09.02.2017

Tornion Park Hotellissa sisustushommissa

Tornion Park Hotellin johtaja otti minuun yhteyttä viime vuoden lopulla ja pyysi tekemään pienet ”kasvojen kohotus”-sisustussuunnitelmat heidän kolmeen sviittiinsä sekä isoon kabinettitilaan. Kabinetin sisustus on vielä vähän kesken, mutta sviitit ovat jo kokeneet pienoisen ”faceliftingin” tekemieni suunnitelmieni mukaan.

Sviittien pintoihin ei koskettu, vaan kasvojen kohotus tehtiin ihan pienillä sisustusmuutoksilla; uusittiin valaisimia ja mattoja sekä teimme myös pieniä kalustehankintoja.  Huoneiden sävyissä vahvana olivat oranssi ja harmaa. Päätin rajallisen budjetin vuoksi pysytellä tässä sävymaailmassa ja suunnitella muutokset näihin sävyihin sopivana.  Sviittien makuuhuoneissa tehtiin vain yksi muutos; valaisettomaan kattoon lisättiin kaunis kattovalaisin.OLYMPUS DIGITAL CAMERASama upea Virvatulen led kattovalaisin asennettiin myös sviittien olohuoneisiin.OLYMPUS DIGITAL CAMERASviittien seinät olivat ajan saatossa saaneet seinilleen monenkirjavia tauluja, joille annettiin lähtöpassit ja ne korvattiin tilaustyönä oululaisen taiteenopiskelijan Susanna Karvosen grafiikalla. Jos muistatte, niin olen täällä blogissa kertonutkin omista Susannan tekemistä tauluistani, joita minulla on yhteensä kuusi.  Viimeksi hankin keittiön kolmen taulun sarjan hänen meillä pitämillään taidekutsuilla. Otin Susannaan yhteyttä ja kysyin voisiko hän tehdä sviitteihin jonkinlaiset kolmen taulun sarjat ja Susanna ottikin tilaustyön innolla vastaan. Hän ideoi, suunnitteli ja teki upeat Tornio-aiheiset taulusarjat kaikkiin kolmeen sviittiin. Vasemman laitimmaisessa taulussa on Outokummun tehdasalueelta kuva, keskimmäisessä Tornion kaupungintalo ja oikean laitimmaisessa Tornion vanha silta.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikkien kolmen sviitin taulusarjan aihe on sama, mutta taustat ovat vähän erilaisia. Taulut toivat sviitteihin kaivattua rauhallisempaa tyyliä ja kertovat samalla hotellin vieraille paikallista tarinaa kuvien muodossa. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJokaisen sviitin sivuseinälle hankittiin myös pieniä harmaita seinälokeroita, joihin on tarkoitus tuoda kirjoja sekä aikuiseen että lasten makuun.OLYMPUS DIGITAL CAMERASviittien valaisimet olivat myös ennen vähän eriparia, joten jokaiseen sviittiin hankittiin uudet samaa paria olevat pöytä- ja lattiavalaisimet.OLYMPUS DIGITAL CAMERAVerhot olivat ennen aika raskaan näköiset; kaksi harmaata ja yksi oranssi pitkä verho. Ne vietiin torniolaiseen Ompelimo Karoliinaan, jossa ompelija suikaloi oranssin verhon ja ompeli tereeksi harmaisiin verhoihin.  Oli muuten todella siistiä työtä, joten suosittelen lämpimästi ompelimon palveluja. Vielä kun lisättiin valoverho verhojen väliin tuli ilmeestä heti tyylikkäämpi. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMielestäni näillä pienillä muutoksilla saatiin aikaan edullisesti ihan ryhdikäs tyylimuutos huoneisiin.ennen jälkeen 3ennen jälkeen 2Kolmannesta sviitistä on vain jälkeen kuva, sillä siellä oli asukas kun kävin tiloihin ensimmäien kerran tutustumassa.OLYMPUS DIGITAL CAMERATervetuloa tutustumaan Tornioon ja meidän paikalliseen Park Hotelliin. Näissä sviiteissä on vuosien varrella majoittunut useita suomalaisia merkkihenkilöitä, jopa Suomen presidenttejä :)


14 Responses to “Tornion Park Hotellissa sisustushommissa”

 1. Avatar Westend Mum sanoo:

  Kattolamppu on nätti. Hauska idea myös nuo kirjat..!
  http://westendmum.fi

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Ajattelin, että kiva lapsilla ja aikuisillakin lueskella kirjoja ajankuluksi.

 2. Avatar Annukka sanoo:

  No todellakin ISO muutos! Ihan eri maailmasta nyt nuo kokonaisuudet. Tykkään tosissaan <3. Ja verhojen tuunauskin ihan loistoidea sulta. Vanhan kierrätystä parhaimmillaan.

  Ja se, mikä oman näkemykseni ja kokemukseni mukaan hotellihuoneissa on kaikkein eniten ja useimmiten pielessä, on valaistus. On tässä tullut viime viikonloppuina asusteltua erinäisissä hotelleissa ja joka ikisessä on ollut täysin olematon kattovalo ja vielä surkeammat luku- ja pöytävalaisimet. Ja se on kyllä tosissaan häiritsevää.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Verhoista tulikin noin tosi kivat. Laadukkaat vahvat kankaat saivat näin uuden elämän. Valaistusta tosiaan lisättiin huomattavasti ja sitä todentotta tarvitaan.

 3. Avatar Tiina sanoo:

  ”Pienillä” muutoksilla todella huomattava parannus huoneiden viihtyvyyteen. Selkeitä ja rauhallisia tiloja.

 4. Avatar Ulla sanoo:

  WAU. Kyllä pienillä jutuilla voi saada huomattavaa parannusta aikaiseksi. Olet taitava.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos paljon :) Ei siinä tosiaan kovin suuria muutoksia vaadita kun saadaan viihtyisämpää ja ryhdikkäämpää ilmettä tiloihin.

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Komppaan edelisiä.Jälkeen kuvat todella paljon tyylikkäämpiä!

 6. Avatar Terhi sanoo:

  Hieno lopputulos. Alkuperäisiä huoneita minusta ei voi kyllä kutsua sviiteiksi. Lähinnä muistuttivat romuhuoneita, jonne oli jotain ylijäämätavaroita laitettu.

  • Avatar soile sanoo:

   No juu…vähän oli riemunkirjava kokonaisuus, mutta nyt pienillä jutuilla sai vähän rauhallisemman ja tyylikkäämmän ilmeen :)

 7. Avatar Tiina A sanoo:

  Pienillä muutoksilla saa tosi paljon aikaan! Nyt tilat ovat raikkaat ja tätä päivää! Hyvää työtä :)

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Ei siinä tosiaan paljon tarvitse kun saadaan kokonaisuuden elementit sopimaan toisiinsa