25.01.2017

DIY-projekti; rautajalkainen ruokapöytä

Ihastuin viime vuonna Pentikin myymälässä näkemääni upeaan rautajalkaiseen lankkupöytään, jota ei kyllä enää heidän valikoimissaan näyttänyt olevan. En edes kuvaa siitä enää löytänyt mistään. Kuitenkin haave pöydästä on muhinut päässä siitä asti, joten pyysin poikaani hommaamaan jalat minulle työpaikaltaan Polarmetallista. Polarmetallilla on verkkokauppa Limen, josta samantyyppistä pöytäryhmää voi tilata pintakäsittelemättömällä kuusilankkupöytälevyllä mustilla tai valkoisilla jaloilla sekä kolmella eri pöytälevyn mitalla. Heidän verkkosivuillaan pöytäryhmä myydään penkkeineen (kuva Limen verkkosivuilta). PÖYTÄ JA PENKITMinä teetin heillä pelkät jalat pöytään ja mustana.OLYMPUS DIGITAL CAMERATarkoitus on kuitenkin tehdä tämä uusi ruokapöytä vasta uuteen taloon eli nykyinen jatkettava valkoinen ruokapöytämme saa tässä talossa vielä pysyä paikoillaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERATestailin jalkoja yläkerrassa meidän aikasemman DIY-pöytäprojektin….OLYMPUS DIGITAL CAMERA eli lumilingon rahtikuljetuskehästä tehdyn sohvapöydän laudoista tehdyllä pöytälevyllä. Haluan tähän tulevaan ruokapöytään kuitenkin vain kaksi leveää vaikkapa liimapuulevystä tehtyä palasta, jolloin pöytään tulisi vain yksi sauma keskelle. Sävyä en ole vielä päättänyt, mutta pöytä voisi olla tosi pitkä…jopa 3 metriä, sillä se tulee sen 3800 mm pitkän saarekkeen eteen. Sen pöydän ääreen mahtuisi sitten isompikin porukka istuskelemaan :) Tässä kuvassa jalat ei tietysti näytä miltään, kun pöytälevy on liian pieni…kunhan nyt mallailin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYhden pienen epäkohdan kyllä jo huomasin pöydänjaloista….pöly näkyy jalan sileässä osassa mustan sävyn vuoksi tosi hyvin…OLYMPUS DIGITAL CAMERATämä sohvapöydän sävy olisi kyllä tosi upea, mutta nyt ajatuksissani on tehdä pöydästä kokonaan musta esimerkiksi jollain vahalla…..OLYMPUS DIGITAL CAMERA…niinkuin tässä yhdessä monesta DIY-sohvapöytä-projekteistamme. Heh; on näitä pöytiä tullut näköjään väsättyä jos jonkinlaista :Dyhd


8 Responses to “DIY-projekti; rautajalkainen ruokapöytä”

 1. Jyrki sanoo:

  Moro! Lankkupöydät, erityisesti melko paksulla kannella varustetut, on hyvännäköisiä. Jonkin aikaa sitten näin telkkarissa pöydän, jonka kansi oli tehty kahdesta leveästä tuppeen sahatusta lankusta. Se oli todella hieno!

  • soile sanoo:

   Tuppilankku oliskin tuossa tosi upea, kunhan löytyisi vähintään 45 cm leveää

 2. Tuula sanoo:

  Hei! Lankkupöydät ovat mahtavia. Tein meille ennen joulua lankkupöydän. Kaksi 60cm leveää ja 205cm pitkää levyä ostin starkilta.paksuus 2,7cm. Maalasin valkoiseksi. Alle samalla systeemillä kuin rautajalat plankkuja,9,5cm*4cm paksuus. Hyvin toimii. Että pöytä on stabiilimpi,ostin 4 hyllynkannatinta,jotka ruuvasin kiinni jalkaosaan ja pöydän kannen alaosaan.

 3. Tuula sanoo:

  Tammi levyt

  • soile sanoo:

   Mietin vähän itsekin, jos laittais pari tammilevyä pöytälevyiksi.

 4. Tiia sanoo:

  Ihana pöytä! Paljon pöydänjalat tulivat maksamaan? :)

  • soile sanoo:

   En oikeastaan tiedä vielä kun poika ne on hommannut. Voit kysyä sieltä heidän nettikaupasta johon löytyy linkki jutusta