20.08.2016

Sohvan hankintakriteerit

Mattokuume on nyt taltutettu ja uusi matto odottaa pääsyä lattialle. Päädyin valitsemaan mattopohdinnoissani niistä edullisimman Tanger-maton. Käsittelin sen matonsuoja-aineella, jotta se edes vähän hylkisi likaa ja varsinkin mahdolliset koiran oksut siitä lähtisi helposti pois. Kuvia tulee sitten kun saan aikaiseksi asennella sen olohuoneeseen. TANGER 209 YHDISTELMÄKuten sillon mattopohdintojeni yhteydessä kerroinkin, niin ilmassa on myös sohvakuumetta. Meidän nykyinen vaaleanahkainen kulmasohva on alkanut vähän kyllästyttää. Muodoltaan se on ihan hyvä ja sopii meidän olkkariin mittojensa puolesta täydellisesti. Sohvan vaalea nahka kuitenkin hieraantuu aika nopeasti ja sekös vähän ärsyttää. Se etu nahassa kuitenkin on, että se voi aika helposti puhdistaa mm. mäntysuopaveteen kastetulla rievulla.Meillä on nyt ollut kolme edellistä sohvaa ollut kermanvaaleita; nykyinen ja edellinen nahkaa ja niitä edeltävä vaaleaa kangasta. Valkoista kangassohvaa en voi ajatella missään tapauksessa. Se olisi kyllä ihana, mutta ei hermot kestä sitä nopeaa hieraantumista.  Nyt miellyttäisi joku vaaleanharmaa ja mielellään kangasta. Tosin onkohan vaaleanharmaakin meille liian vaalea noiden koirulien vuoksi.  Sohva on meillä niin kovalla käytöllä, että jotain tummemmanharmaata kai sitä pitäisi ajatella, mutta katsotaan nyt mikä on paras vaihtoehto.

Tänään käytiin mieheni kanssa Sotkan valikoima katsomassa ja sieltä löytyikin aika kiva muodoltaan ja edullinen divaanikulmasohva, jonka mitat olisivat myös meille täydellisesti sopivat. Sohvan nimi on LIMON ja sen tarjoushinta oli vain 599 euroa (ovh 999 euroa). Yksi kriteerini tässä sohvassa ei kyllä täyty; sen jalat ovat niin matalat, että imuri ei mahdu sohvan alle. Onhan tuo aika vaaleakin….. Tämän sohvan kankaan Martindale hankauskestotulos on 22000 kierrosta (ks. jutun lopussa oleva taulukko).id limonSohvan hinta pitäisi olla alle 1000 euroa, sillä tiedän kyllästyväni helposti ja siksi en haluaisi kovin suuria rahoja sohvaan tuhlata. Ikean Nockeby voisi olla myös yksi vaihtoehto. Kaunis muoto ja hinta 899 euroa. Sohvan jalat ovat kauniit kromatut ja musta-valkoinen Tallmyra-kangas olisi konepestävä. Saakohan ne päälliset pesun jälkeen myös helposti takaisin…. Tähän sohvaan voisi myös ostaa halutessaan noin 400 eurolla vaihtopäälliset. yhdistelmä nockebyTässä vielä luettelo minun uuden sohvan hankintakriteereistä:

 • pestävät päälliset
 • vaaleanharmaa sävy
 • sohvan alle mahtuu imurin suulake
 • kromatut jalat
 • hinta alle 1000 euroa
 • divaanikulmasohvamuoto
 • ei irtonaisia selkänojatyynyjä
 • sohvakankaan Martindale hankauksenkestoluku noin 25000 – 30000

Martindale hankauksenkestoluvuista löytyi tällainen taulukko:

Martindale-luvut:

 • 15 000 kierrosta vähäiseen kulutukseen
 • 15 000 – 20 000 kierrosta kevyeen käyttöön
 • 20 000 – 25 000 kierrosta tavalliseen päivittäiseen käyttöön
 • yli 25 000 kierrosta kovaan käyttöön
 • yli 50 000 kierrosta julkisen tilan kalusteeseen

