25.09.2016

Monta syytä onneen :)

Tästä tulee nyt melkoinen onnenylistys postaus, mutta haluan kuitenkin nämä ilonaiheet tänne blogiinkin tallettaa. Tiedä vaikka joskus on vähän huonompi aika, niin voi käydä täältä muistelemassa kaikkea hyvää mitä on joskus kokenut ;)

Tämä kesä on ollut kaikin puolin aivan mahtava. On tapahtunut kaikkea kivaa vähän jokaisella elämänsaralla. Ei tässä nyt mitään suurempia murheen aiheitakaan ole juuri koskaan ollut, mutta nyt tuntuu kaikki vaan niin onnistuvan :) Elämä hymyilee nyt leveintä hymyään.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi parhaista asioista sai alkunsa kesäkuun lopussa. Sain nimittäin vihdoinkin itseäni oikein kunnolla ”niskasta kiinni” elämäntaparemontin suhteen. Olette niitä minun jos minkälaisia ”kuureja” hyvinvoinnin suhteen täältä saanut lukea, mutta aina ne ovat hiipuneet ja ehkä niitä ei ole oikein kunnolla koskaan aloitettukaan ;) Mietin kesäkuun lopulla mielessäni syyskuun alun tulevaa Madridin -reissua, johon oli noin 10 viikkoa aikaa. Päätin, että sillä matkalla en murehdi istuuko kotelomekko vai pursuavatko jenkkakahvat housujen vyötäröltä, vaan teen asialle jotakin. Niinpä lähestyin paikallista kuntosalia, jossa olin vuosia aiemmin käynyt säännöllisesti bodypumpissa ja bodycombatissa. Meillä on Torniossa myös toinen kiva kuntosali Hyvä Fiilis, jossa on paljon tuttua henkilökuntaa. Halusin kuitenkin valmentajakseni ihmisen, jota en aimmin tunne…tuntui, että silloin tulee hommaan alettua enempi tosissaan; ) Siitä se sitten lähti ja tällainen viesti FB-postilaatikon kautta sinne meni 27.6.16:viesti-bclle

