin niin tarkkaan, mutta vois itsekin laittaa, kun remontti tulee joskus ajankohtaiseksi.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Marja. Led-nauhan päässä on katkaisija ja pistoke. Meillä on kaapissa pistorasia, johon pistoke laitettiin ja sieltä on yhteys keittiönkatkaisijaan, joten ei se ollut muuta kuin laittaa pistoke seinään ja katkaisijasta valo päälle, jolloin se toimii keittiön seinässä olevasta katkaisijasta.

 4. Avatar Ulla sanoo:

  Teillä se tuo koti vaan kaunistuu :) Todella hieno keittiö!

 5. Avatar sirkkis sanoo:

  Tuo värin vaihto on hyvä ja antaa kivasti ryhtiä sekä mukava kun takana olevasta tilasta näkyy myös mustaa, siis yhtenäistä.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Sirkkis ja tuli kyllä nyt ryhdikkyyttä keittiöönkin ja on nyt samaa paria olohuoneen kanssa :)

 6. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Pieni muutos ja iso ero entiseen, tykkään! :)

 7. Avatar Marjo sanoo:

  Hei! Hieno muutos! Millainen mitoitus teidän keittiössä on? Tarkoitan siis korkeussuunnassa…alakaapin korkeus, välitila ja yläkaapin korkeus?

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos :) Alakaapit ovat 900 mm korkeita, välitila 500 mm ja yläkaappeina kaksi 400 mm korkeaa vaakakaappia eli yhteensä 800 mm korkeasti. Yläkaapin yläraja on siis 2200 mm korkeudessa.

   • Avatar Marjo sanoo:

    Siis kaksi erillistä kaappiako yläkaappeina eikä tuollainen? http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89111354/#/S59918517
    Jouduitteko tekemään remontin yhteydessä yläkaappien kiinnityspuihin muutoksia, vai kuinka saitte ne seinään kiinni?

    • Avatar soile sanoo:

     Joo, meillä on kaksi erillistä yläkaappia, mutta helpompihan tuo yhtenäinen on asentaa. Meillä jo rakennusvaiheessa laitettiin kalusteseinille paksut lastulevyt, jotta siihen saa kunnolla kalusteet kiinnitettyä. Tosin nykyään Ikealla on se fiksu kiskokiinnitysjärjestelmä eli ensin kiinnitetään kisko seinään, jonka saa siis runkotolppiin kunnolla kiinni. Sitten siihen kiskoon laitetaan kaapit ikäänkuin ”roikkumaan”.