Mitään päätöstä en kuitenkaan ole sohvan hankinnasta vielä tehnyt ja saattaakin olla, että uusi sohva hankitaan vastaan uuteen tulevaan taloon


20 Responses to “Sohvan hankintakriteerit”

 1. Avatar Emmi sanoo:

  Hei! Oli pakko tulla kommentoimaan tuota Sotkan sohvaa että ÄLÄ vaan mene ostamaan sitä! Meillä on vastaava ruskeana ja sen kangas on aivan sysip..surkea. Kankaassa repsotti noita lankoja valmiiksi, ja vähän yli puolen vuoden käytön jälkeen kangas on aivan nukkaantunut. Kankaasta hapsottaa siis semmosta karvanukkaa. Lisäksi tyynyjen täytteet on aivan littaantuneet. Ja yksi asia mikä on todella inhottavaa on se, että kun löhöilee tuossa divaaniosassa, takapuoli on juuri noiden tyynyjen välissä.

 2. Avatar Annukka sanoo:

  Mulla on myös huonoja kokemuksia Sotkan sohvista. Ei tosin niistä kalleimmista, jotka voi olla eri kaliiperia, mutta meillä on vintissä sellanen edullisempi divaanisohva ja sen (tummanruskea) kangas meni heti alkuvaiheessa sellaseksi syheröksi. Samoin tuttavan muhkeampi mustanharmaa kulmasohva.

  Meillä on olkkarissa aina vaan Ikean Ektorpin reuhka, jonka piti olla vaan sellanen tilapäinen kunnes löydetään joku kunnollinen, joka miellyttää. Mutta ei oo tullut näköjään vaihdettua. On jo niin legenda vissiin :)

  • Avatar soile sanoo:

   Joo; täytyy varmaan tuo Sotkan sohva unohtaa. Kauhea into olis nyt kangassohvaan, tosin en tiedä onko ihan huono ratkaisu meillä.

 3. Avatar Tuija sanoo:

  Täällä myös pähkäillään uutta sohvaa. Ihan ensiksi kannattaisi varmaan päättää malli, mutta kun en vain saa päätettyä . Värin kanssa olen samoilla linjoilla, etten enää halua valkoista. Vaalean harmaa vai tumman harmaa, siinäpä pulma nro 2. Omalla valintakriteerien listalta löytyisi myös pestävä rungon päällinen. Mahtaakohan Ikean sohvat kestää ryhdikkäänä ihan päivittäistä käyttöä…?

  Tsemppiä sohvan valintaan

  • Avatar soile sanoo:

   Vaaleanharmaa olisi niin kaunis…mutta saa nähdä tohtiiko sitä niin vaaleaan kangassohvaan päätyä. Minusta Ikean sohvat on kyllä olleet ihan laadukkaita; riippuu tietenkin kankaasta.

 4. Avatar Sanski sanoo:

  Meillä myös etsinnässä sohva jonka alta pystyisi imuroimaan ja metallijalat ja väriltään mielellään tumman harmaa koirien takia, miten voikin olla näin Vaikeeta löytää sitä täydellistä sohvaa tai jos löytää jonkun mikä miellyttää omaa silmää niin hinta hipoo pilviä..

  • Avatar soile sanoo:

   Se in kyllä totta, että hirmu kalliita tuntuvat useimmat olevan. Tuo IKEAn sohva olisi myös tummanharmaalla kankaalla. Siinä vaan oli kemiallinen pesu, mutta olisihan se armollisempi väri, joka ei niin tiheää pesua tarviskaan.

 5. Avatar Minna Tee sanoo:

  Me vasta hommattiin Askon tummanharmaa Miami divaanikulmasohva (oli silloin puoleen hintaan, hintaa jäi 995€). Olen tosi tyytyväinen, ainoa miinus on mataluus, imurin suulake ei mahdu, mutta sinin varrella ja mikrokuituliinalla puhdistuu alusta :)

  • Avatar soile sanoo:

   Askon kalusteet onkin varmaan laadukkaita… Miksi noita sohvia tehdään niin matalana, ettei alta voi helposti imuroida? Sohvien alus on kuitenkin se paikka mihin pöly eniten kerääntyy….