Sain valmentajakseni Olli Kemppaisen, joka on muuten classic bodybuildingin junioreiden suomen mestari vuodelta 2015 :) Eka treenipäivä oli 3.7. ja sen jälkeen ei ole yhtään treeniä jäänyt väliin. Itseasiassa suorastaan nautin treeneistä, kun mukana on asiantunteva ja kannusta omavalmentaja, jonka kanssa treeni ja juttu luistaa :) Olen nyt treenannut hänen kanssaan jo 25 kertaa. Niin palkitseva satsaus se oli, että otin toisenkin 15 kerran paketin ja siitä meillä on vielä 4 kertaa jäljellä. Sen jälkeen aion alkaa Bodycenterin pienvalmennusryhmään, jossa saa kahdeksan viikon välein uuden saliohjelman ja aina omavalmentajan myös niiden opettelemiseen. Valmennukseen kuuluu myös ravintovalmennus, tuki ja seuranta. Hinta tällä palvelulla on 63 euroa/kk salikortin lisäksi, mielestäni pieni raha siihen mitä sillä saa :)img_3684Nyt vasta tiedän ja tunnen, mitä se ”treenaminen” oikeasti ja kunnolla on! Tuloksetkin ovat aivan hämmästyttävät; jo parissa kuukaudessa oli rasvaprosenttini laskenut 26 prosentista 22 prosenttiin. Olen noudattanut valmentajan antamaa ruokavaliota lähes täydellisesti. Reissuille on pakattu eväät mukaan ja homma on sujunut uskomattoman helposti. Madridissa toki nautin kaikki päivälliset ja illalliset, mutta aina kun sai itse valita, niin tein hyviä valintoja. Kerran päivässä sallin itselleni kuitenkin kahvin yhden raakasuklaapalan kera :) Leivonnaisia saatan maistaa yhden lusikallisen, varsinkin jos olen itse leiponut. Se on riittänyt. Voin sanoa, etten ole koskaan ollut näin pitkään (lähes 3 kk) ilman yhtään kokonaista leivonnaista. Kieltäytyminen on ollut helppoa ja puhdas ruokavalio on nyt elämäntapani. Olen niin ylpeä itsestäni ja tuntuu, että nyt tämä homma on hanskassa kunnolla. Tulen tänne blogiin vielä kertomaan enemmänkin tästäkin elämäni osa-alueesta, toivottavasti nekin jutut kiinnostavat myös blogini lukijoita.OLYMPUS DIGITAL CAMERAToinen suuri ilonaihe on meidän rakennusprojektin eteneminen. Nyt on rakennuslupapaperit kasassa ja vien ne maanantaina rakennusvalvontaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitamme rakentamisen tänä syksynä ajamalla penkan painumaan ensi kevättä varten. Keväällä 2017 homma alkaa sitten tosissaan. Vihdoinkin vuosien etsinnän jälkeen on löytynyt upea rakennuspaikka, iso tontti (2800 m2) ja talo, jossa on kaikki mitä olen aina taloon halunnut. Talon pohja on muotoutunut erittäin toimivaksi. Asumme tässä nykyisessä kodissa niin kauan, kunnes uusi talo valmistuu ja pääsemme sinne muuttamaan. Sitten vasta laitamme tämän talon myyntiin. Rakennusprojektista kirjoittelen tänne pitkin vuotta;  pintamateriaalipohdintoja ja sisustussuunnitelmia. Kaikki taloprojektiin liittyvät jutut löytyvät tuolta oikeasta sivupalkista olevan Talonrakennusprojekti-osaston alta. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnnen aihe on myös minun rakas 91-vuotias reipas äitini, joka toipui hämmästyttävän hyvin kesäisestä onnettomuudesta. Hän kaatui kotipihalla, sillä seurauksella, että lonkka murtui. Pelkäsin jo, että nyt iäkäs ihminen jää sairaalaan loppuelämäkseen :( Toisin kuitenkin onneksi kävi; muutama yö sairaalassa, päälle kahden viikon kuntoutus paikallisessa Saarenvireessä ja kotiutus. Edelleen äitini asuu yksin pienessä omakotitalossaan, syntymäkodissani ja pärjäilee siellä ilman ulkopuolista apua. Toki siellä käy siivooja ja me sisarukset. Onneksi on paljon lapsia :)  Yksi veljistäni asuu toisella paikkakunnalla ja on aika usein myös täällä työhommissa, jolloin hän yöpyy äidin luona. Nuorimmainen meistä käy myös Helsingistä usein äidin luona muutaman päivän vierailulla. Minä pyrin käymään joka päivä ja yksi veljistäni käy kaksikin kertaa päivässä äitiä auttamassa. On hän todella hyväkuntoinen 91-vuotias! Tämä kuva on äidistä 90-vuotispäivänä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan pakko vielä lopuksi hehkuttaa viime viikon sunnuntain ihanaa tapahtumaa, kun meidän Rolle sai toisen sertinsä Liminka Shows koiranäyttelyssä Oulussa 18.9.16. Hänellä on nyt kaksi sertiä ja mikäli vielä yksi joskus saadaan tulee koirasta Suomen Muotovalio. Sitä odotellessa. Tämä ihana kuva on Josefiina Niskan ottama.fbimg_0708Tällaista sillisalaattia tällä kertaa; aiheita onneen on ollut todella paljon ja siksipä hymy on herkässä, olo on energinen ja tuntuu, että tulevan syksyn ja talvenkin jaksaa paremmin näiden iloisten asioiden ansiosta :)

Kaikkea hyvää myös teille kaikille sinne ruudun taakse, kiitos kun seurailette juttujani. Näen raporteista, että teitä on siellä tosi paljon ja olen kiitollinen jokaisesta. Bloggailu on minulle todella rakas harrastus ja nykyään myös osa-aikatyökin.

Olisikin kiva, jos laittaisitte kommenttilaatikkoon vähän palautetta, mitkä jutut kiinnostavat ja rohkeasti vaan myös palautetta jutuista, jotka eivät ole mieleenne. Olisi mukava kehittää blogia lukijoiden toiveiden mukaan.


26 Responses to “Monta syytä onneen :)”

 1. Avatar sanni sanoo:

  Ei varmasti oli 90, äitisi näyttää ainakin 10 vuotta nuoremmalta! Oikein hehkuu. Oon vasta 23 mutta tuossa on kyllä tavoitetta :) Kiva että oot innostunut treenailusta, mä oon kanssa pitkän sairastelun jälkeen päässyt takaisin salille ja kylläpä tekee hyvää.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos :) Äiti on kyllä melkoisen nuorekas ja reipas ikäisekseen. Siinä onkin itsellekin tavoitetta pysyä noin pitkään yhtä hyväkuntoisena. Treenailuun oon tosiaan ihan koukussa ja toivottavasti tämä into myös kestää…nyt tuntuu ainakin siltä, että kestää :) Sairastumiset ovatkin ikäviä treeniputken katkaisijoita ja saankin olla myös sen suhteen onnellinen, että olen pysynyt terveenä.