   • Avatar Minna Tee sanoo:

    Niimpä :/ mutta muuten hinta-laatusuhde oli kohdallaan, niin päädyin siihen. Tänään just ”sinillä siivous sujui” soffan alta, onneks sinne ei meillä ehkä eksy muuta kuin pölyä kun on sellasessa just sohvankokoisessa tv- tilassa :D mutta varmaan voi saada korkeammilla jaloilla? Tänään tuli askon kuvasto, jossa oli kivoja kulmasohvia monta aukeamaa puoleen hintaan!

    • Avatar soile sanoo:

     Katselinkin niitä Askon sohvia ja pitää käydä Kemin Askossa livenäkin testaileen :)

 6. Avatar Hanna sanoo:

  Itse peukutan edullisesta hintaluokasta askoa, vepsäläinen jos budjetti isompi. Askolla kankaat suurin osa omistaan hinkkauksen kestäviä, ei nyppyynny ja lisäksi olen käsitellyt pinnan aineella, joten esim. sohvalle pudonnut maitorahka on saatu pelastettua. Minulla on valitettavasti huonoja kokemuksia yllä mainitusta ikean Ektorpista. Kangas hieman nukkaantunut alle vuoden käytössä. Itsellä on ollut vaalea harmaa sohva haaveissa jo pidempään, minkäväristä korosteseinää voisit itse ajatella tuon värisen sohvasi kanssa ?itselläni on pyörinyt mielessä tummempi harmaa ja tummempi beige. Mietin tulee beigestä liian haalea kokonaisuus. Mutta entäpä sitten matto… On tämä sisustusunelmointi ihanaa… Mukavaa alkavaa viikkoa !

  • Avatar soile sanoo:

   Askosta voisi kans käydä katsomassa, mutta tosiaan tonni on kyllä maksimi mitä haluaisin sohvasta maksaa tällä erää. Ektorpeissahan on useita eri kangasvaihtoehtoja, osa edullisempia ja osa kalliimpia…olisiko kalliimmat laadukkaampia? Tumman harmaa seinä olisi varmaan hyvä tehosteväri vaaleanharmaalle sohvalle. Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

 7. Avatar Sanna sanoo:

  Meillä ollut useamman vuoden Belluksen divaanisohva tummanharmaana.Väri on kaunis ja sohva kankaineen kestänyt muuttumattomana.Olen ollut hyvin tyytyväinen.

  • Avatar soile sanoo:

   Googlettelin ja aika matalat jalat näyttää siinäkin olevan, muuten ihan kaunis sohva :)

   • Avatar Sanna sanoo:

    Totta,matala on:)itse koen divaaniosan turhana.Himotukseni on Hakolan lazy sohva.Hinta vaan aikas suolainen:)

    • Avatar soile sanoo:

     Minä taas vieläkin haluaisin sohvaan vähän kulmaa, että useampi istuja mahtuu sohvalle.

 8. Avatar Väriallergia sanoo:

  Minä tilasin juuri tuon saman maton meidänkin olohuoneeseemme, on se vaan niin ihana! Ja sohvapähkäilyt täälläkin käynnissä. Tällä hetkellä meillä on valkoiset tekonahkasohvat, jotka ovat kissojen takia todella huonossa kunnoss. Nyt haluaisinkin eläväpintaisen, keskiharmaa-maleeratun divaanisohvan, irrotettavilla päällisillä, kohtuuhintaan. Ei ole tullut vastaan vielä. :D

  Vaikeita nämä huonekaluhankinnat eläin- ja lapsitaloudessa!

  • Avatar soile sanoo:

   Laitoin meidän mattoon suoja-aineenkin, mutta vieläkään en ole tohtinut sitä olohuoneeseen laittaa…pelottaa niin, että koirat siihen heti oksentaa :D Mitä pidät tuosta Ikean sohvasta, siinähän oli harmaa sävy ja irrotettavat päälliset?