 2. Avatar Annuka sanoo:

  No nyt kyllä todella kuulostaa siltä, että sulla on reenit ja ruokailut mallillaan. Ihan huippua! Ja tiedän niin ton tunteen, kun on sellainen olo, että tätä en enää vaihda.

  Teissä on sun äidin kanssa paljon samaa näköä. Ja siinäpä sitä on meille nykyihmisille tavoitetta, että vielä ysikymppisinä kameran edessä hymyillään. Mun oma äiti kun kuoli pian mun syntymän jälkeen vasta 32-vuotiaana, en ole koskaan saanut kokea yhtään äitienpäivää, jossa olisin päässyt omaa äitiäni halaamaan :(. Että halaa sinä munkin puolesta.

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä; nyt on motivaatiot ja into yli sata prossaa! Olen pahoillani sinun suuresta menetyksestä niin nuorena ja halaanpa äitiäni vielä enemmän huomenna eli myös sun puolesta; ehkä sinun enkeliäitisi tuntee sen rutistuksen siinä samalla <3

 3. Avatar Marita sanoo:

  Jotenkin pystyn samaistumaan ”onnenvuoteesi”. Minulla on ollut varmaan elämäni paras vuosi; helmikuussa alkoi elämäntaparemontti, ei ihan niin radikaali kuin sinulla, mutta painoa putosi 4kg ja olo on kohentunut. Matka Maspalomakseen tyttären luo oli ihana. Mökki, joka tulla tupsahti, tarjosi rauhan ja levon tyyssijan – aivan ihana. Mies sai vakinaisen viran koulussa ja parasta kaikessa, meistä tuli isovanhempia. Tässä ei läheskään kaikki – joten taidanpa minäkin tehdä onnellisuuspostauksen..)

  • Avatar soile sanoo:

   Ihana kuulla, että sielläkin on ollut onnenaiheita enemmänkin ja se sun mökki on varmasti aivan mahtava rauhoittumispaikka kuvistasi päätellen. Toivotaan, että onnemme ja onnelliset tapahtuvat jatkuvat <3

 4. Avatar Raili sanoo:

  Hei
  Onpa äitisi upea. Wau.
  Eniten pidän suunnittelujutuista ja kiva odottaa
  rakentamiseen liittyviä postauksia. Kun kysyit, niin
  vähiten kiinnostaa ruokajutut, mutta usein niihin liittyy
  jokin juhla ja kaunis kattaus, joten ok.
  Kiva postaus.

  • Avatar soile sanoo:

   Hän on kyllä tosi paljon nuoremman näköinen kuin 91 v :) Olenkin huomannut, että kaikki raksa- ja remonttipostaukset ovat suosituimpia; niitä vaan ei ihan aina ole materiaalina ;) Ruokajutuista taas jotkut pitävät paljonkin, mutta tosin enempi vähempi….

 5. Avatar kirpparikeiju sanoo:

  Olipas ihana postaus! Täälläkin on samanlaisia ajatuksia juuri nyt, sitä on aivan onnesta sykkyrällä.

  Minä olisin veikannut äitiäsi seitsemänkymppiseksi! Onnea 91-vuotiaalle!

  PS. Sulla näkyy puhelinnumero noissa lapuissa, jaiks!

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos paljon, äiti on kyllä vielä tosi pirtsakka ikäisekseen. Hmmh; ajattelin, että se puh.nro on ihan saatavilla mistä kanavasta vaan, joten ei se varmaan haittaa Tiedä vaikka joku soittelis täällä lomautettuna olevaa töihin johonkin

 6. Avatar sirkkis sanoo:

  Heippa Soile ja mukava postaus ja oli hauskaa luettavaa. Minä käyn ja luen yleensä kaiken jota kirjoitat. Kommentteja olen nykyisin vähän laiska kirjoittamaan, kyllä joskus aina sentään jotain kirjoitan. Toivotan sinulle kaiken mukavan ja iloisien asioiden ajan jatkuvan. Kaunista syksyä sinulle ♥

 7. Avatar Elisa sanoo:

  Ihana nuorekas mummo kyllä! :) Mahtava lukea kun toinen vielä tuossa iässä jaksaa itse touhuilla ja asua yksin.
  Blogin sisällöstä, on ollut mukava lukea siun tekemistä reissuista ja saada tippejä mahdollisille omille reissuille. Myös nämä kunto-jutut kiinnostaa, vaikka pääasiallisesti sisustuksen ja remontoinnin perässä tänne tulinkin. Mutta pieni pala muutakin omaa elämää ei koskaan haittaa.
  Mieluisinta sisältöä kuitenkin ollut muutoskohteet, kotiesittelyt ja asuntomeasujen kuvat :) Paljon inspiraatiota omaan kotiin!

  • Avatar soile sanoo:

   Toivottavasti pysyisi itse samankuntoisena vielä tuossa iässä :) Kiva kun kerroit mitkä jutut kiinnostaa ja varsinkin se oli mukava kuulla, että myös nämä kuntoilut kiinnostaa, sillä niistä tekisi nyt mieli kertoa kovasti lisää :) Remonttijutut ovatkin aina olleet suosituimpia, sen olen huomannut.

 8. Avatar Ulla sanoo:

  Hei
  Minua taasen ei kiinnosta ollenkaan kuntoilujutut. Mutta niinhän meitä on moneen junaan. Sisustus- ja matkailujutut sen sijaan luen aina. Monia vinkkejä olen sinulta saanut ja aina jaksan ihmetellä sitä, kuinka ”pienellä rahalla” onnistut monesti löytämään oikeita aarteita.
  Jään oikein odottamaan uuden kotinne rakentamistarinaa.

  • Avatar soile sanoo:

   Niin ei ne kaikki jutut tietenkään kaikkia kiinnosta, mutta kiva kun jotain kiinnostavaa löytyy sinullekin.

 9. Avatar Satu sanoo:

  Pitkään olen blogiasi lukenut, harvoin kommentoin, mutta nyt täytyy! Ihanan positiivinen postaus :)
  Mä itse tykkään myös iloita siitä mitä on ja näen ensisijaisesti resurssit enkä puutteita, joskus on voimaannuttavaa lukea tällaista elämäniloa.
  Kaikkea hyvää syksyysi!

  • Avatar soile sanoo:

   Oi Satu; kiitos ihanasta kommentistasi Kiva kun oot viihtynyt juttujeni parissa jo pitkään

 10. Avatar Aikku sanoo:

  Onpa kaikkea onnekasta tullut eteesi!Hienoa myös painonpudotus!Sun äiti on niin nuorekas!Ei ikää uskoisi.

  • Avatar soile sanoo:

   On kyllä nyt sellainen oikein todellinen onnistumisen tunne :) Äiti on kyllä tosi hyvin säilynyt ikäisekseen kaikin puolin :)

 11. Avatar Annika sanoo:

  Heippa!

  Hyvä fiilis välittyy kuvistasi, niin kuin aina, mutta tästä erityisesti :)
  Se on ihana tunne, kun elämä antaa parastaa ja voi mennä hyvä flow päällä.

  Auttaisitko minua sen verran, että kertoisit miten saarekkeen ja keittiön korkeakiiltoiset tasot ovat kestäneet elämää? Tuleeko häiritseviä jälkiä / naarmuja tasoihin helposti?

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Annika <3 Mielestäni tasot ovat pysyneet yllättävän hyvänä. Parissa kohtaa on pieni pisteen kokoinen nirhauma...olisiko jotain puonnut siihen, mutta kaiken kaikkiaan aivan hyvännäköiset tasot vielä ovat.

 12. Avatar Teija sanoo:

  Hei Soile,
  tuhannet kiitokset blogistasi, olen seurannut sitä varmaankin melkein alusta asti ja se on toinen niistä blogeista joita seuraan aktiivisesti; tosin ehkä vain kerran kuussa tai kahdessa käyn katsomassa postaukset.
  Mutta aina tulee hyvälle tuulelle ja kaikki aiheet ( paitsi ehkä asuntomessutalot jätän väliin)ovat kiinnostavia. Ihanaa kun jaat elämääsi lukijoille, itse en siihen pystyisi :) Olen elänyt mukanasi ilot ja muutamat surut joista olet kertonut; melkein kuin olisit ystäväni. kiitos vielä ja toivottavasti jaksat jatkaa tätä vielä pitkään.